שתף קטע נבחר

 

שר בכיר ברשות: סיכויים טובים לחזרה למו"מ תוך מספר ימים

השר לענייני פרלמנט ברשות הפלסטינית, נביל עמרו, המקורב ליו"ר ערפאת, אומר בריאיון ל-ynet, כי קיים סיכוי טוב לחידוש המשא ומתן בימים הקרובים, עם בואו של השליח האמריקני, דניס רוס, למזרח התיכון

השר לענייני פרלמנט ברשות הפלסטינית, נביל עמרו, אחד האנשים היותר מקורבים ליושב ראש הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, אומר בריאיון ל-ynet, כי קיים סיכוי טוב לחידוש המשא ומתן בימים הקרובים, עם בואו של השליח האמריקני, דניס רוס, לאיזור.
עמרו אומר כי קיימים סימנים מעודדים לכך שהצדדים נמצאים בדרך לשולחן המשא ומתן. הוא סירב לפרט על אילו סימנים מדובר, והאם הפלסטינים קיבלו הסכמה ישראלית להצבת כוח בינלאומי בשטחים, אך הסכים לומר שקורים דברים חדשים וחיוביים, שעשויים להחזיר את התהליך המדיני לפעילות.

האם תציב הרשות הפלסטינית בפגישות הקרובות עם רוס תנאים לחידוש המו"מ?

"אנחנו נדרוש, בראש ובראשונה, הפסקה בלתי מותנית של התוקפנות הישראלית נגד בני עמנו. אנחנו נדרוש שהמשא ומתן יושתת על החלטות האו"ם. אנחנו גם נדרוש שארה"ב תסייע בניהול המשא ומתן לצדדים נוספים, כמו האו"ם והאירופאים - מתכונת שהוכיחה את עצמה בשארם א-שייח".
"הישראלים והאמריקנים צריכים לברך על כך שצדדים נוספים מוכנים לסייע במאמץ להביא להצלחת התהליך. אם האותות שאנו מקבלים הם אמיתיים, אז יש מקום לאופטימיות".

איך בדיוק הצליחה מתכונת שארם א-שייח, אם העימותים נמשכים?

"אני לא רוצה להיכנס לפרטים, אבל הקריאה וההחלטה של ערפאת להפסיק את הירי באזורי A הייתה חלק מקיום ההבטחות וההתחייבויות של הרשות הפלסטינית כלפי הצדדים הבינלאומיים".
"לומר את האמת, היא באה גם כדי להעניק מנוחה לתושבים הפלסטיניים באזורים אלה, שנאלצו לספוג את התגובה הישראלית האלימה והקשה".
עמרו מכחיש את הידיעות, כי ההחלטה התקבלה בלחץ אמריקני או ישראלי. לדבריו, לחץ כזה מופעל כל הזמן, ולאו דווקא בהקשר הספציפי של הירי מאזורי A.
עמרו מודה כי הציבור הפלסטיני עייף מהאירועים, וחלק גדול ממנו מטיל ספק ביעילות הירי.
בתשובה לשאלה, האם פירוש הדברים שהאינתיפאדה בדרך לסיומה, משיב עמרו שאיש אינו יכול לדרוש מהפלסטינים להפסיק ולהפגין נגד הכיבוש וההתנחלויות - זו זכותם של הפלסטינים. אבל דומה שעמרו רומז לכך שהאינתיפאדה, תימשך ללא תקריות ירי.
עמרו מוסיף ואומר, כי העובדה שמספר פלגים פלסטינים ביקרו את ההחלטה של ערפאת וקראו להמשיך את האינתיפאדה, אין פירושה סדקים באחדות הפלסטינית.
"זה טבעי שכשמנהיג מקבל החלטה יהיו מי שיתנגדו לו ויחשבו שהיא לא נכונה. אין פילוג באחדות הפלסטינית. כולנו מאוחדים במטרותינו", דברי עמרו.

גורמים ברשות דיברו על כך שמתרבים המתנחלים שנוטשים את ההתנחלויות. מאיפה הנתונים שלכם?

"אני לא אתייחס לנתונים, אך אני אומר שאנחנו מעודדים מאוד מהידיעות, כי מספר גדל והולך של מתנחלים מבקש לעזוב את ההתנחלויות. ישראלים היום מבינים יותר שהמתנחלים הם נטל על הביטחון הישראלי, על הכלכלה הישראלית ועל השלום".
"מתנחל מכפר דרום שרוצה לחצות את הכביש צריך מסוק כדי לעשות זאת. לכן, על ישראל להסיק את המסקנה המתבקשת".
השר הפלסטיני אומר כי הפלסטינים מברכים על חזרתם לפעולה של ארגוני השלום הישראלים. לדבריו, היו טענות קשות לפלסטינים על הדממה שאחזה בארגונים אלה בתחילת האינתיפאדה.
"כנראה, ארגונים אלה היו שרויים בהלם כתוצאה מהאירועים, אך חזרתם לזירה חשובה, שכן היא מעודדת גם את שוחרי השלום והכוחות הדמוקרטים בשטחים".

כיצד אתה מגיב לטענות הישראליות כי הכרזת ערפאת על הפסקת הירי היא מניפולציה?

"כרגיל, הצד הישראלי מגיב ליוזמות שלנו בבלבול גדול. גם בדיבורים וגם בתגובות בשטח של הישראלים אנחנו מזהים לחץ ובלבול, כל פעם שאנו מעלים יוזמות חדשות".
"בכל פעם שהישראלים דורשים דבר מסויים, ואנו מביעים נכונות לקיים את הדבר המסויים הזה, הם נלחצים ומתבלבלים, כי זה מסיר מתחת לרגליהם את הצידוק לאלימות ולברוטליות שבה הם משתמשים. אנו מקווים שהישראלים ינקטו בצעדים אחראים, שהרשות עשתה כדאי להביא להרגעת השטח. עד כה נותר לישראל ליישם 95% מסיכוני שארם, שאת כולם כמעט יישמנו וביצענו".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ערפאת עם רוס שמגיע בימים הקרובים לאיזור
צילום: איי פי
צילום: גילי כהן מגן
הפסקת הירי מאזורי A
צילום: גילי כהן מגן
צילום: איי פי
העם הפלסטיני עייף
צילום: איי פי
ציפי מנשה
נביל שעת`. נסיעה שגרתית למצרים
ציפי מנשה
מומלצים