שתף קטע נבחר

פאוול: אין סתירה בין הבנות ז'נווה ל"מפת הדרכים"

כך צוטט מזכיר המדינה האמריקני, על ידי יוזמי הבנות ז'נווה, לאחר שנפגש עימם בוושינגטון. הנציגים הישראלים והפלסטינים אמרו כי הם "יצאו מעודדים" מהפגישה. פאוול עצמו אמר כי הפגישה היתה טובה אך הממשל האמריקני נותן קדימות למפת הדרכים. מאוחר יותר נפגשו גם עם מזכ"ל האו"ם ששיבח את היוזמה

יוזמי הבנות ז'נווה, יוסי ביילין ויאסר עבד רבו, נפגשו אמש (יום ו') עם מזכיר המדינה האמריקני, קולין פאוול, כשברקע גוברות המחלוקות בישראל וברשות הפלסטינית בעניין ההסכם. (להרחבות על הבנות ז'נווה, שנחשפו לראשונה ב-ynet - לחצו כאן). הפגישה עם פאוול נמשכה כ-40 דקות ולאחר מכן נועדו הנציגים הישראלים והפלסטינים עם בכירים אמריקנים העוסקים בענייני המזרח התיכון: אליוט אברמס, יועץ הנשיא למזרח התיכון, ויליאם ברנס עוזר מזכיר המדינה ודיוויד סתרפילד, סגן העוזר של מזכיר המדינה.

 

הנציגים הישראלים אמרו שמזכיר המדינה פאוול, הבהיר להם כי מבחינת הממשל, אין סתירה בין הבנות ז'נווה לבין מפת הדרכים וכי מבחינת הממשל, "לא השתנה לוח הזמנים להקמת מדינה פלסטינית בשנת 2005, על פי תוכנית מפת הדרכים".

 

פאוול עצמו התייחס מאוחר יותר אף הוא לפגישה ואמר. "זו היתה פגישה טובה מאוד. אנחנו מברכים רעיונות נוספים". פאוול הוסיף עם זאת כי הממשל האמריקני נותן קדימות ל"מפת הדרכים" כתוכנית לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני.

 

יוזמי ההסכם: יצאנו מעודדים

 

"הסברנו למזכיר המדינה את החזון, ואת העובדה שההסכם משתלב עם תוכנית מפת הדרכים, עם השלב השלישי שלו", אמר השר לשעבר ביילין במסיבת עיתונאים לאחר הפגישה, "החלטנו להמשיך במגעים בעתיד כדי לדון ביתר הפרטים עם אנשי הממשל האמריקני וברעיונות העתידיים. היוזמה גרמה לכך שלראשונה מזה שלוש שנים, ישנו דיון רציני, מעמיק, על זכות השיבה, על הר הבית, ואנחנו מאמינים שדיון זה הוא הבריא והיעיל ביותר שניתן היה להגיע אליו בזמן זה".

 

ביילין הוסיף כי ההסכם נתקל בהתנגדות מצד מה שהוא כינה "קואליציה של קיצונים", משני הצדדים, הישראלי והפלסטיני.

 

יוזם ההסכם מהצד הפלסטיני, השר הפלסטיני לשעבר, יאסר עבד רבו, אמר: "יצאנו מעודדים ממלותיו של מזכיר המדינה כפי שהתעודדנו אתמול מדבריו של הנשיא בוש, שתיאר את המסמך כמועיל. אנו מאמינים שהוא רואה את המסמך כמסמך משלים למפת הדרכים, שאמור לסייע ליישומה ולחזק אותה בעיני הציבור הישראלי והפלסטיני".

 

זכות השיבה: ישראל תחליט

 

השר לשעבר אמנון ליפקין-שחק, נציג ישראלי נוסף בפגישה, אמר: "האמריקנים מבינים שמדובר בשינוי רציני באווירה וכי היא אף משפיעה על השיחות בקהיר". ליפקין-שחק ציין עוד: "הסברנו לפאוול שאין סתירה בין הבנות ז'נווה למפת הדרכים וכי מסמך ז'נווה גרם ליצירת אווירה חיובית".

 

כמו כן אמר ליפקין-שחק, כי האמריקנים דיברו בפגישה על כך שיישאר ערוץ הידברות פתוח בין שלושת הצדדים. 

 

בהתייחס לזכות השיבה אמר ליפקין-שחק אמר ל-ynet: "מי שקורא את המסמך, ברור לו שאין זכות שיבה - שהפלסטינים יוכלו לגור בפלסטין ובשטחים שישראל תעביר לפלסטינים במסגרת חילופי השטחים. אבל לא בשום מקום אחר. לישראל שמורה הזכות להחליט אם וכמה פלסטינים היא מוכנה לקלוט".

 

מאוחר יותר נפגשו יוזמי הסכם ז'נווה עם מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, בניו יורק ודנו עימו ביוזמת ז'נווה. בתום הפגישה שיבח אנאן את ההסכם והגדירו "חיובי וראוי לשבח".

 

אנאן הוסיף ואמר כי מדובר בהסכם אשר תואם את מפת הדרכים ומשתלב עימה. עם זאת, אמר: "הסכם ז'נווה אינו מהווה תחליף למשא ומתן בין הממשלות".


פורסם לראשונה 05/12/2003 20:11

 

בהכנת הידיעה השתתפו סוכנויות הידיעות
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דיון מעמיק. ביילין ועבד רבו
צילום: רויטרס
עידוד ותמיכה. פאוול
צילום: איי פי
מומלצים