שתף קטע נבחר

 

שרון ייצא לביקור ראשון בהודו

ראש הממשלה החליט להיענות להזמנת ראש ממשלת הודו. "לישראל יש עניין להדק את הקשרים הביטחוניים, המסחריים והטכנולוגיים עם הודו, שמתמודדת כמונו עם האיסלאם הראדיקלי", אמרו בירושלים

ראש הממשלה אריאל שרון החליט לצאת לביקור רשמי בהודו בעוד כחודש. בכך נענה שרון להזמנה של ראש ממשלת הודו, אטאל וג'פאי, שהועברה אליו בחודשים האחרונים.
לדברי גורמים מדיניים, ההחלטה לערוך את הביקור בעיתוי הנוכחי, היא ש"לנוכח התפתחויות בתחום המדיני, יש כעת מקום לחזק את יחסי החוץ של ישראל".
הודו מזוהה כמדינה מובילה בגוש המדינות הנייטרליות באו"ם, ושמורה לה חשיבות אזורית גדולה, כמעצמה משפיעה בדרום אסיה, לא מעט גם בזכות היכולת הגרעינית שלה.
לדברי גורמים בירושלים, גם הודו, כמו ישראל, מתמודדת עם בעיית איסלאם רדיקלי בתוכה ולאורך גבולה, בחבל קשמיר, חבל המחלוקת בין הודו לפקיסטן. הגורמים מצאו קווי דימיון נוספים בהשוואה לישראל: "מדובר בדמוקרטיה הגדולה והכמעט יחידה באזור".
הודו היא גם המדינה השנייה בגודלה בעולם, מבחינת גודל האוכלוסיה. בנוסף, שוק תעשיות ההיי טק והתעשיות הביטחוניות התפתח בה מאוד בשנים האחרונות. "לישראל יש עניין להדק קשרים ביטחוניים, מסחריים וטכנולוגיים עם הודו. יש בה שוק גדול מאוד ולישראל יש עניין לממש את הפוטנציאל הזה", אומרים הגורמים. היקף המסחר בין המדינות עמד על כ-200 מיליון דולר ב-1992 וכיום היקף הסחר גדול פי שישה ועומד על 1.5 מיליארד דולר.
באחרונה כמעט שהתפתח משבר בין שתי המדינות, בדומה למשבר הפלקון עם סין. זאת בעקבות התנגדות ארה"ב לביצוע עסקת פלקון בין ישראל להודו, במסגרתה אמורה ישראל למכור להודו את מערכת הריגול למטוסים, בעסקה בשווי מליארד דולרים, מחשש להפרת מאזן הכוחות האזורי. המשבר נפתר לאחר שארה"ב הסירה את התנגדותה העקרונית לעסקה בעקבות ירידת המתח באזור, אך העסקה עדיין לא התממשה.
יצויין כי ישראל נמצאת כעת בהליכי סגירת הקונסוליה הישראלית במומביי (בומביי) שפועלת בהודו כבר 50 שנה, בעקבות הקיצוצים בתקציב משרד החוץ. לישראל יחסים דיפלומטיים מלאים עם הודו מאז 1992, ומאז פועלת בהודו שגרירות ישראלית בניו דלהי.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שרון. "לחזק קשרי החוץ"
צילום: רויטרס
מומלצים