שתף קטע נבחר

בחינות מיוחדות

המידע נמסר באדיבות The Princeton Review, החברה האמריקנית הגדולה בעולם להכנה ללימודים אקדמיים, הפועלת בישראל מקבוצת סייט אנד סאונד

SAT - הפסיכומטרי האמריקני TOEFL GMAT GRE 

SAT - הפסיכומטרי האמריקני

בחינת ה- SAT היא בחינה הנדרשת לקבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטאות ולמכללות בארצות הברית, וניתן להתקבל באמצעותה גם לאוניברסיטאות בישראל.

 

הבחינה בנויה משאלות רב-ברירה (Multiple Choice) ואורכה 3 שעות. הבחינה נכתבה בשפה האנגלית והשימוש במילון אסור במהלך הבחינה.

 

כמו המבחן הפסיכומטרי הישראלי, גם בחינה זו מורכבת משלושה חלקים: חשיבה כמותית וחשיבה מילולית המורכבים משלושה פרקים כל אחד, ומחלק שביעי וניסיוני הבודק חשיבה כמותית או מילולית.

 

בחינת ה-SAT נכתבה על ידי המרכז לבחינות והערכה האמריקני ETS (ר.ת. Educational Testing Service), והיא נערכת 6 פעמים בשנה.

 

ציון הבחינה נחלק לשניים: ציון על החלק הכמותי וציון על החלק המילולי, כאשר הציון לכל אחר מן החלקים נע בין 200- 800. הממוצע העולמי עומד על 500 הן בתחום המילולי והן בתחום הכמותי, ורוב האוניברסיטאות מצפות לציונים גבוהים יותר.

 

תאריכי הבחינה מתפרסמים באתר האינטרנט www.collegeboard.com. באתר זה ניתן אף להירשם לבחינה ולקבל מידע נוסף לגבי קבלת ומשלוח ציונים ועדכונים שונים.

 

חזור למעלה
TOEFL

בחינת ה-TOEFL (ר.ת Test of English as a Foreign Language) היא בחינת הבודקת את רמת האנגלית של סטודנטים המעונינים ללמוד בארצות הברית ממדינות בהן השפה הרשמית אינה אנגלית.

 

הבחינה היא ממוחשבת, ואורכה בין 3.5 ל- 4 שעות. לבחינה אין מועדים קבועים וניתן לגשת לבחינה מידי יום בשני מועדים: בחינת בוקר ובחינת ערב. הבחינה היא אדפטיבית (סתגלתנית) ולפיכך רמת הקושי של השאלות עולה ויורדת בהתאם לביצועינו בבחינה.

 

הבחינה כוללת 4 חלקים:

 

  • הבנת הנשמע: על הנבחן לשמוע קטע באנגלית הנמשך בין 40 ל- 60 דקות, להבין ולזכור מה נאמר ולענות על 30 עד- 50 שאלות של הבודקות את הבנת הנשמע.
  • דקדוק: בחלק זה נבדק הידע בתיקון משפטים בדגש על דקדוק. החלק נמשך בין 15 ל-20 דקות וכולל בין 20 ל- 25 משפטים.
  • הבנת הנקרא: בחלק זה על הנבחן לקרא במהירות טקסטים מסוימים. אורך החלק הוא בין 70 ל-90 דקות, ועל הנבחן לענות על 44 עד- 55 שאלות.
  • חיבור: על הנבחן לכתוב חיבור בנושא מסוים, כאשר לרשותו 30 דקות.

חזור למעלה
GMAT

בחינת ה-GMAT (ר.ת The Graduate Management Admission Test) היא בחינת כניסה חובה לצורך קבלה בכל פקולטה למנהל עסקים בעולם וכמעט בכל האוניברסיטאות בישראל, והיא למעשה אמת המידה היחידה שבודקת מועמדים מרקע שונה בכל העולם.

 

הבחינה היא ממוחשבת, בשפה האנגלית ואורכת 3.5 שעות, כאשר אי עמידה בזמן תפגע בציון. הבחינה בנויה בצורה של רב ברירה ( Multiple Choice ) ומורכבת מ- 3 חלקים:

  • חיבור - על הנבחן לכתוב 2 חיבורים בשפה האנגלית, כשלרשותו 30 דקות לכל חיבור.
  • חלק כמותי- על הנבחן לפתור 37 שאלות כמותיות כשלרשותו 75 דקות.
  • חלק מילולי- מכיל שאלות בתחומי לוגיקה, הבנת הנקרא ותיקון משפטים. החלק כולל 41 שאלות ונמשך 75 דקות.

 

הבחינה היא אדפטיבית, כלומר רמת הקושי של השאלות עולה ויורדת על פי התשובות של הנבחן. אם שגה, יקבל שאלה קלה יותר, ואם פתר נכון יקבל שאלה קשה יותר וכך הלאה, עד לנקודת ה- 50-50, בה רמת הקושי של השאלות תוביל לסיכוי של 50% לשגיאה ו- 50% לפתרון. צורה זו של בחינה תגרום לתחושת קושי גם למי שעונה נכון בכל שאלה, משום שהוא מתמודד עם רמת הקושי האישית שלו.

 

בהשוואה לבחינות אחרות, בחינת ה- GMAT נחשבת לקשה לישראלים: היא נכתבת על ידי המרכז לבחינות והערכה האמריקני (ETS), הידוע בסטנדרטים גבוהים. בנוסף, הבחינה היא באנגלית ונכתבה לאמריקאים, ולכן נוסף הצורך להתאים את עולם המונחים המתמטיים והמילוליים לאנגלית.

 

טיפים:

 

עדיף לא לגשת לבחינה רק כדי לבדוק את הרמה האישית, משום שבכל פעם שניגשים לבחינה, הציון נרשם, והאוניברסיטה תקבל העתק מכל ציון שהתקבל בחמש השנים האחרונות. ציון ראשון נמוך יותר עלול לפגוע בסיכויי הקבלה.

 

טיפ נוסף הוא לא להגיע לבחינה לפני שקיימת תחושת ביטחון מוחלט. תמיד ניתן לתרגל עוד בחינות ולקחת עוד מספר שיעורי עזר עד לתחושה כי דבר לא יוכל להפתיע אותך.

 

וגם כמובן, לקחת הכל בקלות....

חזור למעלה
GRE

בחינת ה-GRE (ר.ת Graduate Record Exam) היא בחינת כניסה חובה לצורך קבלה לתארים שני ושלישי בארצות הברית בכל תחומי מדעי הרוח והחברה (פסיכולוגיה, ספרות, כלכלה ועוד). בחינת ה-GRE היא אחת מהבחינות הקשות ביותר לקבלה לאוניברסיטאות בארצות הברית.

 

הבחינה היא ממוחשבת, בשפה האנגלית ואורכה שלוש שעות. כמו כן, הבחינה היא אדפטיבית (סתגלתנית) ולפיכך רמת הקושי של השאלות עולה ויורדת בהתאם לביצועינו בבחינה.

 

המיומנויות הנבחנות בבחינה בודקות חשיבה כמותית וחשיבה מילולית, ועל הנבחן להפגין מיומנויות באלגברה, גיאומטריה, סטטיסטיקה, דקדוק, אוצר מילים, הגיון הבנת הנקרא ועוד. בנוסף, נדרש הנבחן להפגין מיומנויות בכתיבה באנגלית באמצעות שני חיבורים על נושאים שניתנים לו בזמן הבחינה.

 

לפרק הכמותי ולפרק המילולי בבחינה ניתן ציון נפרד הנע בין 200-800 נקודות, ואילו לחיבור ניתן ציון הנע בין 0-6.

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
לומדים בארה"ב. צילום: צביקה טישלר
צילום: צביקה טישלר
מומלצים