שתף קטע נבחר

 

אירופה: ישראל ב"עדיפות ראשונה" לשדרוג היחסים

הממונה על הרחבת האיחוד האירופי אמר בבריסל לשר שלום כי בחודש הבא יגיע לישראל צוות מקצועי, כדי לפתוח בשיחות על שדרוג היחסים. המשמעות: יחסי מסחר פתוחים יותר, ואולי אף הכרה בתו-התקן הישראלי. שלום התייחס בנאום בפני שרי החוץ לאנטישמיות באירופה וקרא "להסכים על הקמת מועצה אירופית-ישראלית, שתילחם באיום על ערכינו"

ישראל נמצאת "בעדיפות ראשונה" של האיחוד האירופי, במשא ומתן על שדרוג היחסים בין אירופה למדינות נוספות. כך אמר היום (ב') הממונה על הרחבת האיחוד האירופי, גונטר וורהיויגן, בפגישה עם שר החוץ סילבן שלום בבריסל. (לחצו כאן לדברים מדיניים שאמר השר שלום במהלך ביקורו בבלגיה) 

 

הדברים מתקבלים בירושלים בסיפוק, דווקא על רקע התבטאויות וסקרים לא מחמיאים באירופה כלפי מדיניות ישראל. לצד ישראל נמצאות גם ירדן, מרוקו וטוניסיה ב"עדיפות ראשונה" לשדרוג היחסים.      

 

האיחוד האירופי מונה כיום 15 מדינות, ובשנה הבאה יצטרפו אליו עוד 10 מדינות נוספות, רובן מהגוש הקומוניסטי בעבר. ראש ממשלת איטליה, המשמש כנשיא התורן של האיחוד, הציע בעבר לצרף אליו גם את ישראל.

 

עודד ערן, שגריר ישראל לאיחוד האירופי, הסביר בשיחה עם ynet במה הדברים אמורים: "האיחוד האירופי יצא לפני חצי שנה ביוזמה שמטרתה לשפר את היחסים עם השכנות החדשות. אם פולין, למשל, מצטרפת לאיחוד האירופי, הרי שרוסיה הופכת להיות שכנה. כתוצאה מכך הוחלט להרחיב את המדיניות לגבי "השכנות החדשות" גם ל-14 מדינות במזרח התיכון. בפגישה היום נמסר כי מתוך 14 המדינות, תינתן עדיפות ראשונה במו"מ עם ארבע מדינות, ובהם ישראל.

 

לדברי ערן, שדרוג היחסים יכול להוביל ליתרונות מעשיים: "מה שנרוויח הוא אפשרות לשדרג את מערכת היחסים בנושא הסחר, איכות הסביבה והמגעים בין מוסדות לא ממשלתיים. הדבר יקל על חדירת מוצרים לשוק האירופי, שאינו מכיר בתו התקן הישראלי, בעוד שבישראל מכירים בזה של אירופה".

 

מלשכתו של שר החוץ נמסר כי הנציב אמר שבכוונתו לבקר בישראל במהלך שנת 2004, והוסיף כי בתחילת החודש הבא יגיע לישראל צוות מקצועי, שיחל בשיחות רשמיות עם ישראל בנושא שדרוג הקשרים עם אירופה. בראש הצוות יעמוד מייקל לוי, האמון על הנושא מטעם נציבות האיחוד.

 

שר החוץ שלום הקים צוות מקצועי במשרדו, לתיאום בין כל משרדי הממשלה הנוגעים בדבר, בכל הקשור ליחס לאירופה. הצוות ידון בהעמקת הקשרים בתחום הכלכלי, הגברת כושר התחרות של ישראל במרחב השוק האירופי, הידוק קשרי מסחר ופיתוח, איכות הסביבה, נושאי העבודה וההגירה והידוק הקשרים ברמות השונות. 


פורסם לראשונה 17/11/2003 17:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
שלום בפגישה עם חוויאר סולאנה
צילום: איי פי
צילום: רפרודוקציה
פגישות עם ערפאת. שליח האיחוד, מארק אוטה
צילום: רפרודוקציה
מומלצים