שתף קטע נבחר
 

בג"ץ נענה לעתירת פסטיבל ישראל נגד עירית י-ם

ביה"מ הורה לעירייה להקפיא את הסכום אותו התחייבה להעביר לפסטיבל ולהשיב על טענות העותרים תוך 6 ימים

בית המשפט העליון נענה לבקשת עמותת פסטיבל ישראל והוציא אתמול צו ביניים המחייב את עיריית ירושלים ואגף התרבות לשמור בידה סכום של 1,142,000 שקל מתקציב התרבות הידוע בשם "תקנת ירושלים", זאת עד למתן החלטה אחרת של בית המשפט. כמו כן דרשה השופטת מ. נאור מעיריית ירושלים להשיב על טענות העותרים בתום שישה ימים מיום הגשת העתירה.

 

על-פי טענת עמותת הפסטיבל מדובר בסכום אותו התחייבה העירייה להעביר לתקציב פסטיבל 2003 אך לא עמדה בהתחייבויותיה, מה שעתיד להוביל את הפסטיבל למצב גירעוני.

 

בעתירה לבג"ץ נגד העירייה והעומד בראשה, אורי לופוליאנסקי, דרשה העמותה לדעת מדוע לא עמדו אלה בהתחייבויותיהם כלפי הפסטיבל ומדוע הפחיתו רטרואקטיבית 700 אלף שקל מתוך 2 מליון ו-200 אלף השקלים, שהתחייבה עליהם בכתב ערב פתיחת הפסטיבל האחרון. מדובר בסכום של 222 אלף שקל חובות עבר של העירייה לצד 2 מיליון אותם התחייבה העירייה להעביר במהלך 2003. מתוך סכום זה הועברו עד כה מיליון שקל ועוד 500 אלף שקל שאישרה העירייה ב-31 בדצמבר בלבד.

 

במקביל התבקש משרד התרבות החינוך והספורט בעתירה זו לענות מדוע לא מועברים כספי התקנה של הממשלה למוסדות התרבות ישירות אלא באמצעות העירייה.

 

"העתירה עוסקת בשאלות עקרוניות", אמר יוסי טלגן, מנכ"ל הפסטיבל, "הפנייה לבית המשפט נובעת מכך שאחרי מספר שנים בהם שומר הפסטיבל על איזון תקציבי איננו רוצים להיקלע לגירעון כתוצאה מאי עמידה בהתחייבות השלטונית, מה שעתיד לקרות. היענות בית המשפט לבקשתנו מורה על כך שהוא מוצא בה הגיון. נראה מה יוחלט בסופו של דבר, אך לעת עתה הכסף משוריין".

 

בעתירה, כאמור, דורש הפסטיבל העברת כספי התקנה ישירות למוסדות התרבות דרך מנהל תרבות ולא דרך העירייה וטוען: "אין כל הצדקה לאלץ את מוסדות התרבות לשחר על פתחי העירייה וקופתה המדולדלת, לעמוד מול פרנסי העיר כעניים בפתח, תוך שהם נאלצים להתמודד עם מנגנון כפול של התדיינות ביחס לגובה התמיכה, המצאת אישורים מתאימים ונוהלי פיקוח, כאשר כל אשר עושה בעניין זה מתמצה בהעברת כספים שקיבלה ממנהל התרבות לידי מוסדות התרבות בעיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים