שתף קטע נבחר

משרד האוצר יזרים 100 מיליון שקלים לבתי החולים

הקבינט החברתי - כלכלי הגיע להסכמה על תקציב בתי החולים הממשלתיים. שר הבריאות נוה דיווח כי האוצר יוסיף מייד 100 מיליון שקלים לתקציב בתי החולים הממשלתיים. נוה: "מנענו התמוטטות מיידית של מערכת הבריאות. אך לא מנענו את בעיות היסוד שלה".

הסתיים המשבר במערכת הבריאות. משרד האוצר יזרים 100 מיליון שקלים למערכת הבריאות, כך הוחלט היום (ג') בקבינט הכלכלי-חברתי. כמו כן לא תיבדק העברת המיטות מהמחלקות הפנימיות לבתי החולים הגריאטריים ולא ייסגרו שלושה בתי חולים - שהיו על סף סגירה.
שר הבריאות דני נוה הציג אחר הצהריים את ההסכמות שהושגו ואמר כי "מנענו התמוטטות מיידית של מערכת הבריאות. לא מנענו את בעיות היסוד שלה".
עוד החליטו שרי הקבינט הכלכלי-חברתי, שדנו במשך כ-5 שעות במשבר במערכת הבריאות, להקים ועדה שתבחן את המספר האמיתי של חולים סיעודיים המאושפזים בבתי חולים רגילים, כדי להגיע להסכמה על מספר המיטות שיש להעביר מן המחלקות הפנימיות בבתי החולים הרגילים לבתי החולים הסיעודיים. משרד האוצר טוען שישנן 300 מיטות מהסוג הזה שניתן להעביר לבתי חולים סיעודיים ובכך לחסוך 80 אחוזים מעלות האישפוז של אותם חולים.
במהלך הישיבה גילו השרים נתניהו ושטרית נכונות להתפשר על מספר של 150 מיטות, אך בשל המחלוקת על מספר החולים שניתן להעביר לבתי חולים סיעודיים, הוחלט להעביר את הנושא לבחינת ועדה מקצועית.
בנוסף, הוחלט לסגור את תאגיד בית החולים וולפסון, אשר מממן את אחזקת ופיתוח בית החולים לאחר שיועבר לחברת ניהול של קופת חולים מכבי. משרד האוצר דרש לפני הדיון, לסגור את התאגיד (המוגדר כקרן מחקר) מיידית.
באשר לבית החולים רמב"ם, התגבשה הסכמה על הפרשת 32 אחוזים מהכנסות תאגיד בית החולים לקופת המדינה בשנת 2003 ו-33% בשנת 2004. זאת, לאחר שדרישתו המקורית של האוצר היתה להפריש 40 אחוז מן ההכנסות. בנוסף, תבע האוצר ממשרד הבריאות ומבתי החולים להוריד את מחיר האשפוז ביום באחוז אחד. בנושא הזה, סוכם שיימשכו השיחות בין שר האוצר לשר הבריאות.
השר מאיר שטרית אמר ל-ynet בעקבות הדיון: "כל המבנה של תפקוד בתי החולים עקום לגמרי. לא יתכן שבבוקר בית החולים מפסיד כסף ובלילה הוא עושה רווחים עצומים. לכן, חייבים לגרום לבתי החולים לעבור לעבודה כתאגיד אחד".
השר יוסף (טומי) לפיד הציע בישיבה לחדש את השר"פ (השירות הרפואי הפרטי). לדברי לפיד, "זה יביא לשיפור השירות הרפואי וגם יפתור את המשבר הכספי בבתי החולים. תאגידי המחקר שמקיימים בבתי החולים שירות רפואי אחר הצהרים תמורת תשלום מקופות החולים, זהו בעצם, שירות רפואי פרטי עוקף". שר האוצר בנימין נתניהו אמר כי הוא מסכים עקרונית עם ההצעה. לפיד הציע להקים ועדת מומחים בנושא.

האמהות: הפשרה תועבר לוועדה

בישיבה סוכם כי שר הרווחה, זבולון אורלב, ידון בתוכניתו להקל על הפגיעה באמהות החד-הוריות עם משרד האוצר ומשרד העבודה, המסחר והתעשיה. עוד הוחלט, כי אורלב יפעל להשיג הסכמה בתוך יומיים.
עיקר התכנית מדבר על קיצוץ הדרגתי בגמלאות, שיתפרס על פני 3 שנים, והרחבת הסיוע לכלל מקבלי גמלאות להבטחת הכנסה. גורמים במשרד האוצר כבר הזהירו היום כי אין כל כוונה לקבל את החלק בתוכנית אורלב העוסק בפריסת הקיצוצים לאורך שלוש שנים.
השר אורלב אמר ל-ynet בצאתו: "אני אופטימי יותר לגבי הפתרונות שמתייחסים למקבלי הבטחת הכנסה שמשתלבים במעגל העבודה. בעניין מי שאינן משתלבות במעגל העבודה ומקבל הבטחת הכנסה - אינני רואה פתרון".
ראש הממשלה אריאל שרון אמר הבוקר במהלך פגישה עם נשיא המדינה כי "בהחלט לא נעלם מעינינו המצב הקשה של מגזרים שונים מקרב אזרחי ישראל, אך כדי לצאת מן המצב, צריכים לנקוט צעדים קשים ומכאיבים. משום שגם מצבה של המדינה קשה, יש לבלום את ההידרדרות ולהביא להשקעות ולצמיחה".
ל-ynet נודע כי רבים מחברי הקבינט הגיעו לדיון כשהם אינם מעורים בפרטים, לא קיבלו חומר רקע כדי ללמוד על ההצעות השונות שיועלו לדיון ולפיכך לא גיבשו דעה. "אני לא מכיר את הפרטים", הודה שר המסחר והתעשייה, אהוד אולמרט, בשיחה עם ynet. "בישיבה נשמע את הצדדים". גם השרים יוסף (טומי) לפיד ויוסי פריצקי אמרו כי טרם גיבשו את דעותיהם בסוגיה. השר עוזי לנדאו ציין כי לא קיבל חומרי רקע כלשהם, ולכן לא גיבש את עמדתו.

סייעו בהכנת הכתבה: אפרת וייס, אמנון אטד ואילן מרסיאנו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
נוה. "מנענו התמוטטות"
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
צילום: איי פי
שרון. צריך צעדים קשים ומכאיבים
צילום: איי פי
צילום: סבסטיאן שיינר
ויקי כנפו. בחירה בין 2 חלופות
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים