שתף קטע נבחר
 

שבט הצופים בסכנת סגירה

חמש שנים לאחר הקמתו, קשיים תקציביים מאיימים על המשך הפעילות בסניף האילתי של הצופים. ראש השבט מאשים את העירייה, שלא העבירה בשנתיים האחרונות את כספי התמיכות. העירייה: "הם לא העבירו את כל המסמכים הנדרשים ולכן הכסף מתעכב"

כשהוקם שבט הצופים באילת לפני כחמש שנים, לא שיערו ראשי השבט שלא ירחק היום בו הם ייאלצו להתמודד עם קשיים תקציביים שיאיימו על המשך הפעילות.

כעת מתכנון ראש השבט, אבנר נחשון, לצאת למאבק. ביום שלישי הוא מתכוון להשבית את פעילותה של השכבה הצעירה, ולצעוד עם בני השכבה הבוגרת מרחבת "המשביר" אל השבט היושב במתחם תיכון "גולדווטר", שם תיערך הפגנה נגד סגירתו הצפויה. לאחר מכן תתקיים אסיפת הורים בה יוחלט כיצד ניתן להמשיך את הפעילות.

שבט צופי אילת מונה כ- 280 חניכים המשלמים דמי חבר בסכום כולל של כ-71 אלף שקל בשנה. "באילת, להבדיל משבטים אחרים, גובים את הסכום המינימלי להשתתפות בפעילות, מתוך התחשבות במצב הכלכלי של התושבים. השבט בעצם מסבסד פעילויות מתקציבו", מדגיש נחשון. 

שאר ההכנסות נשענות על תקציב הנהגת הצופים הארצית וכן על תקציב שאמור להתקבל מעיריית אילת, בהתאם לחוזה שנחתם עם הקמת השבט. ההכנסות משמשות, בין השאר, למימון משכורתה של מרכזת השבט, דמי כיס לשני מדריכי שנת השירות, ציוד משרדי וסבסוד חניכים ממשפחות קשות יום, שהסתכם רק במחנה הקיץ האחרון בכ- 8,000 שקלים.

לטענת אנשי הצופים, משנת 2001 לא העבירה עיריית אילת את תקציב התמיכה המיועד, כך שחובותיה מסתכמים כעת בכ- 110 אלף שקלים. "עם חוב כזה", אומר נחשון, "אני לא מסוגל להמשיך ולקיים את הפעילות".

לפני כחודש נותק קו הטלפון של השבט וחובר רק לאחר שההנהגה הארצית העבירה הלוואה כספית לשבט צופי אילת, "כי אסור לנו, מבחינה בטיחותית, לקיים פעילות ללא טלפון. עשינו סמינר פתיחת שנה לשכבה הבוגרת. בכל השבטים בארץ הסמינר ללא תשלום, אבל אנחנו נאלצנו לגבות כסף מהחניכים כי לא יכולנו לממן זאת".

נחשון מספר שחברת אבטחה אילתית סירבה לספק שירותי אבטחה לסיור ההכנה לקראת טיולי סוכות, מאחר שהשבט לא יכול היה להתחייב על תשלום ושוב, רק בזכות הלוואה מההנהגה הארצית, סודר לבסוף העניין. "גם לאגד אנחנו חייבים כסף עבור הסעות שעשו למחנה הקיץ", הוא ממשיך.

"גבי קדוש התחייב, כתחליף לכספי התמיכות, שהוא ישלם ישירות לאגד. עד היום טרם שולם הסכום, כ- 30 אלף שקלים. לסיור ההכנה כבר לא פנינו לאגד מחמת הבושה".

וכאילו לא די בצרות הכספיות, ערך יוסי אבו, הממונה על הבטיחות והגהות בעירייה, מבדק בטיחות במתחם השבט, ובסיומו העביר לידי נחשון דו"ח ליקויים. בין היתר נמצאו ליקויי בטיחות כמו מערכת חשמל, שטחי משחק וספורט, ומעקות ושירותים, שלטענת נחשון אמורים להיות בכלל באחריות עיריית אילת. "מה שבאחריותנו כמו בלוני גז, ציוד כיבוי אש וכלי עבודה, זכה לטיפול, אבל שאר הנושאים הם באחריות העירייה, בעלת הנכס", טוען נחשון ומציין שגם דירת המדריכים, שניתנה להם לשימוש על ידי העירייה, סובלת מהזנחה, וזקוקה בדחיפות לתיקונים, אותם אין העירייה מבצעת.

לאחר כשנתיים של פניות חוזרות ונשנות מצד מנהל מרחב הדרום בהנהגת הצופים, גל בן שימול, לראש העירייה גבי קדוש, כתב בן שימול לקדוש בסוף חודש ספטמבר השנה: "איננו עומדים בהתחייבויותינו לספקים שונים, שכן עדיין לא קיבלנו כל תמיכה מהעירייה משנת 2001. העברנו לגזבר העירייה חשבונית לתשלום בטרם היציאה למחנה הקיץ, והנ"ל טרם שולמה".

בן שימול אף הודיע לקדוש על הכוונה להפסיק את פעילות השבט בסוף חודש אוקטובר, לאור החובות הכבדים לספקים הרובצים עליו. "לפני כשבועיים, יום לפני טקס סגירת השבט. קיבלתי ממנו הבטחה אישית, שעד יום שלישי באותו שבוע יועברו 60 אלף שקלים, ועל היתרה ידונו למחרת", אומר נחשון. לטענתו, הכסף עדיין לא הועבר.

מעיריית אילת נמסר, שלאחרונה סוכם בין הגזבר לבין שימול על העברת סכום של 15 אלף שקלים לטובת הצופים. העברת התקציב, לדברי דוברת העירייה, התעכבה בשל טעות אנוש, שנבעה מפנייה לבנק הלא נכון. "משנודע דבר הטעות, היא תוקנה וניתנה הוראה חדשה. במהלך השבוע ייכנס הכסף לחשבון הבנק שלהם". התשלום לאגד, נמסר, ישולם בהתאם ללוח הזמנים הנהוג בתשלומים לספקים.

ולגבי יתרת הסכום, הבהירה דוברת העירייה, הרי שזו לא הועברה לצופים מאחר שלא הציגו את כל המסמכים הנדרשים לקבלת כספי התמיכות. "למרות שמועצת העירייה אישרה את התמיכה, ולאור טעויות בעבר, ביקש עוזר הגזבר שיעבירו לידיו את המסמכים החסרים, והם עושים זאת כעת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסניף באילת יוצא למאבק אחרון
מומלצים