שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כבדים סגולה להצלחה
    מאפינס חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס, בצלצלי שאלוט מקורמלים וכבדי עוף עם תפוחי אדמה, ברוטב צ'ילי מתוק. איילת בן-יוסף מבשלת בהשראת תקופת הבחינות

    עוד תקופת בחינות הגיעה ואמא שלי נכנסה לכוננות. "מה הקשר?", ישאלו חדי ההבחנה שבניכם. ובכן, אמא מתחילה לדאוג לבריאותי פעמיים בשנה - עם פרוץ עונת הבחינות. זה מתחיל בטלפון תמים "מה אכלת היום?" ונמשך בביקורי פתע שכוללים קופסאות פלסטיק (בעדה שלנו לא סוחבים סירים, רק קופסאות פלסטיק) מלאות באוכל-בריאות ושקיות מלאות "רגיעונים" ושלל צמחי מרפא לחיזוק הגוף והנפש. מקור התופעה הלא מוסברת הזאת טמון ככל הנראה בחוויות ההתבגרות של אמא שלי בבית האולטרה פולני שבו גדלה. שם בחינות היו משולות למחלה קשה, ואין מחלה (לפחות אצלנו בעדה) שלא חולפת בעזרת צלחת מרק עוף…
    עוד אקסיומה פולנית שמתחברת היטב לפסקה הקודמת היא עניין כבד העוף (וכבד בכלל), כאשר נערה ענוגה חשה שלא בטוב מייד מאשימים אותה באנמיה, חולשה וחוסר בברזל-ויטמינים-נוזלים (לא, לא יכול להיות שהיא סתם חטפה וירוס) והפתרון האוטומטי למחלות מהסוג הזה היא מנה יפה של כבד. מבושל, מטוגן, צלוי או קצוץ - זה לא משנה, כל עוד תחסל הנערה לפחות צלחת גדושה עם רבע קילו כבד עוף, שכידוע יש בו המון ברזל והוא מצויין לכל תחלואי הגוף והנפש.
    עד לפני שלוש שנים שנאתי כבד שנאת מוות, הוא תמיד התחבר לי לזמנים קשים ומחלות, אבל הסיבה האמיתית, כך גיליתי בשלב מאוחר יותר, היא שאצלנו בבית הכבד בושל עד מוות (כולל וידוא הריגה) והוא פשוט לא היה טעים. היום אני אוהדת שרופה של נתח התרנגולת עתיר הברזל ומוכנה לאכול אותו גם ללא מצוקה ומועקה נראת לעין.
    השבוע נבשל ארוחה עם מנה גדולה ויפה של כבד עוף - הכל בסיר אחד, נסיף לה בצד קצת בצלצלי שאלוט מקורמלים ונקנח במאפינס חמאת בטונים. בתאבון ובהצלחה בבחינות.



    המתכון קל להפליא בעיקר בזכות רוטב הפלאים - צ'ילי מתוק. מנה מהז'אנר של "הכל בסיר אחד".

    נזדקק ל:

    1/2 ק"ג כבדי עוף נקיים (18 ₪)
    1 בצל גדול חתוך לטבעות
    1 פלפל אדום חתוך לרצועות (2 ₪)
    1 שן שום כתושה
    1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות (3.50 ₪)
    3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
    2 כפות רוטב סויה

    וכך עושים:

    1. במחבת גדולה וכבדה מחממים שמן ומתחילים בטיגון הבצל, כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את השום ומטגנים ביחד עוד דקה. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
    2. באותה מחבת מטגנים את הכבדים. חשוב לא לטגן אותם יתר על המידה (גם אם אתם מהזן שאוהב את הכבד שלו עשוי טוב-טוב…) - כי הם עוברים עוד בישול-חימום בסוף. מוציאים את הכבדים ושומרים ביחד עם הבצל.
    3. לאותה מחבת זורקים את תפוחי האדמה והפלפל, מוסיפים עוד קצת שמן אם צריך ואת רוטב הצ'ילי והסויה. מערבבים ומבשלים-מטגנים כ-1/4 שעה, עד שתפוחי האדמה רכים, אבל לא יותר מדי. מוסיפים למחבת את הבצל והכבדים, מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח (אם צריך). מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש.
    - בקבוק של רוטב צ'ילי מתוק עולה בין 7-15 ₪ (תלוי ביצרן - הזול הוא תוצרת הארץ והוא בהחלט מספק) - זהו אחד הרטבים המשתלמים ביותר שאתם יכולים להשיג: כף או שתיים ממנו מקפיצים ומשדרגים מיידית כל מנה וכל תבשיל.

    סה"כ: 23.50 ₪



    בצלצלי שאלוט מקורמלים

    למי שעוד לא פגש - כדאי למהר ולהכיר את הבצל המצויין הזה - עדין, ביישן, פעוט ועם טעם מעולה. אם לא מצאתם שאלוטים בסופר הקרוב, אפשר להכין את המנה הזאת גם עם בצלים אדומים קטנים.

    נזדקק ל:

    1 חבילת בצלצלי שאלוט (בכל חבילה יש בערך 20 בצלצלים - 5.80 ₪)
    2 כפות שמן זית
    1 כף חומץ בלסמי
    1 כף סוכר
    קורט מלח

    וכך עושים:

    מקלפים את הקליפה החיצונית מהבצלים, מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים את הבצלים על אש נמוכה מאוד במשך כ-20 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים. מוסיפים את החומץ, הסוכר והמלח, מערבבים היטב ומטגנים עוד כמה דקות – עד שכל הסוכר נמס והבצלים מצופים היטב.

    סה"כ: 5.80 ₪



    מאפינס חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

    3 דקות עבודה, עוד 1/4 שעה בתנור ויש לכם פינוק מתוק לסוף הארוחה.

    חומרים:

    1 כוס חמאת בוטנים לא ממותקת (כמעט צנצנת שלמה - 15 ₪)
    1 ביצה
    3/4 כוס סוכר
    1 כוס חלב
    1/2 1 כוסות קמח
    1 כפית אבקת אפיה
    קורט מלח
    1/2 כוס שוקולד צ'יפס (חבילה שלמה עולה 10 ₪ - אנחנו נשתמש בפחות מחצי - 5 ₪)

    וכך עושים:

    1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס, משמנים תבנית שקעים (12 גדולים או 24 מיני-מאפינס).
    2. בקערת מיקסר מערבלים ביחד חמאת בוטנים, ביצה וסוכר. מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבלים למחית חלקה. מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים עד שהקמח נבלע היטב בתערובת. מוסיפים את השוקולד-צ'יפס ומערבבים.
    3. ממלאים את שקעי התבנית עד לשלושת רבעי הגובה ושולחים ל-1/4 שעה לתנור. המאפינס מוכנים כשהם שחמחמים וקפיציים למגע.

    סה"כ: 20 ₪



    אז מה היה לנו?

    סך כל הארוחה: 49.30 ש"ח

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כבדי עוף ותפוחי אדמה ברוטב צ'ילי מתוק. 23.50 ₪
    צילום: איילת בן-יוסף
    מאפינס חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס. 20 ₪
    צילום: איילת בן-יוסף
    מומלצים