שתף קטע נבחר
 

גירעון עיריית רחובות: כ-40 מיליון

עיריית רחובות סיימה את שנת 2002 עם גרעון שוטף של כ- 40 מיליון שקל. חברי מועצה: אנחנו לא מעודכנים. דובר העירייה: "נגבש פתרונות"

40 מיליון שקל בקירוב – זה גובה הגירעון השוטף של עיריית רחובות בסוף שנת 2002. המדובר בגירעון הדומה בהיקפו לגירעון השוטף שהיה לעירייה בתחילת הקדנציה הנוכחית שלה בראשות שוקי פורר, בשנת 1999.
גזבר העירייה, אורי צוקר, קושר את הגירעון עם המצב הכלכלי הקשה במשק, וסבור שהעירייה תצמצם אותו עד לבחירות, בעוד כארבעה חודשים. חברים במועצת העיר מתלוננים שבחודשים האחרונים כמעט לא התקיימו ישיבות מועצה וישיבות הנהלה, ולא נמסר להם דווח על המצב הכספי של העירייה.
אחד מחברי המועצה: "המצב הכספי של העירייה חמור. בד בבד לא מתקיימות ישיבות מועצה והנהלה כבר זמן רב. אין דיון ואין כמעט עדכון של חברי המועצה. דוחים את העניין משבוע לשבוע בלי להסביר. לו היו חברי המועצה מעודכנים, היינו שותפים לקטסטורופה. המצב עכשיו הוא שהקדנציה נסגרת עם גירעון דומה לזה שהתחילה איתו. נכון שהמצב במשק קשה, אבל זה עדיין לא הסבר מספק". לחבר מועצה נוסף טענות דומות. "הדברים לא הוצגו בפנינו ואנחנו לא יודעים איך הגירעון הגיע לכמעט 40 מיליון שקל. אנחנו לא מעודכנים".
חברת המועצה רות ברודי: "אני רואה את הדברים בדאגה רבה. אני אעלה את הנושא בישיבת ההנהלה הבאה ואבקש לקבל דיווח מפורט איפה נפרץ התקציב. ננסה גם לראות איך אפשר לבלום את המצב השנה". ואילו חבר המועצה דב חפץ טוען: "ככל שאני מכיר את הקדנציה הזאת, היה מאמץ גדול ייצב כלכלית את תקציב העירייה, ולא חזינו שזה מה שיקרה. כמה מהגירעון קשור במצב הכלכלי וכמה לאיכות הניהול אני לא יודע".
גזבר העירייה, אורי צוקר, אומר שהגירעון נגרם מירידה בהכנסות העירייה ועליה בהוצאות אחרות. צוקר: "יש האטה גדולה בבנייה, ויש ירידה בהכנסות מאגרות והיטלים. זה גורם לבעיות בתזרים המזומנים. מצד שני, יש עלייה גדולה מאד בהוצאות העירייה. התחלנו ב- 99' עם תקציב של 32 מיליון שקל בשנה, ועכשיו הגענו ל- 450 מיליון שקל בשנה.
"העלייה בתקציב היא בגלל הגדלת שירותים ופעילויות כמו חינוך, תרבות וגינון. אני מאמין שעד סוף הקדנציה הנוכחית הגירעון ירד לגובה של שלושה ארבעה אחוז מהתקציב, בסביבות 15 מיליון שקל. באחד ביולי תיכנס לפועל התוכנית הכלכלית ותהיה הפחתה בשכר. כמו כן, בעקבות החלטת בג"ץ בעניין הארנונה, בתקופה הקרובה יתחילו לשלם ארנונה מוסדות שהיו פטורים עד היום כמו מכון ויצמן, הפקולטה לחקלאות ובית חולים קפלן".
דובר עיריית רחובות, צבי אייל, מסר "עדיין לא דנו בדוח הרבעוני. נעשה זאת במהירות האפשרית ונגבש פתרונות".

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גורמים בעירייה מחפשים פתרונות לצימצום הגרעון
מומלצים