שתף קטע נבחר

סטרו לשרון: נמשיך להיפגש עם ערפאת

שר החוץ הבריטי, שנועד עם ראש הממשלה, דחה את דרישת ישראל לבידודו של יו"ר הרשות. למרות זאת, הפגישה הוגדרה "חמה ולבבית"

ראש הממשלה אריאל שרון החל אחר הצהריים (יום ב') את מסעו המדיני באירופה בפגישה עם שר החוץ הבריטי, ג'ק סטרו, מי שבעבר רשם יחסים מתוחים עם ישראל בשל התבטאויותיו. בינתיים, המטרה המרכזית שהציב לעצמו שרון לא הושגה: סטרו דחה את הדרישה לבידודו של יו"ר הרשות. "נמשיך לעבוד עם ערפאת כל עוד נראה שזה עוזר", ציין דובר רשמי בלונדון.
ועם זאת, הפגישה עם שר החוץ הבריטי הייתה ידידותית וחמה: ניכר היה בשר החוץ סטרו שהוא מתאמץ מאוד לשמור על אווירה חיובית, ולהימנע מהעלאת נושאים שיעוררו מחלוקת.
אחד הנושאים הטעונים שעלה הוא נושא גדר ההפרדה: הבריטים סבורים כי מדובר בניסיון ישראלי "ליצור עובדות בשטח" לקראת הסכם הקבע. ראש הממשלה אמר: "אני לא עורך דין, אני רק איכר. אבל אני יכול לומר בבירור שהגדר היא לא גבול מדיני או ביטחוני, אלא אמצעי נוסף למנוע פיגועים. היא לא אמורה להשפיע על השיחות בעתיד" (ברומזו להסדר הקבע -ד.ב).
סטרו הגיב: "הבנתי שהגדר תופסת שטחים פלסטינים וזו אחת הבעיות". שרון השיב: "אנחנו מנסים להקל עד כמה שיותר, זה אכן לא קל עבורם, אך אנו מנסים לאפשר להם לעבד אדמות".
שרון הפנה ביקורת מרומזת לסטרו כאשר אמר לו: "לא היינו מאושרים מההתבטאויות שהישוו בינינו לבין עיראק, אך אי-ההבנות שהיו בעבר נמצאות מאחורינו כעת". ראש הממשלה הביע את דאגתו מכך שסוריה מעניקה מחסה לפעילות ארגוני טרור והכיר תודה על כך שבריטניה היא למעשה המדינה היחידה באירופה שמכירה בחיזבאללה כארגון טרור. שרון נמנע מלהתייחס לשאלה האם ישראל עומדת לשחרר אסירים השייכים לחמאס ולג'יהאד האיסלאמי.
סטרו אמר לשרון: "ביקורך חשוב. ראינו בתקופה האחרונה את העבודה הרבה שעשית, כדי לקדם את התהליך בין ישראל לפלסטינים ואני רוצה להצדיע לך על כך". שר החוץ הבריטי הוסיף בהומור: "תיכננו לביקורך מזג אוויר טוב במיוחד. אנו מקווים שאתה מעריך זאת".
בהמשך הערב יוועד שרון עם ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, במעונו ברחוב דאונינג 10. גורמים מדיניים אומרים כי ראש הממשלה צפוי להבהיר שכל פגישה עם יאסר ערפאת מחלישה את אבו-מאזן ומפריעה להתקדמות תהליך השלום. בנושא ערפאת חלה התקרבות מסוימת בין עמדות בלייר ושרון, אך עמדת משרד החוץ הבריטי חולקת על עמדת ישראל באופן חד-משמעי.
בקריאה נכתב: "אנחנו עובדים עם קבוצות נוספות כדי לתת לפושע המלחמה הזה את קבלת הפנים שהוא ראוי לה". בשגרירות ישראל בלונדון אומרים כי מדובר בארגון המשגר מכתבים באופן עקבי לכל מערכות העיתונים, ומבצע פעילות אנטי-ישראלית נמרצת.

בהכנת הידיעה השתתף עלי ואקד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
הפגישה עם סטרו
צילום: איי אף פי
מומלצים