שתף קטע נבחר

סיר מלא מערוגת הגינה

מרק ירקות חורפי מרק גזר עם ג'ינג'ר ולימון מרק מינסרונה מרק פטריות צח 

החורף מצמיח פטריות ושורשים, בולבוסים, כרובים, גזרים - וגם מרקים קלסיים מאיטליה ומצרפת, מן המטבח הביתי וממוחותיהם של טובי השפים

מרק ירקות חורפי
מאת: דליה פן-לרנר

מרק ירקות שורש עשיר, מתאים במיוחד לימים מאד גשומים.

חומרים (8-6 מנות):

250-200 גרם שעועית יבשה מושרית למשך הלילה

2 כפות שמן זית

2 בצלים

1 כרישה

2 גזרים

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

1 לפת

1/2 כרוב לבן

נתח דלעת, בערך חצי קילו

2 קישואים

150 גרם שעועית ירוקה טרייה או קפואה

5-4 עגבניות קצוצות טריות

1 כוס יין לבן יבש

4-3 כוסות מרק ירקות, או מרק עוף צח או מים

עלה דפנה

2 גבעולי טימין

מלח ופלפל

100 גרם פסטה קצרה או אטריות שבורות

2 כפות רוטב פסטו

להגשה: גבינת פרמזן מגוררת ופרוסות בגט קלויות

אופן ההכנה:

1. מבשלים במים את השעועית היבשה המושרית עד שהיא רכה.

2. חותכים לקוביות או לפרוסות את כל הירקות.

3. יוצקים לסיר כבד את שמן הזית ומאדים בו את קוביות ירקות השורש והבצל עד שהבצל שקוף. מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות והיין וכוס ממרק הירקות או העוף. מתבלים בעלה דפנה וטימין. מבשלים לאט עד שהירקות מתרככים.

4. מוסיפים לסיר הירקות את השעועית היבשה המבושלת, עם מי הבישול שלה. מוסיפים את יתר המרק ואת היין, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים לסיר את הכרוב הפרוס, הקישואים, השעועית הירוקה והפסטה הקצרה, ומבשלים כ- 15 דקות נוספות.

לפני ההגשה מוסיפים למרק את רוטב הפסטו ומגישים בנפרד את הגבינה המגוררת והפרוסות הבגט הקלויות.

חזור למעלה
מרק גזר עם ג'ינג'ר ולימון
מעודן ואלגנטי, מפתיע במתיקות ובחריפות הנעימה של זנגביל טרי

חומרים (4 מנות):

50 גרם חמאה

1/2 1 כוסות בצל קצוץ

1 כף שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

2 כפיות שום כתוש

1/2 קילו גזר, קלוף וקצוץ (בערך 3 כוסות)

2 עגבניות, קלופות וקצוצות, ללא הגרעינים והמיץ

1/2 1 כפיות קליפת לימון מגוררת

3 כוסות מרק עוף, אפשר מאבקה של 'קנור', או מים

2 כפות מיץ לימון טרי

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה בסיר גדול מעל להבה בינונית. מאדים את הבצל במשך 4 דקות, מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומאדים עוד שתי דקות.

2. מוסיפים לסיר את הגזר, העגבניות וקליפת הלימון, מאדים עוד דקה.

3. מוסיפים את מרק העוף או המים ומביאים לרתיחה. מורידים את האש, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים עד שהגזר מתרכך (בערך 20 דקות). מצננים.

4. כאשר המרק קר, מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מחממים לפני ההגשה.

חזור למעלה
מרק מינסרונה
לקלסיקה האיטלקית יש עשרות גרסאות: בחרנו את זו שהכי קל להכין

חומרים:

2 כפות שמן צמחי

1 כוס בצל קצוץ

2 שיני שום, קלופות וקצוצות

1/2 2 כוסות קישואים, קלופים וחתוכים לקוביות

2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות

1/2 כוס גזר, חתוך לקוביות

1/2 2 כוסות תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

1 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

6 כוסות מים

1 כוס שעועית לבנה מבושלת, אפשר מקופסא (ללא הרוטב)

חופן פסטה קצרה

חופן עלי ריחן קצוצים

3 גבעולי טימין

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול מעל להבה בינונית. מאדים את הבצל והשום במשך 5 דקות.

2. מוסיפים את הירקות החתוכים, האורגנו והמים, מתבלים במלח ופלפל. מבשלים במשך 10-20 דקות, עד שתפוחי האדמה כמעט מוכנים.

3. מוסיפים את השעועית, הפסטה, הריחן, הטימין והפטרוזיליה ומבשלים עוד 5-7 דקות, או עד שהפסטה מוכנה. מגישים מיד.

חזור למעלה
מרק פטריות צח
מאת: דליה פן-לרנר

בטוסקנה קוראים למרק הפטריות הצח - מים מבושלים (אקווה קוטה). זהו מרק וגם ציר בסיסי שזועק לפטריות יער, ואו-אז הוא פשוט נפלא. אם לא הצלחתם ללקט פטריות יער, השתמשו בפטריות טריות מזן פורטבלו, ירדן או שמפיניון, בשילוב עם פטריות פורצ'יני מיובשות (נמכרות בשקיות בשם "פטריות יער").

חומרים (4 מנות):

600 גרם פטריות יער טריות (או פטריות טריות מתורבתות + רבע כוס פטריות פורצ'יני מיובשות).

3 כפות שמן זית

3-2 שיני שום קצוצות

עגבניות שלמות וקלופות, משומרות (כחצי קופסת שימורים גדולה)

1/2 2 כוסות ציר עוף או ירקות, צח וחם

6-5 עלי ריחן (בזיליקום) טריים, קצוצים

מלח ופלפל שחור גרוס

4 פרוסות לחם קלוי

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. פורסים את הפטריות (אם משתמשים בפטריות פורצ‘יני, משרים אותן בחצי כוס מים חמים לחצי שעה, מוציאים,מסננים ושומרים את מי ההשריה כדי להוסיפם למרק)

2. בסיר שיכיל את כל המרק, מחממים את שמן הזית ומאדים את השום הקצוץ שניות ספורות מבלי שיישרף. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שנוזליהן התאדו.

3. מוסיפים את מי ההשרייה המסוננים לסיר הפטריות. מוסיפים לסיר את העגבניות השלמות וכמחצית מכמות המיץ שבקופסת השימורים

ומבשלים כ 10 דקות. בוחשים מדי פעם.

4. מוסיפים לסיר את המרק החם ומתבלים בעלי ריחן, מלח ופלפל.

5. מניחים את פרוסות הלחם הקלוי ב4- קערות מרק, ויוצקים מעליהן את המרק החם. זורים מעל את גבינת הפרמזן. מגישים מיד.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק גזר עם ג`ינג`ר ולימון
שורש פטרוזיליה
פטרית שמפיניון, מעון לגמדים
לאתר ההטבות
מומלצים