שתף קטע נבחר

עושים הצגות: איך לקנות מנוי לתיאטרון

הימים קשים, התמיכה הממשלתית מצטמקת והמיתון מונע מצרכני תרבות הוצאות בתחום. אבל קהל המנויים, ובעיקר חלק הארי, המגיע דרך ועדי עובדים, שומר אמונים. עונת 2004-2003 בתיאטרון הישראלי - הצעות מחירים

ימים קשים עוברים על התיאטרון הישראלי. התמיכה הממשלתית הולכת ומצטמקת, המיתון מוביל לירידה בהוצאות הציבור על תרבות והרשויות דורשות מהנהלות התיאטרונים התייעלות וצמצום משכורות המנהלים.

 

עם זאת, הישראלים עדיין ממשיכים לרכוש מנויים שנתיים כחלק משגרת חיים. המספרים הרשמיים של משרד החינוך והתרבות מדברים על יותר מ-3.5 מיליון צופי תיאטרון בשנה, רבים מהם בעלי מנויים, שראו יותר מ-700 מופעים.

 

לא סתם מחזרים התיאטרונים הרפרטוארים אחר קהל המנויים, ומציעים סוגי מנויים רבים במגוון מחירים. אם תלחצו חזק יתנו לכם הנחות נוספות או פריסה גדולה יותר של תשלומים. הנחות תוכלו להשיג גם באמצעות נקודות או כוכבים בכרטיסי האשראי וכמובן דרך ועדי עובדים אם אתם (או כל אחד אחר מבני משפחתכם, במסורת הקומבינה הישראלית) משתייכים למקום עבודה שדואג לרווחת עובדיו.

 

רכישת מנוי מבטיחה לכם שאכן תלכו להצגה ולא תתעצלו, גם אם תרגישו עייפים באותו ערב, והיא גם מבטיחה לכם מחיר נמוך ממחיר הכרטיסים בקופה. מצד שני, באחרונה יוצאים לא מעט תיאטראות במבצעים נקודתיים כמו 2 כרטיסים במחיר של אחד או 50% הנחה בקופת הרגע האחרון, ממש כמו בלונדון או ניו-יורק. כך או כך, כבר מספר עונות המחירים אינם עולים.

 

כאשר מגיעים לבחירת המנוי הנכון כדאי לקחת בחשבון לא רק את המחירים, אלא גם את ההצגות המובטחות. כל התיאטראות ימשיכו להציג את ההצלחות של העונות הקודמות, אבל לא כל ההצגות החדשות המובטחות יעלו בשנה הבאה. מבחינת התיאטרונים המצב קשה, ואף אחד כבר אינו מוכן להתחייב על רפרטואר חד משמעי.

 

דבר אחד ברור: עונת 2004-2003 מסתמנת כמרובת קומדיות מצד אחד, והרבה הצגות מקוריות מצד שני. הקהל הישראלי ידוע כמי שמחפש בתיאטרון רלוונטיות ומוכן גם להצגות קשות.

 

התיאטראות הרפרטואריים

 

תיאטרון הבימה: בשנים האחרונות דואגים בהבימה לצרף לרפרטואר מחזמר חדש בכל עונה. השנה זה היה ללכת עד הסוף, שממשיך לרוץ, ובעונה הבאה יעלו את שלמה המלך ושלמי הסנדלר הישן והטוב. בעונה הקודמת שמו בהבימה דגש על מחזאות מקורית, שגם הצגותיה ממשיכות לרוץ: משפחה, שבוע וקופסה שחורה (הפקה בשיתוף תיאטרון באר-שבע). ממשיכים לרוץ גם הקומיקאים עם מושונוב ובר-אבא, צורה לאהבה, מרי לו וההצגות הכמעט נצחיות בוסתן ספרדי ומונולוגים מהווגינה, למי שעוד לא ראה או רוצה לראות שוב. בין ההצגות החדשות שמובטחות בהמשך העונה: הנאהבים והנעימים על-פי בשביס זינגר, בגדי המלך מאת נסים אלוני וחתול רחוב מאת גורן אגמון.

חבילת מנוי להבימה כוללת 7 הצגות בשנה למנוי פתוח, שמשמעו להזמין כרטיס מראש לפי בחירה. מנוי פתוח זוגי כולל חנייה בחניון הארבעה. מי שרוצה לראות הצגה חדשה הכי מהר שאפשר ותמיד מאותו מושב באולם יכול לקחת מנוי פרמיירה, היקר יותר.

למי שרוכש מנוי בהבימה מחכה חבילת הטבות נחמדה. בין ההטבות: 20% הנחה לכרטיסים נוספים לאורחים וכן הנחות למוזיאון ישראל בירושלים, לבלט הישראלי, לרכישת כרטיסים לתיאטרון גשר והקאמרי והנחה ברכישת מנוי שנתי לסינמטק.

 

הקאמרי החדש: יחד עם המעבר לקומפלקס של המשכן לאמנויות הבמה בת"א שינה התיאטרון הקאמרי הוותיק גם את שמו להקאמרי החדש. השנה חוגג התיאטרון 60 שנה להיווסדו, אך לדברי ההנהלה הוא נשאר צעיר ובמלוא אונו. למנוייו מציע השנה הקאמרי לא רק את לוח ההצגות השוטפות, אלא גם אירועים מיוחדים.

ההצגות המצליחות של הקאמרי ימשיכו לרוץ גם בעונה הבאה: אשה, בעל, בית, מר גרין; בשם האהבה, עד ראייה המצמרר וכמובן ההצגות הותיקות, שמסרבות לרדת מהבמה כבר מספר עונות: חברות הכי טובות, המורדים וליזיסטרטה.

בין ההצגות החדשות שמבטיחים השנה: משחק בית - עוד פרק בסדרה המצליחה של שמואל הספרי, האשה בשחור לפי רומן של סוזן היל; והחולה המדומה מאת מולייר.

לקאמרי יש מספר רב של חבילות מנויים, המתאימים לסוגי אוכלוסייה שונים. ביניהם: מנוי סדרתי (המקומות והמועד קבועים) מאפשר צפייה ב-7 הצגות קבועות מראש ו-2 לבחירה, מנוי פתוח ומנוי מוזל החל משורה 4 בעלייה.

ההטבות שמקבלים המנויים כוללות הנחות לרכישת כרטיסים נוספים להצגות בקופה וכן הנחות כמעט לכל התאטרונים, לאופרה, לתזמורת הקאמרית וגם לכמה מסעדות, בתי קפה וחנויות.

 

בית ליסין: התיאטרון ירש את הבניין הישן של הקאמרי ויחד עם הקהל שלו הוא מתאקלם בבית החדש. למרות שהאולם בשולי כיכר המדינה היה בלוי ומהוה, היה בו קסם אינטימי של פרינג', ששימש לדעת רבים גורם אטרקטיבי להצגות התיאטרון. עם זאת יש לשער, שהקהל של בית ליסין, שמאופיין בנאמנות גבוהה, ימשיך לשמור אמונים גם בבניין החדש-ישן.

בין ההצגות המצליחות שימשיכו לעלות בעונה הבאה: חשמלית ושמה תשוקה, שבר ענן, אני לא רפופורט, איסמעליה ומה עושים עם ג'ני. בין ההצגות המובטחות: כבוד מאת ג'ואנה מרי סמית; רגל גנובה מביאה אהבה מאת דריו פו, המלאך, מחזמר לכל המשפחה, מירל'ה אפרת כמחווה לתיאטרון היידיש וביקור הגברת הזקנה של פרידריך דירנמט. חבילת מנוי לתיאטרון זה כוללת רק 6 הצגות, ויש גם חבילה מוזלת ליציע הכוללת 3 הצגות.

 

התיאטרון העירוני חיפה: גם עונת התיאטרון בחיפה מבטיחה להעלות מחזאות ישראלית מקורית, צעירה ורלוונטית. העונה נפתחת עם הצגה חדשה בשם אהבה קשה, שכתב מוטי לרנר, בכיכובם של דורון תבורי ונעמה שפירא (הפקה משותפת עם בית ציוני אמריקה בת"א), ובהמשך יעלה מחזה של בועז גאון משפחת ישראלי ולאחריו עיר הנפט של הלל מיטלפונקט ובבימויו (בשיתוף עם הקאמרי) וכן מחזה מתורגם אחד: האשה שבישלה את בעלה.

התיאטרון ימשיך העונה עם בנות עובדות, מאדליין, דודתו של צ'ארלי, האגם המוזהב ואב הבית עם יוסף אבו ורדה, יואב בר-לב וסלים דאו.

גם לתיאטרון זה חבילות מגוונות של מנויים, ביניהן מנוי להצגת בכורה, מנוי להצגות במוצאי שבת, מנויים זולים ליציע ומנוי ל-5 הצגות. ההטבות למנויים: כרטיס נוסף חינם לסינמטק חיפה; הנחה לתזמורת חיפה, למוזיאוני חיפה ולרכישות בחנויות יודן והאוזן השלישית.

בתיאטרון זה יש גם מנוי ל-6 הצגות ילדים (גילאי 10-5) ב-289 שקל (290 שקל להורה מלווה). בין הצגות הילדים: מוף ומוריס הזוכה המשובח של פסטיבל הצגות הילדים האחרון, מעשה בקערה ומצקת, הענק וגנו ועוד הצגה מתוך פסטיבל הצגות הילדים באביב הבא. גם למנויי הצגות הילדים הטבות נחמדות כמו הנחות למוזיאון המדע, ללונה גראנד ולגן החיות בחיפה וכן חודשיים חינם למנוי שנתי למעריב לילדים.

 

החאן הירושלמי: תיאטרון זה מתגאה במבחר הצגות רענן, המבוסס על להקת שחקנים קבועה ומגובשת. תיאטרון אקטואלי, שעוסק במציאות חיינו, עם שיטת עבודה ייחודית של השחקנים עם המנהל האמנותי מיכאל גורביץ', מסבירים בהנהלת התיאטרון.בין ההצגות החדשות שיעלו השנה: הקמצן מאת מולייר, הקיץ מאת מחזאי צרפתי בשם רומן ויינגרטן, מחזמר מאת ובבימויו של מיכאל גורביץ' והצגה רביעית, שעדיין לא נקבעה. כמו-כן ממשיכות לרוץ בגידה מאת הרולד פינטר, חיל פרשים אנו מאת מיכאל גורביץ ובבימויו, למה לא אני המבוססת על ספר של ג'וזף הלר, וכן מלחמה על הבית ואשליה.

מנוי החאן מקבלים 6 הצגות, מהן 4 הצגות החאן ו-2 הצגות אורחות והם יכולים לעשות גם מנוי על 4 הצגות החאן בלבד. הטבות למנויים: כרטיס זוגי לסינמטק ירושלים וכרטיס כניסה חופשי לספא במלון הילטון ירושלים.

 

תיאטרון באר-שבע: השנה מציע תיאטרון באר-שבע רפרטואר, שכולל רק הצגות מקור. גם בתיאטרון קטן זה, בדומה לחאן הירושלמי, מציעים במסגרת המנוי הצגות בחירה מתיאטראות אחרים, ומנוי להצגות ילדים.

מנוי רגיל כולל 5 הצגות בהפקת התיאטרון ו-2 הצגות לבחירה מתיאטראות אחרים, שמגיעים להיכל התרבות בבאר-שבע. מנוי יחיד למוצאי שבת עולה כ-50 שקל יותר מאשר באמצע השבוע, אך יש גם מנוי להצגות אחר-הצהריים באולם התיאטרון בבית העם. כאן מציעים חבילות מיוחדות גם לעולים חדשים, מנוי נוער (160 שקל על בסיס מקום פנוי ללא הגבלה בהצגות) ומנוי חגיגטרון - 5 הצגות ילדים במחיר 220 שקל.

ההטבות למנויים כוללות הנחות ברכישת כרטיסים נוספים בקופה וגם לכל התיאטראות האחרים, וכן הנחות ברכישת כרטיסים לסינפונייטה הישראלית באר-שבע ואפילו לשהות במלונות.

 

תרבות ליד הבית

 

בשנים האחרונות הולכת ותופסת תאוצה תופעת מרכזי התרבות המקומיים, והיא מהווה איום לא קטן על מספר מנויי התאטראות הגדולים. יותר ויותר ערים קטנות ובינוניות הקימו מרכזים משלהן, והן מציעות לתושבי האזור חבילות שנתיות. היתרון במרכזים אלה הוא שניתן להרכיב חבילות מנויים לא רק להצגות אלא גם למופעי מחול, מוסיקה, מופעי בידור, ג'ז וערבי זמר. המחירים אמנם אינם נמוכים יותר ממחירי התיאטראות הרפרטואריים, אבל הם מציעים יציאה נוחה ליד הבית עם חנייה צמודה. מצד שני, המופעים תמיד מגיעים לשם רק בעונה השנייה או השלישית שלהם, והם נעדרים את החוויה הראשונית של הצגה שיצאה חמה מהתנור ומוצגת באולם הבית שלה.

 

בין המרכזים שמעמיקים את אחיזתם במנויים אפשר לציין את היכל אמנויות הבמה החדש בהרצליה, את מרכז הבמה בגני תקווה ותיאטרון גבעתיים, כולם במרחק רבע שעה ממרכזי התרבות של תל-אביב, ובכל זאת הם צוברים יותר ויותר מנויים. כך גם תיאטרון הצפון בקריית-חיים, תופעה מצליחה בפני עצמה שכוללת יותר מ-20 אלף מנויים.

 

מחירים לדוגמה: חבילה מעורבת של מופעים בתיאטרון הצפון עומדת על כ-600 שקל ל-7 מופעים וחבילה של מנוי משולב בתיאטרון גבעתיים 640 שקלים. מחיר חבילה של 7 הצגות מובחרות מהתיאטראות הגדולים בהיכל אמנויות הבמה של הרצליה עולה 595 שקל ומחיר חבילת מחול בהיכל עולה 575 שקל ל-6 מופעים.

 

מכיוון שההיצע מכיוון המרכזים המקומיים הולך וגדל - כדאי לעשות סקר שוק תרבותי לפני ההחלטה על רכישת מנוי כזה או אחר, ולא לשכוח לכלול במרכיבים את מחירי החנייה.

 

אפשר גם בלי מנוי

 

תיאטרון גשר, אף הוא תיאטרון רפרטוארי מובהק, אינו מקיים מערך מנויים כמדיניות. מחיר כרטיס ממוצע בקופה זהה לזה של התיאטראות האחרים (כ-150 שקל), אך בגשר מוכרים חבילות כרטיסים דרך ועדי עובדים ונותנים הנחות לסטודנטים, חיילים, תלמידים וגימלאים. בנוסף פועלת פה שיטת הכרטיסים המוזלים לאותו ערב. כמו שאר התיאטראות, ההצגות של גשר מתארחות במרכזי התרבות בפריפריה כך שמנויי אותם מרכזים יכולים לראות את ההצגות במחיר מוזל.

 

ואי אפשר בלי להזכיר את התיאטראות הקטנים ומרכזי הפרינג' ביניהם תיאטרון תמונע בת"א, שגורף הצלחה גדולה בהצגה החדשה רעב, תיאטרון הסימטה ביפו, בית-צבי ברמת גן, בית ציוני אמריקה ומועדון צוותא בתל-אביב והזירה הבינתחומית בירושלים. אנסמבל עתים של רינה ירושלמי (שפועל בדרך כלל את משכנו בתיאטרון על הירקון ועושה עכשיו חיל בחו"ל עם מיתוס), וגם תיאטרון קליפה, נוצר, הקיבוץ, יידישפיל, אלמידאן הערבי ומספר תיאטראות לילדים. מחיר כרטיס להצגות בתיאטראות אלו נע סביב 70-50 שקל בלבד וכולם נותנים הנחות לצעירים, לסטודנטים, לחיילים ולגימלאים.

 

כמה עולה מנוי פתוח ליחיד?

 

הקאמרי החדש: 639 שקל ל-7 הצגות. (סטודנט ישלם 25 שקל ואזרח ותיק 450 שקל).

 

הבימה: 666 שקל ל-7 הצגות (סטודנט 232 שקל ואזרח ותיק 450 שקל).

 

החאן: 655 שקל ל-6 הצגות (סטודנט: 280 שקל. אזרח ותיק: 405 שקל).

 

עירוני באר שבע: 550 שקל ל-7 הצגות (סטודנט: 200 שקל. אזרח ותיק: 350 שקל).

 

עירוני חיפה: 649 שקל ל-7 הצגות (סטודנט: 250 שקל. אזרח ותיק: 440 שקל).

 

בית לסין: 690 שקל ל-6 הצגות (סטודנט: 260 שקל. אזרח ותיק: 410 שקל).  

 

במנוי פתוח בעל המנוי קובע את ההצגה לבחירה ואת המועד. בבאר ובחיפה יש תוספות למנויים במוצאי שבת. המחירים ללא הנחות לחיילים, למחדשי מנוי, לוועדי עובדים והנחות באמצעות תשלום בכרטיסי אשראי.

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקאמרי. תיאטרון חדש-ותיק
צילום: תיאטרון הקאמרי
הצגה. לא חייבים מנוי
מומלצים