שתף קטע נבחר

לשכת העבודה הצביעה בעד מו"מ עם "עם אחד"

על פי הצעת ההחלטה שנתקבלה בלשכת העבודה ברוב גדול, יוקם צוות היגוי וצוות מו"מ לדון עם נציגי "עם אחד" באיחוד, "ללא תנאים מוקדמים". ביום ראשון יתכנסו מוסדות עם אחד להצביע בעניין המו"מ עם העבודה

לשכת העבודה קיבלה הערב (יום ה') ברוב גדול את הצעתו של יו"ר המפלגה שמעון פרס והמזכ"ל אופיר פינס, להקים צוות משא ומתן לאיחוד עם "עם אחד" בראשותו של ח"כ אופיר פינס. ביום ראשון יתכנסו מוסדות "עם אחד" להצביע בעניין המו"מ עם העבודה.

 

על פי הצעת ההחלטה שנתקבלה, יוקם צוות משא ומתן שידון עם נציגי "עם אחד", בלי תנאים מוקדמים. כמו כן, על פי הצעתו של יו"ר פורום "הדור הבא" דני עטר, צוות המשא ומתן ידון מייד בהצעה לשילוב אנשי עם אחד ו"העבודה" בבחירות לרשויות המקומיות.

 

על פי הצעת ההחלטה, יוקם צוות משא ומתן שיורכב משני נציגים שיעסקו בחיבור של הסיעות בכנסת, שני נציגים שיעסקו בחיבור בין המפלגות, שני נציגים שיעסקו בשיתוף פעולה בהסתדרות ובנעמ"ת וכן שני נציגים שיעסקו בנושאים המוניציפליים.

 

כמו כן יוקם "צוות היגוי עליון", בראשות שמעון פרס שינחה את צוות המשא ומתן בהשתתפות חברים בכירים במפלגה, בהם בנימין בן אליעזר. על פי ההצעה, ידווח צוות המשא ומתן לצוות ההיגוי ויקבל ממנו הנחיות.

 

דיון סוער בלשכה

 

הדיון בלשכת העבודה היה סוער כאשר חלק מהחברים הביעו דרישה לא לחבור למפלגתו של ח"כ עמיר פרץ "בכל תנאי". ח"כ בנימין בן אליעזר, שהציג אתמול הצעת החלטה נגדית לפיה לא יוקם צוות משא ומתן, אמר בדיון: "אני קורא מעל במה זו לעמיר פרץ לחזור למפלגת העבודה. מהבית הזה יצאת ולבית הזה תחזור, אבל למה האתנן?".

 

בן אליעזר רמז לפרסומים, לפיהם ח"כ עמיר פרץ ומפלגתו מוכנים לחבור למפלגת העבודה בתנאי שיקבלו ייצוג של כ-15 אחוז במוסדות המפלגה. "בליכוד", המשיך בן אליעזר, "כל מי שחזר -  התמודד. אף אחד לא קיבל כלום. שיקום של מפלגה זה לא אומר להביא שלושה אנשים שאחד מהם אומר 'אני למפלגת העבודה לא נכנס'. לתת מראש הכל - זה אומר שאנחנו מתעלמים התעלמות טוטאלית משיקום המפלגה. מזה אי אפשר לברוח. שיקום זה אומר ריצה בשטח מסניף לסניף ולהחזיר את הסומק ללחיים. מצירוף מפלגה חדשה לא ייצא שום שיקום. אני מזמין את פרץ לחזור כאחד האדם בכבוד רב".

 

ח"כ אברהם בורג אמר בדיון כי "צריך לפתוח במשא ומתן ללא תנאים מוקדמים. אנחנו צריכים לשאול את עצמנו שתי שאלות: האם זה נכון והאם אוהבים את זה או לא. התשובה היא שזה נכון לפתוח במשא ומתן. אני לא כל כך אוהב את זה, אבל זה מה שנכון לעשות. אני הולך על הנכון לפני האוהב".

 

גם חברת הכנסת יולי תמיר הביעה תמיכה במהלך ואמרה: "אני רוצה לראות חולצות כחולות של פועלים חזרה במפלגה. את הנוער העובד, שיהיה לנו מערך גדול בשטח. כאשר ניסינו לארגן מאבק חברתי של 300 אלף איש, אנחנו הבאנו רק 300.

 

"אנחנו צריכים להיות תמונת הנגד של הליכוד: שביבי יתן לשכבות החזקות והתפקיד הערכי שלנו הוא לייצג את העובדים ולעבוד חזק בשטח כדי שיהיה לנו כוח חברתי. אסור לנו לראות בחשבונאות האישית מחסום וצריך לזכור שתם עידן המפלגות הקטנות".

 

בסביבתו של פרס אמרו כי בסופו של דבר הצטרף ח"כ בנימין בן אליעזר ותמך בהצעה לאחר שראה כי אין לו כוח ויכולת להעביר את הצעת ההחלטה שלו.

 

פואד אמר בתגובה כי "הצטרפתי להחלטה לאחר שהוסיפו שאין תנאים מוקדמים למשא ומתן. לי היה כאן רוב מוחץ. רציתי לצאת עם החלטה שמאחדת את המפלגה כי זה הולך לעמוד תחת הזרקורים של ועדת היגוי שאני חבר בה. ביקשתי לקיים את הדיון הזה כדי שיידעו שיש מתנגדים בתוך המפלגה".

 

יו"ר המפלגה שמעון פרס אמר בסוף הדיון כי "הלשכה החליטה מה שהחליטה וזה פותח שער לדיון, אבל שום דבר עדיין לא סופי". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
בראש צוות ההיגוי. פרס
צילום: איי פי
צילום: דודו בכר
יהיה איחוד? פרץ
צילום: דודו בכר
מומלצים