שתף קטע נבחר

שחר של יין חדש

בימים אלה פגש המדור שני בקבוקים נאים מסדרת "טל שחר" של יקב שורק, אשר עוטרו בתוויות יפהפיות פרי מכחולו של יאיר גרבוז. לכאב הלב המלווה סיום של בקבוק שהכיל יין טוב, נוסף כאן הצורך להיפרד מן הבקבוק עצמו

במושב טל שחר, לא הרחק מלטרון, שוכן יקב בוטיק ותיק במונחי הזמן המקומיים - יקב שורק. הוא הוקם בשנת 1994, במשק של משפחת שחם, כאשר אבא יוסי הוא האיש אשר על הכרמים, ובנו ניר הוא היינן.

 

בשנים שחלפו מאז הוציא היקב מחביותיו כמה וכמה יינות מצויינים, יינות עם אופי שהשתבחו יפה. ההשקעה שלהם בטיפול בכרמים, בטיפוח הטרואר, הביא לכך שהגפנים היו תבנית נוף מולדתן - המדרונות המערביים של הרי יהודה, ארץ יין רבת עלילות מימי התנך וכנראה עוד קודם לכן.

 

בימים אלה פגש המדור שני בקבוקים נאים מסדרת "טל שחר" של היקב, אשר עוטרו בתוויות יפהפיות: קטעים מיצירה של יאיר גרבוז, "אולי זה בספרד...?", שצויירה ב-1994 שנת הקמת היקב. לכאב הלב המלווה סיום של בקבוק שהכיל יין טוב, נוסף כאן הצורך להיפרד מן הבקבוק עצמו. סה לה וי. האחד הוא קברנה סוביניון 2001, אשר ענביו נבצרו מהכרם המשפחתי, בן 8 שנים, ויינו התיישן משך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקני. התוצאה מהנה מאוד, אף עז ניחוחות פרי שיחי יער אדומים, עם ארומות חבית במידה הנכונה. על הלשון היין מאוזן, נגיעתו טובה, טעמיו עשירים והוא מהדהד עוד רגע ארוך אחרי שנלגם. קניה מומלצת בהחלט, עם יחס מצויין של איכות / מחיר, 56 שקלים הבקבוק.

 

השני הוא מרלו 2001, אשר ענבי נבצרו, על פי עדות היינן, רק לאחר שהגיעו לדרגת הבשלה מתקדמת. היין נימנם עטוף בחביות עץ צרפתי משך 18 חודשים, ויצא אל העולם וצבעו כהה, מרוכז, מרשים בניחוחותיו, ובנגיעה הקטיפתית שלו בחך. גם הוא קניה טובה ב-56 שקלים הבקבוק.

 

33 צמחים, 188 שנה

 

בשנת 1815 התחוללו ארועים דרמטיים באירופה: מפלתו של נפוליאון ובעקבותיה כינוס קונגרס וינה שהחזיר את הסדר הישן ליבשת. אבל בחייו של אוסנו רמזוטי, רוקח ובעל מזקקת אלכוהול, איש נפולי, הארוע החשוב יותר היה המצאתו של משקה ממשפחת ה"ביטרים" ("אמרו" בשפת אמו), שהצליח מאוד ברגע שטעמה ממנו סביבתו. עכשיו, אפשר גם בישראל לעמוד מקרוב על סגולותיו של המשקה (יבוא: "הכרם"). 

 

זהו נצר לז'אנר הליקרים המנזריים, העשוי על בסיס צמחים, שורשים, תבלינים קליפות וכו' (בסך הכל 33 מרכיבים שונים) המוטמעים כולם בדרכים אלה ואחרות אל תוך אלכוהול. בין השאר משתתפים בחגיגת הרמזוטי: אורגנו, קינמון, קליפות תפוז מר, תפוז מתוק. לפני מספר שנים נמכר המותג לחברת הענק פרנו-ריקאר, קונצרן האלכוהול האירופי, אשר מייצר אותו על פי המתכון הישן והטוב - ובהצלחה ההולכת וגדלה. הוא נלגם כדיז'סטיף - בתום הארוחה - או על הבר, לחובבי הטעם. נקי וקפוא, או על קרח, עם עם תוספת קטנה של סודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים