שתף קטע נבחר

השר לשעבר טריף הורשע במתן שוחד ובמרמה

טריף הורשע בכך שתיווך בעסקה כדי להסדיר אזרחות ישראלית לידידו הפלסטיני חוסני בדראן, שבמהלכה מסר למנהל האוכלוסין במשרד הפנים מעטפה עם 2000 דולר. השופטים מתחו ביקורת חריפה על טענתו של טריף במשפט כי מתנכלים לו בשל היותו דרוזי. טריף: "אני בטוח בצדקתי, ואערער על ההחלטה"

בית משפט השלום בראשון לציון הרשיע הבוקר (ב') את השר לשעבר סלאח טריף במתן שוחד ובמרמה והפרת אמונים. הוא הורשע בכך שתיווך בעסקה שבה היה אמור לקבל פלסטיני תעודת זהות ישראלית. טריף אמר בתגובה: "זו החלטה שגויה".

 

אולם בית המשפט היה מלא היום באנשי העדה הדרוזית שהגיעו מכל קצוות הארץ כדי לתמוך בטריף, שהיה הדרוזי הראשון שמונה לשר בממשלת ישראל. במהלך כל המשפט כפר טריף בהאשמות שיוחסו לו, ובין השאר נשען קו ההגנה של בא כוחו, עו"ד יעקב וינרוט, על כך שמתנכלים לטריף בשל היותו דרוזי.

 

בהכרעת דינם דחו השופטים טענה זו ומתחו ביקורת קשה על השימוש בה. "אנו מתנגדים לניסיונות לגרור את העדה כולה למשפט", ציינו השופטים. לדבריהם, "למותר לציין שלא העדה עומדת לדין אלא הנאשם, שמעשיו פורטו בכתב האישום".

 

"מסר מעטפה עם 2000 דולר"

 

מכתב האישום שהוגש נגדו עלה כי בשנת 1999, כאשר היה יו"ר ועדת הפנים של הכנסת, פעל טריף כדי להסדיר אזרחות ישראלית לידידו חוסני בדראן, תושב הרשות הפלסטינית. בדראן ניסה, משנת 1993 ואילך, להשיג אשרה ורשיון לישיבת קבע בישראל, אולם משרד הפנים דחה את בקשותיו.

 

לפי כתב האישום, פנה טריף למנהל האוכלוסין במשרד הפנים, רפי כהן, שעמו היה בקשרים אישיים, וביקש ממנו לסייע לבדראן לקבל אשרה לישיבת קבע בישראל. באחד מן המקרים אף הביא את בדראן לפגישה בלשכתו של כהן.

 

טריף הואשם עוד כי ב-8.12.1999 התקשר לכהן, והשניים נדברו להיפגש על אם הדרך בכביש ירושלים-ת"א. טריף מסר לכהן מעטפה שבה 2000 דולר, כשוחד על הסדרת האזרחות לבדראן.

 

לפי כתב האישום, ב-16.12.1999 נרשם בדראן באורח פיקטיבי במשרדי הרשות כגרוש מאשתו הפלסטינית, תושבת השטחים, מאז שנת 1996. בו ביום הוא נישא לילנה בוטיוגין, תושבת ישראל, בנישואין פיקטיביים.

 

כהן הפנה את בדראן ללשכת מנהל האוכלוסין בפתח תקווה ונקב בשמה של פקידה שאליה עליו לפנות; בדראן הגיש שם בקשה לאיחוד משפחות עם ילנה בוטיוגין. לפי כתב האישום, טריף פנה טלפונית לסגנית מנהל הלשכה וביקש ממנה לטפל בבקשתו של בדראן, אף שהוא או בוטיוגין אינם תושבי פתח תקווה. בהמשך שיגר כהן מספר תזכורות ללשכה וביקש להתעדכן בהתקדמות הטיפול. עקב התנגדות המשטרה - הבקשה סורבה.

 

בכתב האישום נטען כי "הנאשם נתן שוחד לכהן, עובד הציבור, כדי שזה יסייע לבדראן לקבל היתר לשהיית קבע בישראל ובעקבותיו - אזרחות ישראלית. הנאשם, בהיותו עובד ציבור, עשה במילוי תפקידו מעשה הפרת אמונים הפוגע בציבור".

 

טריף בתגובה: אערער על ההחלטה

 

סלאח טריף אמר בתגובה: "פסק הדין שהתקבל היום הוא טעות טרגית, ובכוונתי ללמוד אותו לעומקו. בכל שנותיי בשירות הציבורי לא הפסקתי ולו לרגע אחד לשמור בקפדנות על יושר, ניקיון כפיים וטוהר מידות בכל מעשיי.

 

משום כך, החלטת השופטים מהיום מצערת ומכאיבה במיוחד. הואיל ואני בטוח בצדקתי,

בכוונתי להיאבק על שמי הטוב ולערער על ההחלטה בערכאות המתאימות. לצערי אינני יכול להימנע מהתחושה שנפלתי קורבן למציאות הקשה בה שרויה מערכת החוק והמשפט במדינת ישראל". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים זיו
טריף. הורשע
צילום: חיים זיו
צילום: עטא עוויסאת
"העביר לו 2000 דולר" (אילוסטרציה)
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים