בירה בבית
הקורס בהכנת בירה מתחיל: שגיא קופר מציג את שלושת המרכיבים - לתת, מים וכישות. בפרק הבא: איך מרכיבים קיט בסיסי וכיצד מבשלים ומתסיסים (ויש גם מתכון לפנקייק)
בשבוע שעבר רמזתי שבבירה יש לתת, שזאת שעורה מונבטת וקלויה, מים וכישות. בניגוד ליין, שאותו ניתן לייצר תוך שימוש בשמרים שיש על הזגים, את שמרי הבירה חייבים להוסיף לאחר הבישול, ושמרים שונים דרושים ליצור בירה מסוג שונה ובטעם שונה. ישנם שמרים המשמשים ליצור ales, והם אלה שנקראים שמרים עיליים, ויש אלה הפועלים בתחתית, ומשמשים ביצור לאגר.
לכל מבשלת בירה המים שלה?
צילום: איי פי
מומלצים