שתף קטע נבחר

תה באמצע הקיץ? כל הסיבות הבריאות

למה דווקא תה ועוד באמצע הקיץ? יש הרבה סיבות: משיניים בריאות יותר, דרך שיפור צפיפות העצם ואפילו הכולסטרול שלכם יושפע לטובה. אז קדימה, לשתות

אם גם אתם חושבים שתה שותים רק כשחולים, הכתבה הזאת היא בדיוק בשבילכם. תה, וזה בדוק, הוא דווקא אחד המשקאות היותר בריאים, שמומלץ לשתות בכל יום ובכל עונה, ולא רק כשהשפעת מכה בכם. וכשאנחנו אומרים תה, אנחנו לא מתכוונים לחליטות צמחים למיניהן, שגודשות את מדפי הסופרמרקטים ושכבודן במקומן מונח. אנחנו מדברים אך ורק על תה, כלומר, על כל אותם משקאות שמבוססים על תמציות תה, צמח שהסינים מגדלים כבר 4,000 שנה.

 

מצמח התה מייצרים שלושה סוגי משקה עיקריים. הנפוץ שבהם הוא התה השחור, שאותו מייצרים באמצעות התססת עלי הצמח, חימום וייבוש שלהם. הסוג השני הוא התה הירוק, שאינו עובר התססה, אלא רק חימום וייבוש. סוג שלישי הוא תה אולונג, שהעלים שלו עברו התססה חלקית, והוא מעין יציר כלאיים בין התה הירוק לשחור.

 

התה, הירוק והשחור כאחת, מכיל קפאין, תאוברומין ותאופילין, חומרים שמעוררים את מערכת העצבים. ככל שהחליטה ממושכת יותר, כך עולה הכמות שלהם במשקה, כאשר מבין כל החומרים האלה הקפאין הוא בעל ההשפעה השלילית ביותר: הוא מפריע למאזן הסידן בגוף, יש הטוענים שהוא ממכר, ובמיוחד מטרידה יכולתו להעלות את רמת ההומוציסטאין בדם, מה שמגביר את הסיכון למחלות לב. אז למה בכל זאת אנחנו ממליצים לשתות תה? הנה הסיבות העיקריות:

 

למרות שיש בתה קפאין, הכמות בכוס אחת של תה שחור קטנה בכשליש מזו שבכוס קפה, וכדי לקבל את כמות הקפאין שבכוס אספרסו קצר יש צורך לשתות חמש כוסות של תה ירוק. או במילים אחרות - מדובר בכמות זניחה ממש.

 

התה השחור והירוק מכילים פוליפנולים, חומרים שנמצאים גם ביין אדום, אבל בתה אין אלכוהול. הפוליפנולים מפריעים להיווצרות גידולים סרטניים בערמונית, במעי הגס ובריאות, ומונעים מהקפאין להפריע לנו. היות שבתה הירוק יש יותר פוליפנולים, הוא כמובן מומלץ יותר.

 

שתיית תה מעכבת ייצור עששת בשיניים, בתנאי שלא ממיסים בו סוכר. אגב, לעניין זה הדבש מזיק באותה המידה.

 

שתיית תה ירוק מפחיתה את הנזק לכלי הדם הנגרם מעודף כולסטרול רע. הסיבה לכך, משערים המומחים, היא שיש בו חומרים המונעים הסתיידות עורקים.

 

מחקר שנערך באנגליה על שתיית תה לסוגיו מצא שהוא משפר מאוד את צפיפות העצם אצל נשים מבוגרות ששותות לפחות שתי כוסות ביום.

 

אז אם אתם הולכים על תה, הכמות המומלצת היא בין שתיים לארבע כוסות ביום. את התה אפשר להכין באמצעות שקיקים, אבל הכי טעים לחלוט עלים בקנקן עם מסננת, ולהוסיף כמה פלחי תפוז עם הקליפה, קוביות אגס, משמש, ענבים או פרי יבש כלשהו. אפשר גם להוסיף עלי נענע, מסמר ציפורן או עלה לימונית. רק תנו לתה להתקרר מעט. משקאות חמים מדי מזיקים לוושט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים