שתף קטע נבחר

ארה"ב הביאה לביטול החלטות אנטי-ישראליות באו"ם

הישג דיפלומטי לארה"ב במליאת האו"ם לאחר שמשלחת ארה"ב שכנעה את מדינות ערב לבטל שלוש הצעות החלטה בנושא סוכנות הפליטים של האו"ם בשטחים. בנוסף הוגשו ארבע הצעות גינוי לישראל. ארה"ב הציעה החלטת פשרה שלא כוללת אזכור לזכות השיבה. סגן שגריר ישראל: צעד בכיוון הנכון

בלחץ ארה"ב הסירו אמש (ו') מדינות ערב שלוש הצעות החלטה באו"ם נגד ישראל. ההצעות עוסקות בארגון הסיוע של האו"ם בשטחים, אונר"א. המהלך הוא חלק ממדיניות ארה"ב להפחתת החלטות האו"ם העוינות לישראל.

 

הסכמת מדינות ערב להוריד שלוש מתוך שבע הצעות ההחלטה בנושא הפלסטיני הושגה לאחר שבוע בו ערכו נציגים אמריקנים משא ומתן עם נציגי מדינות ערב באו"ם. ארה"ב הוסיפה וביקשה כי ארבעת ההצעות הנוספות יוחלפו בהצעה בודדת שתנוסח באופן מעודן יותר ובעלת גוונים פוליטים מתונים יותר. מדינות ערב דחו את הבקשה והתעקשו כי יתקיימו חמש הצבעות נפרדות - ארבע על ההצעות הפרו-פלסטיניות ואחת על הצעת ארה"ב.

 

הפלסטינים טענו כי הצעת ההחלטה שהציעה ארה"ב הנה שגויה ואינה כוללת איזכור לזכות השיבה של הפלסטינים וכל צורת פיצוי לפליטים. הצעת ארה"ב עברה לבסוף בתמיכה של 109 מצביעים, קראה להמשך התמיכה הכלכלית באונר"א ובעידוד התרומות להעלאת רמת החינוך בקרב הילדים הפלסטינים.

 

סגן שגריר ישראל באו"ם, אריה מקל, אמר כי "מדובר בצעד בכיוון הנכון", אך הוסיף כי יש עוד החלטות רבות שיש להסיר מסדר היום. באו"ם עוברות מדי שנה 22 החלטות בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני. 

 

סגן שגריר ארה"ב באו"ם, ג'יימס קניגהאם, הביע שמחתו על הורדת מספר ההחלטות האנטי-ישראליות ואמר כי "זהו צעד ראשון לעבר בסיס משותף בין ישראל, מדינות ערב ושאר המדינות באו"ם". לדבריו, "ארה"ב הצליחה להוריד את מפלס הפוליטיזציה של אונר"א ולהוריד את מספר ההחלטות החד-צדדיות באו"ם בנושא המזרח התיכון". קניגהאם ציין כי בכוונת ארה"ב להמשיך וללחוץ להפחתה משמעותית במספר ההחלטות בנושא זה באו"ם.

 

 

סוכנות הסיוע אונר"א מסייעת לפליטים פלסטינים בשטחים ונהנת ממימון של כ-130 מיליון דולר בשנה. כ-40 אחוז מהסכום ממומן על ידי ארה"ב. ההחלטות יובאו להצבעה סופית בפני מליאת האו"ם במהלך חודש דצמבר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
האו"ם. צעד לקראת בסיס משותף
צילום: איי פי
צילום: איי פי
מחנה פליטים בשטחים (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים