שתף קטע נבחר

אסד: שלום עם ממשלת ישראל הוא בלתי אפשרי

בתגובה לתקיפת חיל האוויר בעומק סוריה מזהיר נשיא סוריה כי "ישראל מנסה לגרור את סוריה והאזור כולו למלחמות נוספות". ההסבר שלו לתקיפה: ניסיון כושל של ישראל לפגוע בהשפעת סוריה על התהליכים באזור. "אולם התקיפה רק תהפוך את סוריה למשפיעה יותר", מבטיח הנשיא הסורי. זעם במדינות ערב על התקיפה

נשיא סוריה, בשאר אסד, אומר כי "ישראל מנסה לגרור את סוריה ואת האזור כולו למלחמות נוספות וכי השלום עם ממשלת ישראל הנוכחית הוא בלתי אפשרי". בראיון שמתפרסם הבוקר (יום ג') בעיתון "אל חייאת" הגיב אסד לראשונה לתקיפת חיל האוויר שלשום בעומק סוריה.

 

בראיון לעיתון היוצא לאור בלונדון, אומר אסד כי ההפצצה הישראלית לפני יומיים "היתה ניסיון מצד ממשלת ישראל לצאת מהמצוקה הגדולה שבה היא נמצאת באמצעות הפעלת טרור נגד סוריה וניסיון לגרור את סוריה והאזור כולו למלחמות נוספות". שכן, לדברי אסד, "ממשלה זו היא ממשלת מלחמה והסיבה לקיומה היא המלחמה".

 

לנשיא הסורי יש הסבר לתקיפה הישראלית. לדבריו, "אין ספק שהתפקיד של סוריה בנושאים השונים המעסיקים את האזור הוא תפקיד שמכאיב לממשלת ישראל, והפעולה הישראלית היתה ניסיון כושל לפגוע בתפקיד הזה. אני אומר בביטחון מלא שמה שקרה רק יהפוך את התפקיד הסורי למשפיע יותר על העניינים ובאופן הפוך ממה שהיתה רוצה הממשלה הזו להשיג".

 

"מפת הדרכים נולדה מתה"

 

אסד ביקש להדגיש כי אף אחד באזור אינו סבור שניתן לעשות שלום עם הממשלה הישראלית הנוכחית. לדבריו, "מפת הדרכים" נולדה מתה ומבחינת סוריה, רק יסודות ועידת מדריד הם העקרונות המנחים בתהליך המדיני.

 

המנהיג הסורי התייחס בראיון גם ליחסי סוריה - ארה"ב ואמר כי הוא אינו סבור שיש להפסיק את הדיאלוג בין המדינות. לדבריו, הלחצים האמריקנים והאיומים על סוריה הם "סוג של ניסיון לברוח מהמצוקה האמריקנית וככל שהאיומים האלה יגברו, הם מצביעים על מצוקה אמריקנית גוברת ולא להיפך". הוא ציין כי הדרישה לגרש ארגונים פלסטינים מסוריה היא הבקשה העיקרית שהוגשה לסוריה על ידי האמריקנים. 

 

זעם בעולם הערבי

 

תגובתו החריפה של הנשיא הסורי היא חלק מתגובות זועמות בעולם הערבי לפעולת חיל האוויר סמוך לדמשק. שר החוץ הירדני, מרואן מועשר, גינה את הפעולה הישראלית ואמר כי מדובר בהסלמה חמורה.

 

גם מצרים גינתה את מה שהגדירה הפגיעה בריבונות הסורית וכן "מעשה תוקפנות שמאיים על היציבות באזור". טוניסיה הביעה את "דאגתה העמוקה ואת גינויה החריף לתוקפנות הישראלית נגד הרפובליקה הסורית האחות".

 

סודן הגדירה את הפעולה כאיום נגד השלום הבינלאומי ואיראן כינתה את הפעולה באמצעות ראש הממשלה לשעבר, האשמי רפסנג'ני, כ"חוצפה". לדברי רפסנג'ני, "זוהי חוצפה של הישות הציונית אשר אינה מתייחסת לחוק ולסדר הבינלאומי".

 

גם מזכ"ל הליגה הערבית עמרו מוסא גינה בחריפות את הפעולה הישראלית. סוריה קראה לליגה לקיים כינוס מיוחד כדי לדון בהסלמה הישראלית.

 

אמש נדדה שוב זירת ההתגוששות המזרח-תיכונית למוסדות האו"ם. לבקשתה של סוריה, נציגת הגוש הערבי במועצת הביטחון, כונסו שגרירי 15 המדינות החברות במועצה לדיון חירום, שעסק בתקיפת חיל האוויר בסוריה. אך למרות שדמשק יזמה את הדיון, היא זו שעמדה לבסוף בפני ביקורת חריפה מצד ארה"ב, המכהנת כנשיאה התורנית של מועצת הביטחון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מזהיר. בשאר אסד
צילום: איי פי
צילום: איי פי
התקיפה בסוריה
צילום: איי פי
צילום: איי פי
שגריר ארה"ב ושגריר סוריה בדיון באו"ם
צילום: איי פי
מומלצים