שתף קטע נבחר

סיפור משפחתי

בין זיכרון יעקב לבנימינה שוכנת אחוזת היין המשפחתית של תשבי (סעו לבקר ולטעום, אורחים מתקבלים שם בעין יפה), שמציעה עכשיו שלושה בקבוקים חדשים, לבושים בתוויות פרחוניות ומתאימים מאוד לשתייה כאן ועכשיו ("קברנה פטיט סירה 2002", "פרנץ – ריזלינג 2002", "מוסקט2001")

כל כותב לחידוני טריוויה יכול להשתבח באפשרויות שהמשפחה הזאת מעמידה לרשותו. הם החלו את השושלת המקומית אצל הברון, הם הגיעו ל-120, הם קיבלו את שמם מהמשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק אישית, מי הם? התשובה הנכונה: משפחת תשבי. ב-1882 נטע מיכאל חמילצקי כרמים ליד זיכרון-יעקב עבור אנשי הברון רוטשילד. משפחתו התגוררה ביישוב שפייה, בסמוך, וכאשר הגיע לשם ביאליק לביקור, ב-1902 הציע להם להחליף את שמם הגלותי במשהו עברי: תשבי – ר"ת של תושבי שפייה בארץ ישראל. הם כעת בבציר ה-120 של כרמי המשפחה, כאשר איש הדור הרביעי, יונתן תשבי, קפץ מדרגה מגידול כרמים לעשיית יין ביקב משלו. בנו גולן הוא היינן הראשי.
בין זיכרון-יעקב לבנימינה, בין הגפנים, שוכנת אחוזת יין משפחתית נאה זאת, המקבלת מבקרים בעין יפה, ומציגה גם אטרקציה יוצאת דופן: אלמביק (מזקקת אלכוהול) אורגינלי, ממחוז קוניאק הצרפתי, המשמש את היקב לעשיית ברנדי משובח. המדור חזר אל סיפורי תשבי לאחר שעל שולחנו הונחו בימים אלה שלושה בקבוקים חדשים עם תוויות פרחוניות, צעירים ורעננים, נעימים ומתאימים מאוד לשתיה כאן ועכשיו - תמורה מצויינת על פי נוסחת איכות / מחיר.

"קברנה פטיט סירה 2002"

זיכרון-יעקב וכפר תבור, בלנד מוצלח הנותן יין קל עם ניחוחות פרי טובים, גוף בינוני ונגיעה חלקה
על החך. ליווי נעים לארוחות ערב של קיץ. המחיר, 26 שקלים.

"פרנץ – ריזלינג 2002"

יין לבן חצי יבש, עשוי בלנד של ענבי פרנץ קולומבר ואמרלד ריזלינג עם ניחוחות יפים של פרי הדרים ואפרסק בשל. על החך הוא מאוזן, נוגע במידה בחמיצות רעננה ובמתיקות מתחנפת. צונן מאוד, הוא ליווי מתאים לרוח הקלילה של ערב קיץ. המחיר, 22 שקלים.

"מוסקט 2001"

מענבי מוסקט אלכסנדרוני, זן בעל ארומה אישית מאוד ומזוהה מאוד, ממנו עושים בדרך כלל יינות מתוקים או מחוזקים, או חצי יבשים, כמו במקרה הנוכחי. המחיר, 22 שקלים.

שובו של הזן הנכחד

יקב סן-פדרו הצ'יליאני הוא מהגדולים אשר במדינה הלטינו-אמריקנית הזאת, הלחוצה בין הרי האנדים לבין חופי האוקיאנוס השקט. במקומותינו ידוע היקב בעקבות סדרת היינות "גאטו" אשר היו בזמנו הצלחה מסחרית חסרת תקדים בזכות שילוב בין רמה סבירה (בדרך כלל) ומחיר שווה לכל נפש. אך לסן-פדרו גם סדרות משובחות יותר, כמו ה"קסטיו דה מולינה". שני בקבוקים חדשים ומעניינים מסדרה זאת הגיעו בימים אלה לארץ (ייבוא חברת "שקד") ונדגמו על ידי המדור.

"קרמנר, רזרבה, 2001"

זהו יין העשוי זן עתיק מבורדו, אשר נכחד כמעט לחלוטין באירופה בעת מגיפת הפילוקסרה במאה ה-19 – וחזר בהיקף מצומצם רק מאוחר יותר. אולם הוא שגשג כל העת בדרום אמריקה, לשם התגלגל בסוף המאה ה-18. כרמים של קרמנר נחשבו בטעות, בארגנטינה ובצ'ילה, כאילו היו ענבי מרלו – בגלל הדמיון בין הזנים. אך בשנים האחרונות הזיהוי הנכון שב למקומו והקרמנר היה לענב רציני בתעשיית היין שם, מרכיב חשוב בבלנדים רבים. כאן, בתוספת קטנה של קברנה סוביניון, הוא נותן יין בעל גוון רציני מאוד, ניחוחות טובים של תבלינים על וניל, ומשהו מעושן. על החך הוא מורכב, מעורר חשק לפרק אותו לטעמיו השונים, חלק ונמשך. מחיר הבקבוק, 64 שקלים.

"פינו נואר, רזרבה 2001"

מקליפורניה ועד אוסטרליה, דרך דרום אמריקה וישראל, מבקשים כורמים וייננים לאלף את הענב הסורר הנותן בבורגוניה כמה מהיינות הטובים בעולם מאז ולתמיד. הבקבוק הנוכחי של סן-פדרו נותן תוצאה נאה. ליין גוון נוצץ ומואר, ניחוחות שזיף טובים עם משהו מפולפל ומתובל, ליד הווניל. בטעימה הוא מאוזן וחלק. מחיר הבקבוק, 64 שקלים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ב-1882 נטע מיכאל חמילצקי כרמים ליד זיכרון-יעקב
מומלצים