שתף קטע נבחר

המסע לאנטארקטיקה: משלחת המטפסים יוצאת לדרך

8 ישראלים ופלסטינים יוצאים היום מדרום אמריקה לאנטארקטיקה, שם יעפילו על הר שלא נכבש עדיין וימציאו לו ביחד שם. אלה חברי המשלחת

 

מייקל גרינשפן מדווח מצ'ילה על הימים האחרונים לפני המסע. לחצו כאן

 

ערכים אנציקלופדיים: כל מה שרציתם לדעת על אנטארקטיקה והקוטב הדרומי. לחצו כאן

 

אחרי הכנות של חודשים ארוכים ושבוע אימונים באלפים הצרפתיים, יוצאים חברי המשלחת "לשבור את הקרח" - ישראלים ופלסטינים, בהם שתי נשים - ל-35 ימי מסע קשה: שיט באוקייאנוס הסוער, אותו יעשו בשתי יאכטות קטנות, טראקים קפואים בקרח של חצי האי האנטראקטי וטיפוס לפסגת הר, שמעולם לא נכבש. בראש ההר הם יעניקו לו שם סימבולי, הקשור לתקוותם לשלום בין הישראלים לפלסטינים.

 

"אין לנו תוכנית שלום או כיוון פוליטי", אומר דורון אראל, מטפס הרים ותיק ומיוזמי הרעיון. "האמירה שלנו היא שביחד, במטרה משותפת, נצליח. אנחנו בעצם מנסים איפשהו לשבור את הנוסחה של חיים אחד על חשבון השני ולהוכיח שאפשר לחיות ביחד. כמו ששני העמים תקועים אחד עם השני, אנחנו נהיה תקועים ביחד ביאכטה קטנה, כשאין לאן לחזור, ונוכחי שאפשר לחיות בשלום".

 

חברי המשלחת זכו לברכת הדרך, בין השאר, מהדלאי למה, משמעון פרס, וולפגנג טירס, נשיא הפרלמנט הגרמני, הארכיבישוף רנטו מרטינו, נשיא מועצת השלום והצדק בוותיקאן ומיכאיל גורבצ'וב, נשיא בריה"מ לשעבר וחתן פרס נובל לשלום.


שוברים את הקרח משתתפים

 

דורון אראל (מימין). מנהיג המסע. יליד ישראל. מטפס הרים מקצועי, אחד הבודדים שהצליחו להגיע לפסגות הגבוהות ביותר בכל אחת משבע היבשות בעולם. הוריו של אראל הם ניצולי שואה מפולין שהגיעו לארץ על סיפון האנייה 'אקסודוס' והוחזרו למחנות העקורים בגרמניה. הם הצליחו לבסוף לעלות לישראל, והגיעו ביום בו הוכרזה המדינה.

 

חזי נתנאל (משמאל). יוזם המשלחת. ישראלי, נולד בחיפה ב-1962. נתנאל חי בגרמניה בעשר השנים האחרונות, שם הוא מנהל חברה המשקיעה ומפתחת נדל"ן. למרות שאינו מטפס מקצועי, הוא מיומן בתחום וידוע כחובב הרפתקאות. נתנאל הוא בעל תואר MBA מאוניסרסיטת ברונל שבלונדון, ומדבר עברית, אנגלית, גרמנית וקצת ערבית.

 

 

 


שוברים את הקרח משתתפים

 

סולימאן אלח'טיב (מימין). פלסטיני העוסק בפעילות פוליטית. נולד ב-1972 בכפר חיזמה שבגדה המערבית. בגיל 14, כחבר תנועת הפת"ח,  נשפט ל-10 שנות מאסר בגין פעילויות נגד חיילים ישראלים. בכלא הוא למד עברית, אנגלית, ספרות והיסטוריה. אחרי שחרורו החל לעבוד עם נוער פלסטיני ויזם פעולות ליצירת דיאלוג ופיוס עם הישראלים.

 

ירדן פנטה (משמאל). ישראלית ילידת אתיופיה. עלתה לארץ בגיל 14, במסע שארך חצי שנה לאורך סודן ובמהלכו נפטרה מרבית משפחתה. כשהגיעה לישראל פנטה לא ידעה לקרוא ולכתוב. לאחרונה היא סיימה את עבודת הדוקטורט שלה בנושא "התהליכים הקוגניטיביים של האנאלפביתים".

 


שוברים את הקרח משתתפים

 

זיאד דרוויש (מימין). פלסטיני יליד ישראל. עיתונאי. מתגורר במזרח ירושלים. אחיו, עיתונאי שהיה חבר בתנועה פלסטינית קיצונית, נהרג בהתקפת חיל האוויר הישראלי בביירות, בשנת 1982. בן דודו הוא המשורר הנודע מחמוד דרוויש, שחיבר את הצהרת העצמאות הפלסטינית. דובר ערבית, עברית, אנגלית וקצת צרפתית.

 

אולפת חיידר (משמאל). פלסטינית, נולדה בחיפה ב-1970. בעלת תואר בחינוך גופני ממכללת 'אוהלו' ובעלת ניסיון בהדרכת ענפי ספורט שונים - מכדורעף ועד שחיה. דוברת ערבית, עברית ואנגלית.

 


שוברים את הקרח משתתפים

 

אביהו שושני (מימין). ישראלי. נולד בירושלים ב-1959. לשושני יש תואר BA בגיאוגרפיה ותואר LLB במשפטים. החל כעורך דין בפרקליטות ובהמשך פתח משרד משלו. שושני שירת 4 שנים ביחידת הקומנדו של צה"ל. שייך לצד הימני של הקשת הפוליטית. 

 

נאסר גוס (משמאל).  פלסטיני. נולד במזרח ירושלים ב-1967 וחי בעיר העתיקה. נשוי, אב לשניים ומנהל קבוצת כדורגל. ב-1988 נידון לשלוש שנות מאסר בגיו חברות בפת"ח ותקיפת חיילים באש חיה. בתקופת מאסרו הוא למד עברית ופגש את פייסל חוסייני, מי שהיה השר הפלסטיני לענייני ירושלים. לאחר שחרורו עבד גוס עם חוסייני באוריינט האוס.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסע ההכנה. עולים
יורדים
נחים
מומלצים