שתף קטע נבחר

קמפוס בן גוריון חוגג שנה להווסדו

ההנהלה מרוצה מאד מהפעילות במוסד "אנחנו מנוף לשינוי פני העיר", וחבריה חושפים תוכניות לשנת הלימודים שבפתח. בין היתר, יורחב הקשר עם בני הנוער בעירי וסטודנטים יוכלו להתגורר במעונות ב"מגדלי אילת" וב"פאלאס" במחיר מסובסד

שנה בדיוק חלפה מאז פתחו פרופ' אריה רייכל, איתן ריהן ומירה גולומב, את שערי קמפוס אוניברסיטת בן גוריון במבנה בו שכנה מכללת אילת. בראיון שנערך באותה תקופה, נשמעו השלושה נמרצים ומלאי רעיונות וכוונות טובות. השבוע, שנה בדיוק אחרי הראיון, נדמה כי למרות ההצלחה בפתיחת הקמפוס, שהיתה מעל לציפיותיהם – השלושה אינם מתכוונים לנוח על זרי הדפנה ומבהירים שהדרך עוד ארוכה.

למרות פתיחת הקמפוס במועד מאוחר יחסית אשתקד, ב-1 בספטמבר, גאה הנהלת הקמפוס ב- 204 הסטודנטים שהחלו את לימודיהם בשנה שעברה, כאשר כמחציתם הם תלמידים חדשים. "אנחנו בכיוון הנכון", אמר דיקאן הקמפוס, פרופ' רייכל, "אבל רוצים עוד, שכל מי שיש לו פוטנציאל ללימודים אקדמיים יגיע הנה".

 

המטרה: שינוי דמוגרפי

 

בשנה החולפת הציעו בקמפוס שבע תוכניות לימוד לתואר ראשון, שנעו סביב שני נושאים: מדעי ההתנהגות ומינהל עסקים. בעתיד אמורים להיפתח שני מסלולים חדשים: לימודי מדבר, ים וסביבה, וביו-טכנולוגיה ימית.

הנהלת הקמפוס צופה כי מספר הסטודנטים השנה יהיה גדול יותר מאשר בשנה שעברה, אולם קיימת תחושת אכזבה מהעובדה שנכון להיום, כ-99 אחוזים מהנרשמים החדשים אינם תושבי אילת.

"אחת המטרות של הקמפוס", מסביר ריהן, "היא שינוי המצב הדמוגרפי בעיר. לכל הפוליטיקאים והמתמודדים לראשות העירייה אנחנו מבהירים שאנחנו אמנם נביא את הסטודנטים, אבל הם צריכים לדאוג שהם יישארו כאן בתום לימודיהם. אם הם לא ישארו – אז לא עשינו כלום, נהפוך לעוד תחנת מעבר. אנחנו רואים את עצמנו כמנוף לשינוי פני העיר ולכן צריך לדאוג למקורות פרנסה הולמים. יהיה לנו גם קל יותר להשקיע בתשתיות למסלולי לימודים נוספים, אם יהיו יותר ענפי תעסוקה לקלוט את הבוגרים".

מהו אחוז הנשירה של הסטודנטים בשנה החולפת?

גולומב: "בודדים ביקשו לעבור לקמפוס בבאר שבע, אחדים עזבו כי המסלול שבחרו לא עניין אותם ויש כאלה שעזבו כי לא הצליחו בלימודים. אין מגמה בנושא הנשירה מהלימודים, אם כי מרבית העוזבים הם סטודנטים תושבי אילת".

לפני כשנה תוכנן להקים מעונות לסטודנטים. מה התחדש מאז?

גולומב: "ניסינו להגיע להסכם עם חברת 'אלמוג' אך זה לא יצא לפועל מכיוון שהבנייה בסמוך לקמפוס טרם הסתיימה".

ריהן: "בשנה הקרובה יוכלו הסטודנטים לגור במעונות ב'מגדלי אילת' וב'פאלאס' במחיר מסובסד של 115 דולר לחודש, כשהאוניברסיטה תשלים מתקציבה סכום של 35 דולר עבור כל סטודנט, כי המחיר שנדרש על ידי המשכירים עומד על 150 דולר".

 

סטודנטים בקהילה

 

בשנה החולפת השקיע צוות בהנהלת הקמפוס לא מעט בתחום האסתטי ובמבנה נערכו שיפוצים רבים. בשנה הקרובה מתכנן ריהן להוסיף מדשאות ושטחים ירוקים. בשנה שעברה גם נרכשו כ-2,000 כותרים חדשים לספריית הקמפוס, שהינה פתוחה לקהל הרחב. כחלק מהראייה לעתיד, החליטו בקמפוס להשקיע מאמצים בהידוק הקשר עם בני הנוער בעיר. החל מהסמסטר הקודם הופעל מחדש פרויקט "נוער שוחר מדע", ולאחרונה נערכו פגישות עם נציגי מועצת התלמידים, במטרה לשמוע מהם על צרכי הנוער וציפיותיו מהקמפוס.

במקביל נפגשה הנהלת הקמפוס ראש מנהל החינוך בעירייה, פנינה זיו, ומחזיק תיק החינוך, רוני בן שושן. "הכוונה היא להטמיע את הקמפוס בקרב הנוער, כך שיהיה ברור להם שיש להם היכן ללמוד אחרי הצבא", מסביר ריהן.

גולומב מציינת שלאור הצלחתה של המכינה לבגרות, תיפתח השנה מכינה נוספת במתכונת נרחבת יותר, אך לעומת זאת את המכינה הקדם אקדמית היא מגדירה כ"כישלון". גולומב: "אנשים באילת רגילים לשלב עבודה ולימודים והם לא יכלו להתחייב על תשעה חודשים שלמים של לימודים".

פרופ' רייכל חושף כי בשנה הקרובה יפעל פרויקט חדש לטובת הקהילה. לאחרונה תרם מנהל הנמל, גדעון גולבר, ארבע דירות ששייכות לנמל לטובת פעילות בקהילה. בדירות, שנמצאות באזור תיכון "בגין", יגירו שמונה סטודנטים שיזכו גם למלגת לימודים, ובתמורה הם יפעלו לטיפוח ילדי ודיירי השכונה באמצעות שיעורי עזר והפעלת חוגים ופעילויות שונות. הפרויקט יפעל תוך ליווי מקצועי של "היחידה למעורבות חברתית" שבקמפוס באר שבע, ויתבסס על ניסיון שנצבר בהפעלת תוכנית דומה בבאר שבע.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
קמפוס בן גוריון. כ- 99 אחוז מהנרשמים אינם תושבי העיר
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים