שתף קטע נבחר

"בתוך כמה שנים, כל בארות המים במרכז יהיו מזוהמות"

כך עולה מדיון שנערך בישיבה משותפת של ועדת המדע והוועדה למפגעי איכות הסביבה בכנסת. בסיום הישיבה נדרשו השרים הנוגעים בדבר לגבש מדיניות כוללת לטיפול באיכות מי השתייה

בדיון שנערך היום (ג') בישיבת ועדת המדע והוועדה למפגעי איכות הסביבה של הכנסת, נחשף טפח נוסף על מצבם העגום של מי השתייה בישראל.

 

מהנדסת מחוז מרכז במשרד הבריאות, ולרי פוהורליס, התריעה מפני איכותם הירודה של מי השתייה במחוז המרכז: "בתוך כמה שנים לא נוכל לספק מים מאקוויפר החוף ומהבארות למחוז שלנו". היא ציינה שבחודשים האחרונים נסגרו בארות רבות בחולון, בת-ים ובמקומות נוספים, לאחר שנמצאו לא ראויים לשתייה.

 

בישיבה בכנסת נחשף כי מאבק כוחות בין נציבות המים השייכת למשרד התשתיות, לבין המשרד לאיכות הסביבה, מונע טיפול במזהמים הפוגעים במי השתייה של תושבי מישור החוף. כתוצאה מקרב הסמכויות, לא מתבצע תיאום, ונושא איכות המים נופל בין הכיסאות.

 

יתרה מזאת, מינהלת המים, גוף שהוקם לפני עשור במטרה להביא לתיאום הנדרש, אינה מתפקדת, ובעשר שנות פעילותה קיימה שתי ישיבות בלבד. 

 

"משרדי הממשלה, שאמורים לטפל במי השתייה, מתכתשים ביניהם ואזרחי המדינה סובלים ממי שתייה מזוהמים", אמרה ח"כ מלי פולישוק-בלוך.

 

"יש תחושה של חוסר אונים"

 

יו"ר הוועדה למפגעי איכות הסביבה, ח"כ ד"ר לאה נס, אמרה: "התחושה המובילה היא של חוסר אונים. עלינו לוודא שהמחלוקות בין הרשויות, שאמורות לטפל בבעיה הנוכחית, יגיעו לפתרון".

 

ציפי רון, יו"ר ועדת איכות הסביבה של ארגוני הנשים, ציינה כי מסקר שנערך לאחרונה עולה כי רבים מתושבי ישראל שותים אך ורק מים מינרליים, נוכח אי-האמון באיכות מי השתייה. השכבות החלשות נאלצות להסתפק במים שאיכותם ירודה.

 

"יש מידע מספק לגבי מקורות הזיהום הגדולים, ועל הגופים הממונים להציג בפנינו פתרון כיצד לשקם את מי השתייה", אמרה ח"כ פולישוק-בלוך.

 

בתום הישיבה, דרשה הוועדה המשותפת מהשרים הנוגעים לעניין, לגבש מדיניות כוללת לטיפול בבעיית איכות מי השתייה של מרבית תושבי מדינת ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
המחלוקות מונעות טיפול בבעיה (אילוסטרציה)
צילום: סי די בנק
מומלצים