שתף קטע נבחר

מפגש ייחודי בין אילתים לתושבי עקבה

הרצון העז לחדש את הקשרים עם השכנים מעקבה גרם לקבוצת אילתים, בראשותם של דב שרף ומורי חן, לחצות את הגבול ולקיים מפגש ידידות עם הירדנים. "השלום יתחיל מלמטה", אמר אחד המארחים, "על ידי האנשים בשטח".

"הרעיון הוא שהשלום יתחיל וייעשה מלמטה, על ידי האנשים בשטח", אמר ד"ר ח'ליל ג'אר מעקבה, עם פתיחת המפגש ייחודי שנערך לאחרונה עם נציגים מאילת בעיר הירדנית. המפגש אורגן על ידי שני תושבי אילת – דב שרף, בעבר הממונה על שיתוף הפעולה האזורי, ומורי חן, שלו קשרים אישיים עם תושבים מעקבה.
הקבוצה הישראלית מנתה עשרה אילתים, שביקשו לקיים מפגש והידברות עם תושבים מהעיר הירדנית השכנה, במטרה להעמיק את הקשרים האישיים שעשויים להרחיב את המעגלים בין שתי הערים. בין המשתתפים היו מנהל בית החולים "יוספטל", ד"ר צבי אפשטיין, מנהלת הסוכנות היהודית באילת, חגית שילו, איציק כוחיי מנמל אילת, ושתי מורות לערבית מתיכון "גולדווטר" ומתיכון "אלון".
בצדו השני של הגבול חיכה לקבוצה ד"ר ג'אר, כומר הקהילה הנוצרית-אפיסקופלית בעקבה. המארח ליווה את הקבוצה לאורך כל הביקור, כאשר במהלך הסיור הצטרפו לקבוצה מאילת נציגים מקהילתו.

עיר בתנופת פיתוח

הסיור החל בשיחת היכרות קצרה במתחם הכנסייה, במהלכה ציין ד"ר ג'אר כי הוא מאמין שביכולתם של התושבים משני עברי הגבול לפעול למען השלום טוב יותר מאשר הדיפלומטים. ד"ר ג'אר ניסה לבחון אפשרויות שונות לחידוש שיתוף הפעולה בין שתי הערים, שנותק בעקבת אינתיפאדת אלאקצה. כזכור, בעבר נערכו מפגשים בין תלמידי בתי הספר משתי הערים, בין נציגי לשכות המסחר, כיבוי אש, מד"א ומשטרה, וכן נערכו תחרויות ספורט משותפות.
מיד לאחר השיחה יצאו המשתתפים לסיור בעקבה. האילתים ביקרו במוזיאון המקומי ומשם נסעו לאורך רצועת החוף הירדנית, עד גבול ערב הסעודית. האורחים מאילת התרשמו מהמים הצלולים ומהחופים הריקים מאדם, וסיפרו כי גם ללא מסיכה ושנורקל ניתן היה להבחין באלמוגים הצבעוניים בשונית, שמתחילה סנטימטרים ספורים מהחוף.
להבדיל מאילת, סלע החוף בעקבה, המהווה בית גידול לעשרות מיני בעלי חיים, עדיין שמור, ולאורך החוף ניתן לראות מעט מבנים שנמצאים בתהליך הקמה. מרביתם, אגב, בתי מלון, וחלקם מיועדים למגורי נופש לאנשי משטרה וצבא בדימוס.
עקבה נמצאת בימים אלה בתנופת פיתוח. לאורך החוף הצפוני הולכת ונשלמת בנייתם של מספר בתי מלון מודרניים, שמוקמים על חורבותיהם של מלונות ישנים שנהרסו, וגם בנייתה של טיילת, החוצה את העיר לאורכה, נשלמה לאחרונה. "המלך רצה טיילת כמו בפריז והנה, תוך פחות משנה הוקמה כאן טיילת עם מזרקות וצמחייה", מסבירה בחיוך אחת המלוות בסיור.

ואנדליזם? לא אצלנו

בשעות הצהריים יצאו חברי הקבוצה לסיור בשוק המקומי, והטיול נחתם בביקור בבית הספר המקומי. המוסד החינוכי שייך אמנם לקהילה הנוצרית, אך לומדים בו גם מוסלמים. בית הספר מטופח ויוצא דופן בניקיונו, וד"ר ג'אר תמה כשנשאל כיצד אין עדויות למעשי ואנדליזם בשטח בית הספר. "מה זאת אומרת?", אמר בפליאה, "יש עונשים למי שפוגע ברכוש או במקום".
דב שרף, מי שהוביל את היוזמה לביקור בעקבה, היה מרוצה בסיום הביקור ואמר בין השאר כי "הידוק הקשר בין אילת ועקבה יסמל שבשני הצדדים חיים אנשים חושבים. יש כאן יציבות ביטחונית וכלכלית ולכאן טוב לבוא לנפוש ולהשקיע".
שרף הוסיף כי ברצונו לשוב ולחדש את הקשרים הבלתי אמצעיים בין שתי הערים ולהוכיח שחלום השלום לא נגוז. שרף וחן הבהירו כי בכוונתם ליזום ביקורים נוספים ולסייע למעוניינים בכך בארגון מפגשים עם תושבי העיר השכנה מהמזרח.
בעתיד הקרוב אמור שרף לצאת עם קבוצה נוספת של תושבי אילת, ביניהם נושאי משרות בכירות במערכת העירונית, ואלה ייפגשו, כך על פי התכנון, עם אנשי לשכת המסחר בעקבה.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 2
בקרוב תצא משלחת נוספת לעקבה השכנה
צילום: ערוץ 2
מומלצים