שתף קטע נבחר

"טוני בלייר צריך ללכת הביתה"

הדוברת היא חברת מפלגתו של ראש הממשלה הבריטי, חברת הפרלמנט גלנדה ג'קסון, שקוראת בפומבי להתפטרותו בעקבות פרשת דייויד קלי והעדויות "המנופחות" סביב המלחמה בעיראק. בראיון ל-ynet מסבירה ג'קסון למה בלייר צריך ללכת

אם אתם רוצים להבין עד כמה בריטניה רותחת בעקבות פרשת מותו של המדען דייויד קלי - מספיק לדבר עם גלנדה ג'קסון. ג'קסון, שחקנית בעברה וחברת פרלמנט צבעונית בהווה במפלגת הלייבור, קוראת למנהיג המפלגה שלה, ראש הממשלה טוני בלייר - ללכת הביתה.
בראיון ל-ynet מלונדון מכה ג'קסון בלשונה החדה ללא רחם, ומבהירה כי מבחינתה - ראש הממשלה הבריטי איבד את האמון הציבורי, בעקבות "ניפוח" העדויות על נשק ההשמדה ההמוני שהיה כביכול בידיו של סדאם חוסיין. היא קוראת להשיב הביתה את החיילים הבריטים הנמצאים בעיראק - ולחקור לעומק את הפרשה כולה.
"הסקרים האחרונים מראים שאנשים לא בוטחים היום בממשלה ומביעים אי-אמון בכל עמדותיה לגבי הפעולות בעיראק", אומרת ג'קסון. "מדובר פה במקרה חמור, כאשר ממשלה עושה שימוש שגוי במידע מודיעיני - ומפנה את זרקורי האשמה כלפי אדם אחד, חף מפשע".

האם את חשה שהציבור הבריטי איבד את אמונו בממשלת בלייר בשל פרשת קלי?

"אני מעריכה שכן".

את מאמינה שבלייר צריך להתפטר?

"אני חושבת שראש הממשלה צריך לתת את הדין על הדברים ולהתפטר מתפקידו. אמרתי זאת בפומבי לא פעם. הוא צריך לקחת אחריות על הדברים.
מדובר פה במקרה חמור שבו אדם חף מפשע, מדען מוערך שפעל עבור משרד ההגנה הבריטי, מוצא עצמו בחקירה נוקבת ותחת אור הזרקורים. ועל מה? על כך שמישהו ברחוב דאונינג עשר החליט לפתוח במלחמה מזויפת נגד הבי.בי.סי".

ההתאבדות של קלי תעיר את העם הבריטי?

"אני חושבת שהעם הבריטי לא נרדם מעולם. הוא הביע נחרצות את התנגדותו למלחמה בעיראק לפני המלחמה ואחריה. התנועה נגד המלחמה בבריטניה גדולה מאוד, והאירוע הזה רק מוסיף להתנגדות העממית לבלייר ולממשלתו".

ובכל זאת, חיילים בריטים עדיין נמצאים בעיראק.

"אחת המטרות שלנו היא להחזיר את החיילים הבריטים הביתה. אנחנו דוחפים לכך. אנו מעוניינים שחיילים של האו"ם יבצעו את המשימות החשובות לשיקום עיראק ולא חיילים בריטיים. לצערנו, ארה"ב לא מוכנה לכך וגוררת אחריה את הממשלה שלנו. עד כה לא קראנו באופן רשמי לחזרה "בכוח" של החיילים, וככל הנראה לא נצליח להחזיר אותם הביתה לפי שעה".

את מאמינה שוועדת החקירה שהוקמה לבדיקת נסיבות מותו של קלי תפעל באופן עצמאי?

"אין לי הרבה ברירה. בכל זאת, שופט בית משפט עליון מנהל את החקירה ואין לנו כל סיבה לזלזל בכך. אני מקווה שוועדת הבדיקה תחקור את כל האירועים. הבנתי שהם הולכים לזמן אנשים רבים מכל מיני תחומים".

כל האירועים? עד כמה צריך לחקור?

"אני מצפה שהוועדה תחקור לא רק את האירועים שהובילו למותו של ד"ר קלי - אלא את כל השתלשלות האירועים שהביאו לקבלת ההחלטה בממשלה לצאת למלחמה בעיראק".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'קסון. הציבור איבד אמון
צילום: רויטרס
בלייר. שיתפטר?
צילום: רויטרס
מומלצים