שתף קטע נבחר

לפיד מציע "לפרק התנחלויות לאחר כמה חודשי שקט"

שר המשפטים לחברי הפרלמנט האירופי: אם נוריד התנחלויות כעת זה יתפרש כחולשה. שכנעו את הפלסטינים להפסיק את הטרור לכמה חודשים, "ואז נוכל לשכנע את הישראלים לפרק התנחלויות, בלי שזה יתפרש כעידוד לטרור"

פרסום ראשון: שר המשפטים יוסף (טומי) לפיד הופיע אמש (יום א') בפני משלחת של 170 חברי הפרלמנט האירופי, ואמר להם: "אם תשכנעו את הפלסטינים להפסיק הטרור למשך כמה חודשים, נוכל לשכנע את דעת הקהל הישראלית לפרק התנחלויות, בלי שזה יתפרש כעידוד לטרור".

 

הדברים נאמרו בתגובה לשאלת אחד המשתתפים מהם תנאי ישראל לפתיחת תהליך מדיני. לא ברור אם מדובר בתכנית רשמית או בקו פוליטי חדש של "שינוי".

 

הקבוצה הגדולה של חברי הפרלמנט האירופים הגיעה אתמול בצהרים לארץ, לסדרת פגישות עם בכירים ישראלים, ביניהם ראש הממשלה, אריאל שרון ויו"ר הכנסת, ראובן ריבלין.

 

השר לפיד הסביר לאירופים, כי לדעתו הישראלים סבורים שרוב ההתנחלויות יפונו במסגרת תהליך מדיני, אך ישראל לא תוכל לעשות זאת בתגובה לפיגוע. "ברור לכל הישראלים שרוב ההתנחלויות יירדו, ולא יוכלו להישאר במסגרת הסדר שלום. כשאמרתי שצריך להוריד את נצרים, אמרו לי שזה יתפרש כסימן של חולשה. אם נוריד התנחלויות בזמן של טרור זה יתפרש כפרס לטרור ויעודד אותו להמשיך".

 

בישיבת הממשלה אתמול קרא שר המשפטים לפיד "לקיים דיון בממשלה בעתידה של נצרים", וכאמור, הותקף על ידי שרים. לפיד ציין בישיבה: "אסור לנו להעניק פרס לאלימות, אך האם זה סביר שגדוד חיילים ישמור על נקודה עם 60 משפחות?".

 

לפיד טען באוזני האירופים כי רוב הציבור בישראל שואף להסדר שלום "לא רק מתוך סנטימנטים, אלא כי במצב הנוכחי יהיה רוב ערבי בשטח של ישראל והשטחים ביחד, ואז, או שנצטרך לוותר על הדמוקרטיה או על הרוב היהודי".  

 

הביקור - "בלי דעות קדומות"

 

במסגרת ביקורם, חברי הפרלמנט יקחו חלק בפאנל על נושא המחלוקת של ישראל עם אירופה: גדר ההפרדה. זאת, בהשתתפות האלוף במיל' עמוס גלעד. בנוסף, הם ישתתפו בפאנל שיעסוק בחברה הישראלית, בהשתתפות השר אביגדור ליברמן וח"כ אחמד טיבי.

 

הקבוצה הגיעה לארץ ביוזמת מכון "מדברידג'", הפועל בבריסל, ועוסק במזרח התיכון. ביקורם החל לפני יומיים בירדן, במסגרתו פגשו את המלך עבדאללה והמלכה לשעבר נור, וכן את שר החוץ מרואן מועשר. לאחר יומיים של פגישות בישראל, צפויים חברי הפרלמנט לפגוש גם את רה"מ הפלסטיני הזמני, אבו עלא, אך לא את ערפאת.

 

בין חברי הפרלמנט האירופים, גם בכירים אירופאים לשעבר, ביניהם ראש ממשלת צרפת לשעבר, אדית קרסון, שר ההגנה הצרפתי לשעבר, פרנסואה לאוטר, שר ההגנה האוסטרי לשעבר, ורנר פאסלאבנד והנציבה לזכויות אדם באיחוד האירופי לשעבר, אמה בונינו מאיטליה.

 

יגאל פלמור, סגן מנהל המחלקה לארגונים אירופים, האחראי לתיאום המשלחת אמר כי "זו המשלחת הגדולה והחשובה מסוגה שהגיעה אי פעם לישראל. היא מעידה על רצונם של פוליטיקאים אירופים רבים לעמוד מקרוב על מהות ההתרחשויות במזרח התיכון בלי דעות קדומות ובלי תיווך התקשורת".

 

גורמים במשלחת האירופית אמרו כי "יש רצון באירופה לגבש עמדה יותר מאוזנת כלפי הסכסוך. מדובר בפוליטיקאים שחוזרים למדינות שלהם, והם בעלי השפעה של ממש על דעת הקהל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
לפיד. שכנעו את הפלסטינים
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: איי פי
התנחלות. "אמרו לי שהורדה תתפרש כחולשה"
צילום: איי פי
צילום: מוטי סנדר
נצרים. "לקיים דיון בממשלה"
צילום: מוטי סנדר
מומלצים