שתף קטע נבחר
 

יינות מהמסרק

ישראל פרקר מבקר ביקב המסרק שבהרי ירושלים וטועם מהיינות החדשים, שמיוצאים גם לצרפת, קנדה וארה"ב תחת מותגים מיוחדים של המזמינים

במרכז מושב בית מאיר, כ-5 ק"מ מכביש ירושלים תל-אביב (יורדים ימינה בצומת שורש), נמצא יקב המסרק, יקבם של בני משפחת גרינגרז, נחום היינן וחנוך האחראי על הצד המסחרי והמכירות. יין כשר בלבד מיוצר כאן, למרות שרוב הלקוחות, אינם דווקא דתיים.

 

את הענבים ליין השניים קונים דרך יקבים גדולים, כך שהם יכולים לבדוק כרמים ולבחור את הענבים הטובים ביותר עבורם "אם בשנה מסוימת לא נמצאים ענבים העונים לדרישות המחמירות שלנו, אז לא מיוצר ביקב המסרק יין מסוג מסוים באותה שנה, אפילו שיש לשלם קנס על אי הרכישה". ענבי הקברנה סוביניון מגיעים מכרם בן זמרה, ענבי המרלו מכרמי זיכרון יעקב והשרדונה מנווה אילן.

 

בשנת 2002 יוצרו ביקב המסרק כ-6,000 בקבוקים ובשנת 2003 התכנית להגיע ל-10,000 בקבוקים.

 

טעימות

 

שרדונה 2002 ניחן בטעם מיוחד ועדין. יין שמתחלק בקלילות בגרון. 50% ממנו יוצר בחביות עץ, 50% במכלי נירוסטה מקוררים, ורק אז עורבבו שני שני היינות, לקבלת המוצר הסופי. לדבריו של נחום, הוא אינו מסוגל לייצר יין ללא בקרת אקלים וללא שימוש בבדיקות מעבדה יסודיות מאוד.

 

למרלו 2001 טעם פירותי עדין , קצת שטוח, חומציות בינונית (נחום לא מתקן חומציות וטוב שכך). הקברנה סוביניון, אף הוא מ-2001, יין מורכב, מאוזן בעל שלל טעמים וריחות. ערב לחיך. השפעת הטאנינים לא רבה מדי.

 

מבקרים רבים מגיעים ליקב מדי שבוע (בשבת סגור). חלקם בקבוצות מאורגנות ממפעלים וחברות, חבר שולח חבר ואוהדי היקב מתרבים. יקב המסרק גם מייצא יינותיו לקנדה, ארה"ב וצרפת תחת מותגים מיוחדים של המזמינים.

 

יקב המסרק, מושב בית מאיר, טל: 02-5701759

 

 

הכתבה מתוך אתר היין הישראלי

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל פרקר
היקב. חבר שולח חבר
צילום: ישראל פרקר
צילום: ישראל פרקר
היינות. מבטיחים
צילום: ישראל פרקר
מומלצים