שתף קטע נבחר

למרות ההתרעות: ועדת השרים לרעידות אדמה לא מתפקדת

הוועדה לא כונסה כבר חצי שנה, ולא מונה לה יו"ר. ד"ר אבי שפירא, מנכ"ל המכון הגיאופיסי: "האזור הבטוח היחיד בעת רעידת אדמה – עזוז ליד קציעות"

ועדת ההיגוי של שרי ממשלה להיערכות ישראל לרעידת אדמה אינה מתפקדת כבר חצי שנה. זאת כיוון שלא מונה יו"ר לוועדה, ושר השיכון, אפי איתם (מפד"ל) האחראי על הוועדה, לא דאג לכנס אותה.
ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בראשות ח"כ מלי פולישוק - בלוך (שינוי) וועדת הפנים ואיכות הסביבה בראשות ח"כ יורי שטרן (האיחוד הלאומי), התכנסו היום (ב') לישיבה מיוחדת לדיון בנושא היערכות ישראל לרעידת אדמה.
דו"ח מסכם של ועדת ההיגוי הוגש בשנת 2000 וכלל גם אומדני הנזקים הצפויים מרעידת אדמה חזקה על פי חלוקת אזורים גיאוגרפים. אומדן מספר ההרוגים בעת רעידת אדמה נע בין 5,000 ל–10,000 איש.
ד"ר אבי שפירא, מנכ"ל המכון הגיאופיסי, הסביר, כי "מדינת ישראל שוכנת באזור שבו התרחשו בעבר, ועלולות להתרחש בעתיד רעידות אדמה בחוזק העלול לגרום לפגיעות בנפש, לנזקים רבים לרכוש ולהתמוטטות מבנים ותשתיות. הסכנה מצויה בכל המדינה בשל קוטנה וריכוזי אוכלוסייה המצויה עשרות ק"מ מאזורי הסיכון. רעידת אדמה חזקה פוגעת גם באזורים המרוחקים והיא אפשרית גם בעוד 5 דקות".
ועדת ההיגוי הוקמה בדצמבר 1999 בעקבות החלטת הממשלה על הקמתה. תפקידה בין השאר: תיאום בין כל משרדי הממשלה, ארגונים וגופים ממלכתיים ואזרחיים; פיתוח וקידום היערכות לטיפול ברעידות אדמה; הבטחת הקמתם וקיומם של מנגנוני אכיפה, תקנות וחוקים שעניינים מזעור נזקי רעידות אדמה בישראל; הכנת תורת הפעלה לטיפול באירוע רעידת אדמה, בראייה לאומית כוללת; לקדם את המודעות לנושא בקרב מקבלי ההחלטות בדרגים השנים ובקרב הציבור בכללותו; לעודד ולכוון את פעילות הסקטור הפרטי בתחום.
יושבי ראש הוועדות שקיימו את הדיון, קראו לשר השיכון הממונה על ועדת ההיגוי לכנסה בדחיפות. הוועדות דורשות ממכון התקנים, ממשרד השיכון והבינוי, ממשרד התשתיות – לזרז את כל המהלכים הקשורים לבדיקת המבנים הקיימים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
רעידת אדמה. גם בישראל? (צילום ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: מיכאל קרמר
שר השיכון, איתם. אחראי על ועדת ההיגוי
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים