שתף קטע נבחר

 

"התקשורת האירופית מעודדת האנטישמיות"

חבר הפרלמנט האירופי, השיג חלקים מהדו"ח על האנטישמיות שגנז האיחוד, וטוען כי יש לפרסמו. לדבריו, הדו"ח קובע שהתקשורת נוטה לצדד בפלסטינים, ואנטי ציונות היא בעצם ביטוי נוסף של אנטישמיות

הדו"ח שנגנז אודות האנטישמיות באירופה קובע כי הסיקור התקשורתי החד-צדדי מלבה את שנאת ישראל ושנאת היהודים - כך אמר אמש (שבת) ל-ynet פרנסואה זימרה, חבר פרלמנט אירופי, שהשיג עוד חלקים של הדו"ח.

 

זימרה, מהמפלגה הסוציאליסטית הצרפתית טוען כי הדו"ח מאשר ש"התקשורת מבטאת בעיקר נקודת מבט אחת בקונפליקט, מתוך הזדהות עם הצד הפלסטיני, מה שמזין ומתדלק את האנטישמיות". זימרה ציין בהקשר זה שהקרב בג'נין תואר כטבח.

  

הדו"ח, שסקר מגמות אנטישמיות באירופה, נגנז בשל קביעתו כי גורמים מוסלמים ופרו-פלסטינים עומדים מאחורי רוב התקריות: "הדו"ח טוען בבירור שאנטי-ציונות היא בעצם פנים אחרות לאנטישמיות", הוסיף זימרה. 

 

לדבריו, מהחלקים הגנוזים עולות כמה נקודות מדאיגות, שיש לתבוע את פרסומן: "המסקנות מדברות על כך ששורשי האנטישמיות קשורים כיום לקונפליקט במזרח התיכון. לא מדובר רק במונופול של ארגונים איסלאמיים על האנטישמיות, אלא גם של ארגוני שמאל רדיקלי וארגוני אנטי-גלובליזציה"

 

"הרושם שלי הוא, שאנטישמיות קיימת בכל חלקי החברה, ימין ושמאל, עשירים ועניים. הדו"ח מציין גם את המעורבות של הדור הצעיר במעשים גזעניים ואלימים באירופה. אני קורא לתופעה הזו דרבניזציה של המוחות האירופאים. מדובר באנטישמיות של ארגוני שמאל ואנטי-גלובליזציה שמזכירים את האנטישמיות בוועידת דרבן", הסביר זימרה.

 

באיחוד מתנגדים לדגש על מוסלמים

 

הדו"ח הוזמן על ידי מרכז של האיחוד העוסק בחקר הגזענות בעקבות שורת מקרים אנטישמיים שארעו באירופה בתחילת 2002. הוא נכתב על ידי חוקרים מהמרכז לחקר אנטישמיות באוניברסיטת ברלין.

 

תחקיר העיתון "פיננשל טיימס" העלה שכאשר החוקרים הגישו את מסקנותיהם בחודש אוקטובר שעבר, התנגדו אנשי האיחוד להגדרת המונח "אנטישמיות" בדו"ח, שכלל מעשים נגד ישראל. בנוסף, התנגדו אנשי האיחוד לדגש שהושם על מוסלמים כאחראים למקרים.

 

חבר הפרלמנט האירופי אמר ל-ynet: "הרושם שלי הוא, שמדובר בדו"ח רציני, עם תיעוד שנעשה באופן מקצועי. אין שום תירוץ לסרב לפרסם אותו. התאריך שכתוב על הדו"ח הוא פברואר 2003. גם אם ישנן נקודות במחלוקת שהיה צריך לבדוק, הרי שאת הפרסום אפשר היה לעשות כבר מזמן".

 

לדברי זימרה, בכוונתו לתבוע את פרסום הדו"ח, והוא ידרוש מחברים נוספים בפרלמנט לעשות כמוהו. "זה עניין של שקיפות, ואחריות".

 

משרד החוץ: יש פה פחד והכחשה

 

גורמים במשרד החוץ אמרו כי הנתונים החדשים שעולים מהסקר הגנוז, לא מחדשים הרבה, אך "חשיבות הדו"ח היא בכך, שזו הפעם הראשונה שבה גורם רשמי מעלה את הממצאים האלה, שמדברים על מגמה גוברת של אנטישמיות. חבל שיש גורמים שמתוך פחד, הכחשה, או חוסר רצון להתמודד עם הנתונים, מעדיפים לטמון את ראשם בחול ולהסתיר את הממצאים".

 

גורמים במשרד מוסיפים: "מי שגונז את הנתונים האלה מחזיק באותה גישה של התקשורת באירופה, של אג'נדה פרו-פלסטינית ואנטי-ישראלית. דווקא אירופה, שדוגלת בדמוקרטיה, בחופש ביטוי ופלורליזם, עושה זאת עד לרגע שזה נוגע לישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
צלב קרס בשטחים (ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: איי פי
הצתת בית ספר יהודי בצרפת (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים