שתף קטע נבחר

אקשן ללא הפסקה

יעל אלמוג, מרצה ועורכת דין בדרך כלל, מגוונת את עבודתה המשפטית בדיווש על אופניים, גלישה וטיפוס על קירות. עמית ענבר, פעמיים סגן אלוף העולם בגלשן רוח, מרשה לעצמו דברים מוטרפים, להיפצע למשל. לי זיו, פנים חדשות, חותרת, צונחת ונוהגת בשטח. שלושתם מביאים את האדרנלין ל"10G", תוכנית ספורט אתגרי בערוץ 10

באחד הימים האחרונים, בשעת צהריים מיוזעת, נגלה לעיני הנוסעים בכביש החוף ליד קיבוץ יקום מראה מוזר: מצלמות טלוויזיה מכוונות לעבר מכונית כחולה המתמרנת שוב ושוב בין הקונוסים, מתחרה עם עצמה, כשבין לבין מומטרים על המשטח קילוחי מים. מדי מספר מקצים מונף גביע כסוף, ומישהו מסתער במיקרופון שלוף לעבר המניפים. מאחורי המיקרופון ניצב מי שרגילים לראות אותו מלהטט במהירות בים - השייט עמית ענבר, פעמיים סגן אלוף העולם ופעם אלוף אירופה בגלשן רוח מדגם "מיסטראל". ענבר, 31, מגיש עם יעל אלמוג (הזכורה לטוב מ"תוסס" ומ"אקשן") ועם לי זיו, תופעה רעננה על המסך, את "G10", תוכנית הספורט האתגרי של חדשות ערוץ 10 (יום ג', 21.00).
"זאת ההזדמנות להוציא לאור את העוסקים בענפים האלה, שכמה מהם הביאו לנו הישגים בזירה הבינלאומית, אבל בדרך כלל לא זוכים לחשיפה הראויה", מצהיר רם לנדס, מנהל חדשות ערוץ 10 ובעצמו בעבר נהג מירוצים מצטיין, מהענפים הבולטים בספורט האתגרי, או "אקסטרים", כמו שהוא נקרא בעגה מקצועית.
בראשונה מבין 13 תוכניות הסידרה, המוקדשת לפעילות כחול-לבן, היה אולי עיסוק מוגזם סביב נושאי רכב. אבל החל מהתוכנית השנייה יכלו צופי התוכנית ליהנות מהמגוון התזזיתי - גבוה יותר, מהיר יותר, רחוק יותר, ואם אפשר - גם נועז יותר: צניחה חופשית, ראפטינג, טיפוס קירות והרים, סנפלינג, נהיגת שטח, קיאקים, קרטינג, מצנחי רחיפה, אופנועים - ובעצם כל מה שמתסיס את האדרנלין ודורש אומץ בלי הגבלה.
לנדס, המגדיר את התוכנית כתיעודית לכל דבר ומציגה פן בחברה הישראלית, נותן להבין שהפעם הוקדשה תשומת לב לבחירת המנחים, מתוך רשימה נכבדה למדי של מועמדים: "לדעתי, השגנו איזון יפה בין יעל, ממגישות הטלוויזיה הטובות והמנוסות ביותר, לבין עמית, ספורטאי ברמה עולמית המביא את הפן המקצועי, לבין לי, הממלאת בצורה מוצלחת את משבצת הפנים החדשות". וענבר מוסיף: "יש אחלה חיבור בינינו. לי היא הצעירה עם האדרנלין, שמביאה לתוכנית המון אנרגיה, ויעל, המנוסה בינינו, מביאה איתה נופך פילוסופי בוגר".

יעל אלמוג

אלמוג, 34, היא המבוגרת בין השלושה. כשהיתה בעבר כוכבת טלוויזיה, למדה משפטים והמשיכה לתואר שני באוניברסיטת "קולומביה" בארה"ב. כיום היא עורכת דין במחלקה המשפטית של הרשות לניירות ערך ומרצה לדיני ניירות ערך באוניברסיטת חיפה. ערוץ 10 סידר לה קאמבק טלוויזיוני. "אני שמח שהצלחנו לשכנע אותה לחזור ולהתייצב מול המצלמות", אומר לנדס. אלמוג ("אי אפשר היה לסרב להצעה שלו") לוקחת את כל העניין בפרופורציה. "זה רק תחביב", היא מבהירה.
אלמוג, ירושלמית במקור, יכולה להציג כרטיס ביקור מגוון: פעילות ב"צופים", שיעורי בלט קלאסי, שירות צבאי בגלי צה"ל. בטלוויזיה - "תוסס", ערוץ הספורט (כולל משימות בחו"ל), תוכנית הקולנוע "אקשן" וערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק. מי שאינו מכיר מקרוב את אלמוג, יופתע לשמוע עד כמה היא "פריקית" לספורט. "אני מכורה לעניין", היא מצהירה. בנעוריה היתה אתלטית בהפועל ירושלים ורצה למרחקים. לעבודתה המשפטית היא מדוושת באופניים. נהנית מרכיבה באופני הרים בשטח, חותרת בסקיף ב"מועדון השייטים", גולשת, ולטענתה מעריצה את ענבר. באחרונה תפסה כיוון של ספורט טיפוס על קירות.

עמית ענבר

ענבר בא מהספורט. גדל במכמורת וחי שם גם כיום. הוריו, בעלי עסק משפחתי בתחום הגלישה, הכשירו את ילדיהם, ערן ועמית, להצטיין מגיל צעיר בספורט ימי. במרוצת השנים עקף עמית את אחיו הבכור, והיום הוא מוכר כאחד מטובי הגולשים בעולם, אבל לא מימש את חלום המדליה האולימפית. באולימפיאדת ברצלונה 92' דורג שביעי. ארבע שנים לאחר מכן ניהל קרב מר עם גל פרידמן, הצעיר ממנו, שהועדף על פניו לאולימפיאדת אטלנטה 96' והביא ממנה מדליית ארד. ענבר עלה על גל רוחני והרחיק עד הודו, חזר בגדול, דחק את מתחרהו ושב וייצג את ישראל באולימפיאדת סידני לפני שלוש שנים. אכזבת המקום השביעי הביאה אותו לפרישה, "כדי לחיות חיים נורמליים. לא ראיתי טעם להמשיך בלי סיכוי להיות הטוב ביותר", אומר ענבר, שעם הזמן שיקם את יחסיו את פרידמן והצטרף לצוות המקצועי שלו.
ענבר רמז בעבר שיעסוק בתקשורת לאחר שיאפסן את הגלשן שלו. שלוש שנים נמנה עם צוות מגישי "ספורט טי.וי" בטלוויזיה החינוכית ("בית הספר המקצועי הטוב ביותר שיכולתי לאחל לעצמי"). כשמוני מושונוב תפס את הפיקוד, זז הצידה והחל להכין כתבות לערוץ הספורט ולכתוב לעיתונות. "הפורמט שהשתנה ב'ספורט טי.וי' לא התאים לי, אם כי התוכנית מצוינת", הוא מסביר. "מבחינתי, התוכנית החדשה היא הנאה צרופה". לדבריו, ערך לבתו מיה היכרות עם ספורט במים כבר בהיותה בת שלושה חודשים.

לי זיו

זיו היפה, 22, היא בתו של סוכן ביטוח מהרצליה, יוצא להקת "כרמון". היא שרה מילדותה, ובתיכון מקצועי למדה במגמת תיירות. בשירותה הצבאי פרשה מרצונה מקורס קצינות ועברה לשרת במחשבים. לאחר שיחרורה נסעה לראות עולם והחלה לעסוק בדוגמנות מסלול וצילום, כולל חודשיים במילאנו. בסופו של דבר חצתה את הקווים לעבר הטלוויזיה. לאחר שהשתתפה בהגשת שתי תוכניות, הגיעה לערוץ 10. כשני עמיתיה להגשת "G10", גם לזיו רקע ספורטיבי. "עד הצבא הייתי בנבחרת ישראל בקליעה למטרה, כשאלוף הארץ, גיא סטריק, היה המאמן שלנו", היא מספרת. זיו אוהבת נהיגת שטח. היתה במשלחת "מלכת המדבר" לגרוזיה, טיפסה על קירות, חתרה בקיאקים, צנחה בטנדו. היא עוד תוציא רשיון נהיגה באופנוע ובינתיים נאלצת להסתפק בכתבות בנושא בתוכנית החדשה. ו

לא מפחדים

"בשביל התוכנית אעשה מה שיגידו לי", מבטיחה יעל אלמוג. "אני אדם ללא עכבות, ולא בדיוק מכירה את המושג פחד". לי זיו קצת יותר מסויגת. "אעשה מה שיאמרו לי - תלוי מה. מנסים להפחיד אותי כל הזמן, אבל אין לי פחדים. אם לפחוד ממשהו, אז מהחושך...". עמית ענבר, שהתמודד באומץ עם גלים מסוכנים, יכול לחייך. "עכשיו, כשאני כבר לא במשטר של תחרויות, אני יכול להרשות לעצמי גם דברים מוטרפים, אולי גם להיפצע לפעמים", הוא אומר. "מצאתי את עצמי גולש עם מצנח, דבר שבגללו רק לפני כמה שנים היו זורקים אותי מייד מנבחרת השיט".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יעל אלמוג, עמית ענבר ולי זיו. "איזון יפה בין המנחים"
לאתר ההטבות
מומלצים