שתף קטע נבחר

אבו מאזן רמז: ייתכן שאתפטר

ראש הממשלה הפלסטיני נאם לציון 100 ימים לממשלתו, ורמז כי הוא עשוי להתפטר. הוא מתח ביקורת על ישראל והאשים אותה בקריסת ההודנה. מנגד, מתח ביקורת על ערפאת ו"דרכי הניהול" ברשות. מחוץ לאולם הפגינו נגד אבו מאזן

ראש הממשלה הפלסטיני, אבו מאזן, יכנס ביום שבת את חברי המועצה המחוקקת הפלסטינית בדלתיים סגורות. אבו מאזן ישוחח עימם על הקונפליקט עם יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת. בתום הישיבה יחליטו חברי המועצה, ככל הנראה, האם להצביע אמון בממשלתו של אבו מאזן.

 

בנאום שנשא בצהריים (יום ה') במועצה המחוקקת אמר אבו מאזן: "או שתתמכו בי באופן מלא - או שקחו בחזרה את המנדט. אינני רוצה למכור אשליות לעם הפלסטיני...אמשיך לשרת אותו בכל תפקיד אותו אמלא". הדיון נערך לרגל 100 ימים לממשלתו.

 

הרמז העבה כוון בעיקר לעבר המוקטעה ויאסר ערפאת, וכן לעבר מתנגדיו של אבו מאזן ברשות הפלסטינית. עם זאת, קרא אבו מאזן שלא להפוך את המחלוקת בינו לבין ערפאת למקור לפילוג העם הפלסטיני.

 

ועדיין, מתח אבו מאזן ביקורת על ערפאת ואמר כי במשך השנים התרגלו הפלסטינים ל"דרך ניהול בעייתית", ברומזו לדרכי התנהלותו של הראיס. אבו-מאזן קרא בנאום לישראל להסיר את המצור מעל ערפאת והאשים אותה בקריסת ה"הודנה" ותהליך השלום.

 

הוא קרא מנגד לפלגים הפלסטינים לזנוח את כל דרכי פעולתם "שהיו גורמות לפגיעה ולבידוד העם והעניין הפלסטיני", בהתכוונו לכך שעליהם להפסיק את פעילותם המזוינת.

 

מחוץ לאולם הפגינו מאות פלסטינים וקראו להתפטרות ממשלת אבו מאזן. חלקם התעמתו עם אנשי הביטחון במקום.

 

תהיה הצבעת אמון?

 

בינתיים, נמשכים המגעים בתוך המועצה המחוקקת למנוע הצבעת אמון שעלולה להביך את ממשלתו של אבו-מאזן. עד כה הגישו 18 חברי סיעת הפתח במועצה בקשה לקיים הצבעת אמון בממשלה. ברשות חוששים כי אם תתקיים הצבעה כזו בצל המשבר המתמשך בין ערפאת לאבו-מאזן צפויה הממשלה הפלסטינית לספוג מכה קשה.

 

חבר הנהגת הפתח, זיאד אבו-עיין אמר ל-ynet כי "עד אתמול נראה כי לא תועלה לסדר הצעה לקיים הצבעת אמון, ונראה כי מאמצי התיווך הולכים בכיוון הנכון, אבל הופתעתי מכך ש-18 חברים מתוך 70 שנמצאים פה דורשים לקיים הצבעה. זוהי התארגנות משמעותית".

 

לדברי אבו-עיין, נבחנת נוסחה שתאפשר הצבעת אמון על כל שר ולא הצבעת אמון בכל הממשלה. ההערכה היא כי באמצעות הצעה זו מבקשים חברים במועצה לנשל את סמכויות שר הפנים, שהואצלו למוחמד דחלאן על-ידי אבו-מאזן.

 

אמש נכשל ניסיון תיווך נוסף של אבו עלא לתווך בין ערפאת לאבו מאזן, מאחר שאבו-מאזן סירב להיפגש עם יו"ר הרשות. אחד מסלעי המחלוקת בין אבו מאזן לערפאת הוא נושא מנגנוני הביטחון והאחריות המינהלית עליהם. נושא נוסף הוא סוגיית שובו של אבו מאזן לחברות בוועד המרכזי של הפתח, ממנו התפטר לפני כחודשיים.

 

בתוך כך, ההדים בשטח למתיחות בין השניים נמשכים: ארגון הסטודנטים של נוער הפתח, השביבה, הגדיר אתמול בכרוז שפרסם בשטחים את ממשלת אבו-מאזן כ"ממשלת קרזאי" האפגנית, קביעה שבאה לומר כי ממשלתו של אבו-מאזן היא ממשלה שנכפתה על העם הפלסטיני ולמעשה היא ממשלת משתפי פעולה.


פורסם לראשונה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אבו מאזן. אמשיך לשרת
צילום: איי פי
צילום: איי פי
ערפאת. דרכי הניהול
צילום: איי פי
צילום: איי פי
יו"ר המועצה המחוקקת, אבו עלא
צילום: איי פי
מומלצים