שתף קטע נבחר

 

בלגיה: בוטל סופית החוק שאיפשר להעמיד את שרון לדין

הסנאט הבלגי קיבל ברוב גדול את הצעת הממשלה החדשה, לפיה ניתן יהיה להעמיד לדין חשודים בפשעי מלחמה רק אם הם או קורבנותיהם אזרחי בלגיה. שר החוץ הבלגי: "החוק המקורי היה נתון ללחצים פוליטיים והוא נוצל לרעה"

הסנאט הבלגי אישר היום (ו') את הצעת החוק שהניחה הממשלה החדשה, המבטלת למעשה את החוק שאיפשר להעמיד לדין את ראש הממשלה, אריאל שרון, בחשד לביצוע פשעי מלחמה.
החוק בוטל ברוב של 39 תומכים מול ארבעה מתנגדים. 20 חברי סנאט נמנעו בהצבעה. ההצבעה בסנאט נערכה כשבוע לאחר שהבית התחתון של הפרלמנט בבלגיה אישר את הצעת החוק.
החוק הבלגי שהתקבל בשנת 1993 עורר זעם רב בישראל ובארה"ב, לאחר שנפתחו הליכים משפטיים נגד שרון, נגד ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר ונגד נשיא ארה"ב לשעבר, ג'ורג' בוש האב.

"החוק המקורי נוצל לרעה"

החוק הקודם איפשר להעמיד לדין חשודים בפשעי מלחמה ובפשעים נגד האנושות בבית משפט בלגי, בלי קשר לזהות הלאומית של החשוד או של קורבנותיו. החוק החדש ייאפשר לפתוח בהליכים משפטיים רק כשהמתלונן הוא אזרח בלגי או שחי בבלגיה לפחות שלוש שנים לאחר ביצוע העבירה.
על פי החוק החדש, אף תלונה לא תוביל אוטומטית למינוי שופט חוקר, כפי שהיה בתלונה נגד שרון. אם תוגש תלונה, יתבקש התובע לאשר את המשך ההליכים. במקרה שיחליט לבטל את התלונה, לא תינתן למתלונן זכות ערעור.
שר החוץ הבלגי, לואי מישל, אמר בטרם ההצבעה בסנאט כי "החוק כפי שאושר לראשונה בפרלמנט נוצל לרעה מאחר שהיה נתון תחת לחצים פוליטיים".
לפני חודשים ספורים איים שר ההגנה האמריקני, דונלד ראמספלד, שארה"ב תפסיק את הקמת מטה נאט"ו החדש בבריסל, אם לא יבוטל החוק השנוי במחלוקת. ארה"ב גם איימה שתפסיק לשלוח גורמי ממשל וקצינים לפגישות נאט"ו בבריסל.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שרון. יכול להיות רגוע
צילום: רויטרס
מומלצים