שתף קטע נבחר

השר שלום: רוצים להעלות הפלאשמורה מהשבוע הבא

"רויטרס": שר החוץ המבקר באתיופיה הצהיר כי כל 18 אלף היהודים, שחלקם הגדול המיר את דתו לנצרות, יועלו ארצה בקרוב. "אנו סבורים שמקומם בארץ", אמר. דוברו של שלום: "הציטוטים אינם מדוייקים". ארגון המייצג את הפלאשמורה בארץ: "לכך בדיוק אני מצפים". משרדי הקליטה והפנים: לא ידוע על תוכנית להעלאה המונית

דיווח בסוכנות הידיעות "רויטרס": מבצע להעלאתם של 18 אלף בני הפלאשמורה מאתיופיה יחל בשבוע הבא - כך הצהיר הערב (יום ה') שר החוץ, סילבן שלום. ממשרדי הקליטה והפנים ומהסוכנות היהודית נמסר כי לא ידוע על תוכנית להעלאה המונית של יהודים מאתיופיה, וממילא מועלים מדי חודש 300 יהודים מאתיופיה.    

 

על פי הדיווח, השר שלום אמר במסיבת עיתונאים באדיס-אבבה: "נתחיל בהעלאתם של כל יהודי אתיופיה לישראל בשבוע הבא. אנו סבורים שכל אחד מהם צריך לחיות בישראל".  דוברו של השר שלום אמר הערב ל-ynet, כי הדברים שצוטטו בסוכנות הידיעות רויטרס אינם מדוייקים.

 

שר החוץ האתיופי, סיום מספין, שאירח את השר שלום, אמר כי לארצו אין התנגדות לעזיבתם של בני הפלאשמורה, אך הוסיף כי אתיופיה לא הייתה רוצה לחזות בעזיבה המונית של אזרחים מארצה. 

 

"לממשלת אתיופיה אין התנגדות לכך שכל היהודים ייצאו לישראל", אמר השר האתיופי, "אולם באתיופיה של היום, אין צורך בהתארגנות מאסיבית לנטישה המונית דוגמת שנות ה-80 וה-90.

 

בפברואר אשתקד דחתה אדיס אבבה בקשה ישראלית להעלאת בני הפלאשמורה במרוכז, בטענה שאין צורך במבצע העלאה המוני - בעידן בו כל אחד רשאי לעזוב כרצונו באופן פרטי.  

 

"נשארים נחשלים גם בארץ"

 

הסוגייה הרגישה של בני הפלאשמורה עומדת לפתחה של ממשלת ישראל זה שנים ארוכות. מדובר ב-18 אלף בני-אדם, שחלק גדול מהם נאלץ להמיר את דתו לנצרות במהלך המאה ה-19, ועתה מבקש לשוב ולהתגייר.   

 

השבוע הודיעו עולי אתיופיה בארץ על החרפת המאבק להעלאת אחיהם שנותרו בגולה. במסגרת זו תיכננו להפגין נגד שרת הקליטה ציפי ליבני בכל מקום בו תימצא, ואף האשימו אותה בגזענות.  

 

בתגובה לידיעות על דברי שר החוץ אמר ל-ynet אלמו יפת, מהארגון "מכנף דרום לציון": "אם ההצהרה תצא לפועל, זה יהיה דבר גדול. זה מה שצריך ולכך אנו מצפים. אפשר וצריך להעלות את כולם, רק פוליטיקאים קטנים עושים לנו בעיות". יפת הוסיף כי בכוונת אנשי הארגון לבקש פגישה עם השר שלום מייד עם חזרתו לארץ, "כדי לזרז את הטיפול בסוגייה".

 

לדברי יפת, היהודים שמגיעים ארצה מאתיופיה מתקשים להיקלט ונותרים נחשלים ומוחלשים. "הממסד אוהב להגדיל את נחשלותם ואחר-כך לטפל בהם", הוא מאשים. "הממסד מנוכר ואינו מבין את הסוגייה. הממסד, ובייחוד משרד הקליטה, אינו מצליח לשלב ולקשר בין התרבות האתיופית לתרבות המערבית על בסיס חינוך דיאלוגי, ולהפוך את העולים לשותפים בקביעת עתידם".


פורסם לראשונה 08/01/2004 18:06

 

בהכנת הידיעה השתתפו אייל הראובני ודיאנה בחור-ניר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
"מקומם בישראל". שלום עם עמיתו האתיופי
צילום: איי אף פי
צילום: רויטרס
הפגנת עולי אתיופיה בוועידת הליכוד האחרונה
צילום: רויטרס
צילום: סבסטיאן שיינר
המאבק הוחרף
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים