שתף קטע נבחר

 

הסיבוב השני בבחירות המקומיות: המדריך המלא

יותר מ-40 ישובים במדינת ישראל קיימו סיבוב בחירות נוסף, לאחר שאיש מהמועמדים לא הצליח להשיג את הרוב הדרוש בסיבוב הראשון לפני שבועיים. שיעור ההצבעה צנח אף ביחס לסיבוב הקודם. יום שלישי הגדול, חלק ב' - ynet מביא לכם את המדריך המלא

ב-44 רשויות מקומיות ברחבי הארץ התקיימו היום (יום ג') בחירות חוזרות, לאחר שאף אחד מהמועמדים לא הצליח להשיג רוב של יותר מ-40% בסיבוב הראשון של הבחירות המוניציפליות. התוצאות הסופיות יתקבלו רק מחר בבוקר.

 

במשרד הפנים קיוו שהפעם, אחוז ההצבעה יהיה גבוה יותר מאשר בסיבוב הבחירות הראשון. אך עם סגירת הקלפיות, בשעה עשר בערב, התברר כי שיעור ההצבעה דווקא פחת: מ-45% בסיבוב הראשון, לכ-38% בשני.

 

במהלך יום הבחירות נרשמו מספר אירועים חריגים. בג'וליס נפתחו הקלפיות באיחור ניכר, זאת מאחר שוועדת הקלפי לא הצליחה להגיע למקום בשל הפגנת תושבים שחסמו את הכניסה לישוב במחאה על איחוד הרשויות.

 

בקריית גת התגלו ניסיונות להכשיל מתמודדים על ראשות העיר. ב-56 קלפיות נמצאו פתקי מועמדים שעליהם סימנים שונים, זאת בכוונה לגרום לפסילת הפתקים במהלך ספירת הקולות. יו"ר ועדת הבחירות העירוניות, נתן שלו, הודיע כי הפתקים שעליהם הסימונים - ייספרו כקולות כשרים.  

 

רשימת הישובים והמתמודדים המלאה:

 

אור יהודה, מתמודדים: בוכובזה יצחק צוריאל ויוסף דוד, סה"כ בוחרים: 22,828

 

אילת, מתמודדים: הוכמן רפאל, יצחק הלוי מאיר, סה"כ בוחרים: 42,345

 

אלקנה, מתמודדים: כהן יהודה, פנטון צחי, סה"כ בוחרים: 2,244

 

אשקלון, מתמודדים: מהצרי רוני וצור שבתאי, סה"כ בוחרים: 84,350

 

באקה אל-גרביה-ג'ת, מתמודדים: אבו מוך זיאד ודרויש סמיר, בוחרים: 17,712

 

ביר אל מכסור, מתמודדים: גדיר חסן וחוג'יראת יאסר ערפאת, בוחרים: 3,924

 

בנימינה - גבעת עדה, מתמודדים: ארנס ארד בנימין, זיתוני אריה, בוחרים: 6,429

 

בסמת טבעון, מתמודדים: זבידאת מוניר ויאסין זובידאת מוחמד, בוחרים: 3,535

 

גבעת זאב, מתמודדים: אברהמי יוסי וטרטמן עמוס, בוחרים: 7,184

 

גדרה, מתמודדים: בן נון רון יצחק וגמליאל יואל, בוחרים: 8,468

 

גיי"א (ג'וליס, ירכא, יאנוח-ג'ת, אבו-סנאן), מתמודדים: אבו ריש סאלח ומעדי מוחמד, בוחרים: 19,381

 

גן יבנה, מתמודדים: דרור אהרון ופרץ אבי, בוחרים: 8,126

 

דאלית אל-כרמל-עספיא, מתמודדים: חלבי רמזי וחסון אכרם, בוחרים: 15,756

 

דבוריה, מתמודדים: יוספיה זוהיר ומסאלחה פיסל, בוחרים: 4,619

 

זמר, מתמודדים: גאנם דיאב ודקה פתחי, בוחרים: 3,063

 

טירת הכרמל, מתמודדים: טל אריה ופרג'ון אריה מצליח, בוחרים: 15,522

 

טמרה, מתמודדים: אבו אל היג'א עדאל ואבו רומי מוסא, בוחרים: 14,701

 

יהוד-נווה אפרים, מתמודדים: בן דוד יוסף ומאיר עוזי, בוחרים: 19,687

 

יסוד המעלה, מתמודדים: זמירי שרה ושביט יהודה, בוחרים: 891

 

ירוחם, מתמודדים: אביסרור מרדכי (מוטי) ואלמקייס ברוך, בוחרים: 6,206

 

כפר כנא, מתמודדים: אמארה ריבחי ועואודה מוג'אהד, בוחרים: 8,943

 

כפר כמא, מתמודדים: אשמוז נאלצ'יק ונאבסו גלאל, בוחרים: 7,126

 

כפר סבא, מתמודדים: אוחיון יעקב ובן חמו יהודה, בוחרים: 66,348

 

כפר קרע, מתמודדים: יחייה זוהיר ועסלי מוחסן, בוחרים: 8,169

 

מג'אר, מתמודדים: דגש זיאד והזימא מהנא, בוחרים: 10,716

 

מודיעין-מכבים-רעות, מתמודדים: מרחב אמנון וספקטור משה, בוחרים: 29,050

 

משהד, מתמודדים: חסן מוחמד וסלימאן חוסיין, בוחרים: 3,525

 

נחף, מתמודדים: מטר עומר וסרחאן סאמי, בוחרים: 5,118

 

עין מאהל, מתמודדים: אבו ליל מחמוד וחביבאלה תופיק, וחרים: 5,564

 

עראבה, מתמודדים: נסאר אחמד ועאסלה עלי, בוחרים: 10,280

 

ערד, מתמודדים: אדרי משה ובריל מרדכי, בוחרים: 20,932

 

פקיעין (בוקעייה), מתמודדים: ח'יר מחמד וסעידה סלים, בוחרים: 3,161

 

פרדס חנה-כרכור, מתמודדים: געש חיים והירשברג אייל עמוס יוסף, בוחרים: 21,447

 

צפת, מתמודדים: המאירי עודד ומימון ישי, בוחרים: 19,156

 

קציר חריש, מתמודדים: אמור יעקב וסנדרוב דב, בוחרים: 2,025

 

קרית ביאליק, מתמודדים: דוקורסקי אלי ורטהיים רפי, בוחרים: 33,052

 

קרית גת, מתמודדים: ארז אלברט ודהרי אבירם, בוחרים: 37,472

 

קרית שמונה, מתמודדים: ברביאי חיים ומלכה נסים, בוחרים: 17,636

 

ראמה, מתמודדים: גזאוי עפיף וח'ורי ח'ליל, בוחרים: 5,021

 

רהט, מתמודדים: אלהזייל פייצל ואלקרינאוי טלאל, בוחרים: 16,167

 

ריינה, מתמודדים: בסול עדנאן וזידאן ג'מאל, בוחרים: 7,247

 

רמת השרון, מתמודדים: קאול יצחק ורוכבגר יצחק, בוחרים: 32,157

 

שדרות, מתמודדים: בוסקילה דוד ומויאל אלי, בוחרים: 15,749

 

שוהם, מתמודדים: בן עמי שחר וליבנה (לובטון) גיל, בוחרים: 8,814

  

בשדרות מתמודדים ראש העירייה הנוכחי אלי מויאל וראש העירייה הקודם, דוד בוסקילה. לפני שבועיים גבר בוסקילה באחוזים בודדים על מויאל, אך שניהם לא הגיעו ל-40%. ל פי ההערכות והסקרים, המאבק בין השניים צמוד מאוד ויוכרע, ככל הנראה, באחוזים בודדים. בימים האחרונים גבר המתח בשדרות וכל צד ניסה למשוך אליו חלק מחברי המועצה הנבחרים.

 

ברמת השרון מתמודדים יצחק קאול ויצחק רוכברגר. קאול, המתמודד מטעם רשימה עצמאית, קיבל 32.8% מקולות הבוחרים, רוכברגר, עצמאי גם הוא, זכה ב-31.8% - אחוז אחד פחות מקאול. למועצה קיבל קאול כ-19 אחוזים מקולות הבוחרים ורוכברגר קיבל כ-18 אחוזים. 

 

כפר סבא: במשך 22 שנה היה יצחק ולד ראש העיר. הפעם החליט לפרוש ולא להתמודד. שמונה תושבי העיר הציגו את מועמדותם - ואף אחד לא הצליח לעבור את מחסום 40 האחוזים. בסיבוב השני יתמודד יהודה בן חמו, שקיבל 39.2%, שהתמודד ברשימה עצמאית, "מעוף", וקיבל חמישה מנדטים מתוך ה-19 במועצת העיר. מולו יתמודד סגן ראש העיר, עו"ד קובי אוחיון, שקיבל 23.9% מהקולות. אוחיון התמודד ברשימת הליכוד, והמפלגה קיבלה שלושה מנדטים.

 

ירוחם: דווקא מוטי בטיטו, המועמד לראשות העיריה שהגיע למקום השלישי (12.9%), הוא הדמות המחוזרת ביותר בישוב. שני המועמדים שעלו לסיבוב הבחירות השני, מוטי אביצרור (37.9%), וברוך אלמקייס (36.7%), מנסים לקבל את תמיכתו תוך ניהול מגעים עמו. אביצרור, ראש המועצה המכהן, ואלמקייס, ראש המועצה בשנות ה-90, טענו נחרצות כי הגיעו עמו להסכם - אולם בטיטו לא מאשר ולא מכחיש את הדברים.

 

בקריית שמונה, כאב הראש של ראש העירייה הנבחר רק יתחיל אחרי יום הבחירות: מי שייבחר ייאלץ להתמודד עם מועצה של 13 חברים, המורכבת מנציגי לא פחות מתשע סיעות. ארבע מהן הצליחו לדחוף למועצת העיר שני חברים, ועוד חמש הן סיעות יחיד. כדי לגבש רוב, צריך יהיה ראש העירייה הנבחר למלא את מאוויהם של ארבע סיעות לכל הפחות. הסיבוב השני בקריית שמונה מסתמן כצמוד, אולם לפחות על הנייר מצבו של הרב נסים מלכה, נציג המפד"ל שהצליח לגרור את ראש העירייה המכהן, חיים ברביבאי, לסיבוב שני - נראה טוב מעט יותר.

 

מודיעין תעסוק בין היתר בסוגיית הגיל: לסיבוב השני עלו משה ספקטור הוותיק (70), בראש הרשימה העצמאית "מור מודיעין" מי שהיה עד לבחירות ראש מועצת מכבים רעות ב-10 השנים האחרונות; מולו יתמודד אמנון מרחב, רק בן 37, עו"ד במקצועו, שאף הוא התמודד ברשימה עצמאית בשם "מרחב למודיעין" וכיהן בחמש השנים האחרונות כסגן ראש עיריית מודיעין.

 

שוהם: בבחירות שנערכו לפני שבועיים נרשמה הפתעה מרעישה כאשר חבר המועצה גיל ליבנה הצליח לגרוף את מירב הקולות בישוב ולעלות לסיבוב שני יחד עם ראש המועצה המכהן, שחר בן עמי. ליבנה הינו עורך דין במקצועו ששימש כחבר מועצה בחמש השנים האחרונות.

 

אילת: מערכת הבחירות על מי מנוחות: שני המועמדים, רפי הוכמן, לשעבר ראש עיריית אילת ומאיר יצחק הלוי מחליפים ביניהם מחמאות הדדיות בראיונות ומסכימים כי שניהם ראויים לכהן בתפקיד ראש העיר. הם גם מסכימים כי הנושא הראשון לטיפול, במידה וייבחרו, הוא מצבה הכלכלי הרעוע של עיריית אילת שסובלת מגירעון מצטבר של למעלה ממאה מיליון שקלים. עיקר המחלוקת נסובה סביב השאלה מה חשוב יותר: הניסיון (של הוכמן, שנבחר לראשות העיר אילת בגיל 34 והיה ראש העיר הצעיר ביותר) או המצע והצוות המקצועי של מאיר יצחק הלוי.

 

קריית ביאליק: מאבק צמוד במיוחד בין איש הליכוד אלי דוקורסקי לבין רפי ורטהיים משינוי. דוקורסקי מקבל תמיכה כבדה מתנועת הליכוד והצליח במהלך פוליטי מבריק לסחוף אחריו שלושה בכירים במפלגת העבודה בעיר שפרשו למענו מהסניף המקומי, ביניהם יו"ר העבודה בקריית ביאליק, דב סלמן. בשל כך אגב, ננקטו נגדם במפלגת העבודה צעדים משמעתיים. ורטהיים, לעומתו, נתמך על ידי ראש העיר לשעבר, דני ז'אק, וכן על ידי הקבלן גבי בן גלים שהתמודד גם הוא על ראשות העיר והפסיד, וכן על ידי סיעות נוספות כמו זאת של יוסי עזריאלי העצמאי וש"ס.

 

בגליל המערבי מתקיימות הבחירות ב-6 רשויות מקומיות, וברובן ייבחרו ראשי מועצה חדשים. מתח רב שורר בעיר טמרה: ראש העירייה הנוכחי, מוסא אבו רומי, המקורב לתנועה האיסלאמית, זכה בסיבוב הראשון ב-24 אחוזים בלבד וינסה לשמור על משרתו לחמש שנים נוספות. מולו יתמודד נציג מפלגת חד"ש, עאדל אבו אל-היג'א, שקיבל 33 אחוזים מקולות הבוחרים בסיבוב הראשון.

סיבוב שני נערך גם בגיי"א – איחוד הרשויות של הכפרים ג'וליס, ירכא, יאנוח-ג'ת ואבו סנאן. לסיבוב השני עלו שני נציגים מירכא: סאלח אבו ריש עם 30.1 אחוזים ומוחמד מועדי עם 27.6 אחוזים. מועדי הסיר את מועמדותו לפני מספר ימים - וכך יתבקשו התושבים להתלבט בין אבו ריש לפתק בצבע ירוק. הדבר יחייב את המתמודד היחיד לזכות ב-50 אחוז מקולות הבוחרים.

 

בקריית גת מנסה ראש העיר שמעולם לא נבחר - לעשות זאת: זו הפעם השנייה ברציפות שבקרית גת ייערך סיבוב שני לבחירת ראש העיר, לאחר שבשתי הפעמים נגרר אלברט ארז, ראש העירייה, לסיבוב השני. אבירם דהרי מועמד כמעט אנונימי, גבר על ארז הפעם בסיבוב הראשון וקיבל 30.1 אחוזים לעומת 22 אחוזי תמיכה בראש העירייה המכהן. ארז בעצם מעולם לא נבחר על ידי הציבור: בפעמים שהתמודד מול חברי הכנסת דוד מגן וזאב בוים, נכשל בבחירות, אולם בשנת 96', נבחר בוים לכנסת וארז השיג רוב במועצת העיר ונבחר. לפני חמש שנים נגרר לסיבוב שני, אולם עשה "דיל" עם המתמודד מולו, שפרש מהמרוץ טרם הבחירות.

 

בטירת הכרמל מתנהלת מלחמת השמצות אלימה במיוחד בין אריה טל, ראש העיר הנוכחי לבין אריה פרגון מהמפד"ל. בימים האחרונים פורסמו נגד פרגון כרוזים המזהירים מפני השתלטות של חרדים על טירת הכרמל. אריה טל ינסה לשמור על מקומו כראש העיר, ובשני המחנות ניכרת תזזית של ממש בימים האחרונים.

 

באשקלון מתמודד ראש העירייה שבתאי צור, שמונה לפני כחצי שנה לאחר פרישתו של ראש העירייה הקודם בני ועקנין, מול רוני מהצרי, עד לפני מספר חודשים מועמד אנונימי. המרוץ בין השניים צפוי להיות צמוד.

 

בגן יבנה מתמודדים דרור אהרון, בכיר במשרד הפנים ועו"ד אבי פרץ, ראש המועצה המכהן. אהרון השיג 4 מנדטים לרשימתו העצמאית "דרור לגן יבנה" לעומתו השיג פרץ רק 2 מנדטים - מה שנחשב עבורו ככישלון. לקראת הסיבוב השני החלו השמצות והאשמות הדדיות בין המועמדים והמתח ביישוב הקטן גבר.


פורסם לראשונה 10/11/2003 10:26

 

בהכנת הכתבה השתתפו: דיאנה בחור-ניר, חגי עינב, אלי סניור, ארצי חלפון, רענן בן צור, שמוליק חדד, שיה אגוזי, אחיה ראב"ד וטובה דדון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבחירות והליכלוך...
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
מצביעים שוב
צילום: רויטרס
מומלצים