שתף קטע נבחר

 

ישראל תתקשה לעמוד בקריטריונים של אופ"א

חשיפה: החל מהעונה הבאה ידרשו הקבוצות הישראליות לעמוד בקריטריונים שקבעה אופ"א, כתנאי להשתתפות במפעלים האירופאים. בין הדרישות: הגשת התקציב לעונה הבאה כבר ב-1 בפברואר, כרטיסים מסומנים בכל האיצטדיון, הגדרת בעלי תפקידים וכמובן - מתקנים ותשתיות ראויים. מרבית הקבוצות בישראל רחוקות מהשגת הרשיון

מדיניות האילתורים, החאפ-לאפ וה"יהיה בסדר, נארגן יציע עיתונות ותאי שירותים כמו שצריך לקראת המשחק הראשון בגביע אופ"א", עומדת לפנות את מקומה בכל הנוגע לקבוצות הישראליות באירופה. אם עד היום היינו רגילים להתייחס בבדיחות מסויימת להתנהלות השלומיאלית לעתים של נציגותינו ביבשת, הרי שהחל מהקיץ הקרוב ייאלצו הקבוצות לעמוד בקריטריונים מחמירים כתנאי מוקדם להשתתפותם במפעלים האירופאים.(לצפייה בלוח הזמנים ובקריטריונים לחצו כאן)

 

באופ"א החליטו כי כל קבוצה שתרצה לקחת חלק בתחרויות בינלאומיות, תחוייב לקבל רשיון מיוחד מההתאחדות לכדורגל בארצה. רישיון זה יונפק על פי כללים מיוחדים שקבעה אופ"א במהלך השנה האחרונה, אשר בין היתר עוסקים במוכנות הקבוצה מבחינה משפטית, פיננסית, ספורטיבית, כח אדם ומינהלה וכמובן התשתיות. מצד ההתאחדות הישראלית ממונים על הנושא עו"ד רותם קמר ואורי שילו, סמנכ"ל ההתאחדות, המכהן גם כראש ועדת הרישוי שלה.

 

עיון במסמך שהנפיקה ההתאחדות ואשר הגיע לידי ynet מציג תמונה עגומה אם כי לא בלתי-צפויה, לפיה רוב קבוצות ליגת העל לא עומדות כיום בתנאי הרשיון. אם לא ישפרו הקבוצות את המצב באופן מיידי, ייתכן ובשנה הבאה לא תהיה לישראל נציגה אפילו באינטרטוטו.

 

מקדימים את פסטיבל התקציבים לפברואר

 

הבעיה העיקרית של קבוצות ליגת העל תהיה, איך לא, בתחום הפיננסי. בישראל הורגלנו לראות את נציגי הקבוצות מסתובבים מיוזעים במהלך כל חודשי הקיץ באיזור משרדי הבקרה, בנסיון להציג ערבויות ולקבל אישור על תקציב המועדון לקראת העונה שבפתח. כעת דורשת אופ"א מהקבוצות להגיש את התקציב שלהן (כולל הכנסות צפויות, שכר שחקנים, תשלומים מטלוויזיה ועוד) לקראת עונת 04-05 עד ה-1 בפברואר. בנוסף נדרשות הקבוצות להוכיח כי עמדו בכל ההתחייבויות מהעונה הנוכחית. לא פשוט. (לצפייה במסמך הבקרה לחצו כאן). 

 

עו"ד קמר מפתיע ומסביר שבקרת התקציבים בישראל יכולה לשמש דוגמה להרבה מדינות: "בקרת התקציבים בישראל מתקדמת מאוד יחסית לשאר המדינות באירופה. לדוגמא, באנגליה לא קיימת בכלל בקרת תקציבים על הקבוצות, ולכן הם נמצאים כעת בבעיה כי הם חייבים לארגן את הכל מראש. אצלנו כבר הכל קיים והקבוצות רק יצטרכו להפנים שעכשיו עושים את הכל כבר עכשיו ולא רק בחודשי הקיץ".

 

בנוסף לתקציב, עד ה-1 בפברואר חייבות הקבוצות לשלם את כל פסקי הבוררות נגדן בארץ ובאירופה (על פי הוועדה למעמד השחקן של אופ"א). הפועל באר שבע, למשל, עדיין חייבת כספים לוועדה למעמד השחקן ואם לא תשלם אותם עד תאריך היעד היא תוכל להמשיך ולחלום על אירופה.

 

הגיע הזמן להשקיע במתקנים ותשתיות

 

באופ"א איפשרו עד היום לקבוצות לארח במגרשים שונים ומשונים (מפתח תקווה ועד ירבאן), אבל מהעונה הבאה ידאגו שמגרשים אלו יעמדו בסטנדרטיים אירופאיים מינימליים. על פי המסמך, מחוייבות הקבוצות לעמוד בתנאים של 3,000 מקומות ישיבה לפחות באיצטדיון הביתי (חלקם מקומות מקורים), שני מגרשי אימון תקניים לפחות, כניסה נפרדת לנכים, מערך אבטחה, חדר עזרה ראשונה וחדר תקשורת שיכול להכיל עשרות עיתונאים. למעט איצטדיון רמת גן, בלומפילד וקרית אליעזר, אין עוד איצטדיונים שעומדים בתקן המלא ולכן נראה כי קבוצות שרוצות אירופה ייאלצו לשכור את אחד המתקנים הללו כבר בחודש פברואר, על מנת לעבור את הבדיקה של ועדת הרישוי.

 

אבל גם לקבוצות הגדולות צפויה בעיה, מאחר ואופ"א דורשת כי כל כרטיסי הכניסה למשחקים יהיו למקומות מסומנים. כיום רק מספר שערים באיצטדיון בלומפילד הינם לבעלי כרטיסים מסומנים וכדי לעמוד בדרישות יהיה על הקבוצות לדאוג שכל היציעים יעמדו בתנאי זה, בנוסף לאכיפתו כמובן. עוד מחייב התקנון כי כדי לקבל את הרשיון לשחק באירופה, חייב כל מועדון להפעיל שלוש קבוצות נוער.

 

מי עושה מה?

 

אחרי התקציב והתשתיות, הגיע הזמן לחלק ג'ובים. אופ"א דורשת כי כל קבוצה שתשחק במסגרתה, תמנה מספר בעלי תפקידים שיענו על הדרישות הבינלאומיות. לדוגמא: מזכיר עיתונות, מנהל מערך אבטחה האחראי על האצטדיון, מזכיר מועדון, מנהל כספים ומנהל פיתוח של מחלקות הנוער. עוד דורשים באופ"א שהמאמן הראשי יהיה בעל תעודה מוכרת על ידי האירגון (כפי שניתנת במכון וינגייט). במרבית קבוצות ליגת העל לא קיים כלל חלק גדול מהפונקציות, אבל בהתאחדות מודעים לבעיה: "אנחנו לא נראיין באופן אישי כל בעל תפקיד, אבל הקבוצות מחוייבות להציג תצהיר של בעל התפקיד שהוא אכן מכהן בו, אחרת זה לא יעבור".

 

מי שרוצה אירופה - להתעורר

 

אף קבוצה לא מחוייבת להוציא רשיון כתנאי להמשך תפקודה בליגת העל, אבל בהתאחדות מבהירים כי מי שבונה על אירופה מוטב שיעשה זאת בזמן, מאחר ואופ"א לא תאפשר את הוצאת הרשיון רטרואקטיבית בחודשי הקיץ. קבוצה מליגת המשנה שתגיע למפעל אירופי כלשהו, דוגמת הפועל רמת גן בעונה שעברה, תוכל להוציא אישור מיוחד בקיץ.

 

לאחר שהקבוצות המעוניינות יגישו את הבקשה לקבלת הרשיון, תדון בעניין ועדת הרישוי של ההתאחדות. זו תעדכן בחזרה את המועדונים בתיקונים הנדרשים, אם יהיו כאלו, ולקבוצות תינתן אפשרות להגיש ערעור על החלטת הוועדה. עד ה-25 במאי צפויה ההתאחדות להעביר לאופ"א את שמות כל הקבוצות שעמדו בקריטריונים והונפק להן 'אישור מועדונים'. (לצפייה במסמך לוח הזמנים להגשת בקשת הרשיון, לחצו כאן).

 

* מחוייבות הקבוצות הישראליות לעמוד בתנאים לקבלת הרשיון, אינה תלויה באיסור לקיים משחקים בינ"ל בישראל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
ראשי הקבוצות. קריטריונים חדשים
צילום: ראובן שוורץ
צילום: ראובן שוורץ
ההתאחדות. לוח זמנים חדש
צילום: ראובן שוורץ
צילום: ראובן שוורץ
עובדים על היציע. אופ"א לא תעשה הנחות
צילום: ראובן שוורץ
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
הקופות באיצטדיונים. רק כרטיסים מסומנים
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים