שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ראש השנה לבקבוקים

    אלה ימי חליצת הפקקים. התוצרת המקומית שופעת, יינות איכותיים מבקשים לעלות על שולחנות החג, לצורך הרמת כוסית אלגנטית או פרועה. המדור ממשיך בניסיונותיו לתת מעט סדר וכיוון בהסתערות הכללית. בשבוע הבא: המלצות על יינות ואלכוהולים חגיגיים מהעולם

     

     יקב פלם: טובים השניים

     

    האחים לבית פלם - גולן (היינן בהכשרתו) וגלעד (המשפטן בהשכלתו) - בעלי יקב הבוטיק המשפחתי במושב גינתון, בשפלת הרי יהודה, הם בחורים צנועים שעושים יינות נפלאים. מכיוון שאין כמעט נסים בתחום הזה, מתחיל הכל בהשקעה הגדולה שלהם בטיפוח חלקות הכרם הבודדות מהם באים הענבים שלהם.

     

    אחר-כך באים תהליכי הפקה, הוויניפיקציה, שאין בהם קיצורי דרך, כי אם הרבה סבלנות ואמונה. בסופו של  דבר, לתוצאה בבקבוק יש יופי ואופי מיוחדים. בשנה שעברה, כאשר טעם המדור את שלישיית היקב  המובילה, היה נדמה לו שהוא מסוגל באותו הרגע להתחיל לדבר איטלקית שוטפת, בניב טוסקני אציל. השנה ההיא היתה בציר נהדר. והשנה? הם הלכו עוד צעד קטן קדימה, בכיוון הנכון, מפתחים אלגנציה משלהם - מדברים יותר פלמית (ללא קשר לארצות השפלה שעל ים הצפון).

     

    "פלם קלאסיקו 2002" - עשוי כהרגלו מענבי מרלו וקברנה סוביניון, חצי וחצי. הוא התיישן במשך כשמונה חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, ובוקבק בחודש יוני האחרון. מנוחה נכונה תביא אותו אל הגובה המתאים לו על פי מה שטמון בו, ניחוחות משולבים להפליא בין פרי ועץ החבית, וטעמים המבקשים עוד מעט זמן להתפתח. קניה מצויינת ב-65 שקלים הבקבוק.

     

    "פלם ריזרב מרלו 2001" -  היין הזני מענבים שנבצרו ידנית בחלקות מובחרות, נמוכי יבול, מצייתים לכלל: פחות ענבים יותר טעמים. הגפן, כמו כל אם עבריה, מפזרת את מה שיש לה בין כל ילדיה. כאשר יש פחות ילדים, המנות גדולות יותר. היין התיישן 14 חודשים בעץ אלון צרפתי - ניחוחות דובדבן וגרגרי יער נפלאים, והוא מבטיח ביותר. יש לו גוף, ויש בו רוח. 130 שקלים.

     

    "פלם קברנה סוביניון ריזרב 2001" - ענבי הקברנה סוביניון קיבלו תוספת קטנה של מרלו, לעיצוב האישיות, ועברו יישון של 14 חודשים בחביות עץ צרפתיות. היין בוקבק בחודש אפריל האחרון ומאז נח לו במאוזן ביקב. הדבר האינטלגנטי היחיד להגיד עליו: לרחרח ולשתות על מנת להאמין. נפלא. 130 שקלים.

     

    יקבי רמת הגולן: זרימת הירדן

     

    יש משהו מאוד חגיגי ב"ירדן קברנה סוביניון 2000" אשר משווק כעת, לקראת החג. זהו יין עשיר, רב רבדים, שניחוחותיו וטעמיו משדרגים בהחלט כל שולחן ערוך. אל ענבי הזן שלו נוספה כמות זעירה של ענבי קברנה פרנק, והוא יושן משך 18 חודשים בעץ אלון, צרפתי ואחר. היין משלב באופן נעים ארומות של פרי שיחי יער, קסיס בשל ודובדבן שחור עם קונפיטורה של תכשיטי שיח הפטל. ניחוחות העץ שלו טובים ומדגדגים. על הלשון יש בו מורכבות מרשימה, ונוכחות נמשכת ונמשכת. מחיר בקבוק כ-105 שקלים.

     

    "גמלא קברנה סוביניון 2000", העשוי בתוספת של מרלו (11%) וקברנה פרנק  (4%), הוא יין עשוי היטב, מוכן לשתיה, שניחוחות הפרי שלו מפעפעים בכוס, והמספק תמורה איכותית הולמת למחירו: 72 שקלים, והוא נמכר גם בבקבוקי מגנום (1.5 ליטר), במחיר כפול. לבד מן האמונה כי יין בבקבוק כפול מתיישן טוב יותר, הוא מתאים לשולחן חג צפוף שותים, הבאים על סיפוקם במחיר חליצת פקק אחת.

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    גמלא קברנה סוביניון 2000. בתוספת מרלו וקברנה פרנק
    מומלצים