שתף קטע נבחר

"אם אבו עלא לא יפעל - נשלים את הגדר גם סביב אריאל"

כך אמר גורם ביטחוני בכיר, זאת לאחר שבעקבות ההתנגדות האמריקנית נותרה הגדר פתוחה באזור. גורמים בי-ם הבהירו בתגובה: "כשנגיע למצב שנאלץ לנקוט צעדים חד צדדים, נעשה אותם בתאום עם ארה"ב". ראש הממשלה קיים התייעצות בנושא לקראת הדיון בבית הדין הבינלאומי בהאג ובסיומה כינו אנשיו את הגדר כ"גדר למניעת טרור"

הקרב על גדר ההפרדה: בישראל שוקלים להשלים את בניית הגדר סביב העיר אריאל במידה וראש הממשלה הפלסטיני, אבו עלא, יימנע מלפעול נגד הארגונים הפסלטינים. אמש (יום ד') אמר גורם ביטחוני בכיר: "אם אבו עלא לא יפעל, נשלים את הגדר גם סביב אריאל".

 

גורמים בירושלים הבהירו ל-ynet בתגובה: "כיום אין החלטה לסגור את הגדר סביב אריאל. כשנגיע למצב שנאלץ לנקוט צעדים חד צדדים, נעשה אותם בתאום מירבי עם ארה"ב. אם יהיה צורך בהחלטה חדשה היא תתקבל בנפרד. נכון לעכשיו משאירים את החלקים האלו בגדר פתוחים".

 

ובתוך כך, קיימה אמש לשכת ראש הממשלה התייעצות לקראת הדיון בבית הדין הבינלאומי בהאג בנושא הגדר. בתום הדיון עברו הקפידו אנשי ראש הממשלה להיצמד לנוסח "גדר למניעת טרור" לתיאור גדר ההפרדה. ראשי הצוותים המכינים את עמדת ישראל הגישו לראש הממשלה סקירה בנושא ובשבוע הבא יידונו הדברים בצוות שרים מצומצם.

 

הפגישה היתה הכנה לקראת מפגש שיתקיים בתחילת שבוע הבא, בראשות ראש הממשלה וצוות השרים שנקבע לכך. 

 

הגדר - ואריאל

 

הגורם הביטחוני אמר כי כשתוכנן תואי הגדר, אריאל תוכננה להישאר מחוצה לו: "חשבנו שהדרך הטובה ביותר להוכיח שהגדר היא לא פוליטית היא להותיר את אריאל מחוץ לגדר. ובאותו יום היה פיגוע בתחנת דלק שם".

 

לדבריו, בהמשך הוחלט להכניס את אריאל לתוך הגדר, אך בשל התנגדות ארה"ב הגדר הוחלט להותיר בסופו של דבר את הגדר פתוחה בשני חלקים. הוא אמר כי אם "אם אבו עלא לא יפעל נגד הטרור נשלים את החלקים החסרים. לא נהיה לנצח בני ערובה של החמאס ושל הג'יהאד".

 

הגורם טען שאפילו כיום, אבו עלא מעיד על עצמו שאין לו נכונות לפעול נגד הארגונים: "אם זאת המנהיגות שהוא הולך לספק - הוא אבוד מראש. אם הוא שולח מסר שהוא נגד הגדר, כל מי שרוצה - יכול לירות לעברה. חוסר הנכונות לפעול לאסוף נשק בלתי חוקי בעזה לדוגמא, מגיע לרמה שכל אחד יכול פשוט לירות ברחובות".

 

"גדר למניעת טרור"

 

עוד אמר הגורם הביטחוני, כי יש להגדיר את הגדר כ"גדר למניעת טרור" שנועדה להוריד למינימום את התקפות הטרור על הישראלים בהתחשב בכך שהפלסטינים לא עושים זאת.

 

לטענתו, במובן מסוים, הגדר אמורה להיות אינטרס מדיני פלסטיני "משום שאם כל עוד אין ביטחון – לא ניתן להתקדם בתהליך המדיני, הרי שהגדר תאפשר להוריד את רמת הפעולות הצבאיות ובכך ליצור אווירה שתאפשר התקדמות מדינית".

 

הגורם ציין, בהתייחסו לשאלה מדוע היא איננה ממוקמת על הקו הירוק, כי "אם היינו בונים על הקו הירוק, היינו יוצרים אצל הפלסטינים תחושה שהם מצליחים באמצעות טרור לדחוף את ישראל לעבר הקו הירוק".

 

לדבריו, הקו הירוק איננו קו מוביל והוא מדגיש: "אנו מחשיבים אותה כגדר זמנית והפיכה שהוקמה כל עוד אין מי שינקוט פעולה נגד הטרור. לכן, בין היתר, לא משלמים לבעלי קרקעות פלסטיניות פיצוי חד פעמי, אלא פיצוי שנתי קבוע על השימוש בשטח הקרקע".

 

בהתייחסו לבניית הגדר בירושלים, אמר הגורם הביטחוני: "אם בונים משהו כל כך מהר, ניתן להסיר את זה הרבה יותר מהר. וזה בדיוק מה שעושים באזורים אורבניים. בנינו אותה בדרך שגם תאפשר להוריד אותה בקלות. כשנדון בהסדר הקבע, הגדר תוזז".

 

הגורם דחה טענות פלסטיניות כאילו ה"חומה" גוזלת שטחים פלסטינים וציין: "כל פעם שיש חומה זה על הקו הירוק. לכן, כשהפלסטינים מדברים על בנייתה המערבית לקו הירוק – אין דבר כזה". כדוגמה, ציין את היישוב בת חפר שבו ישראל נאלצה לבנות חומה ב-96' משום שהבתים שם נורו בצורה ישירה מיישובים פלסטינים.

 

במקרים שבהם הגדר בנויה לגובה, למשל כמו בשדה התעופה בן גוריון, הסביר הגורם כי "מטוס לקראת נחיתה הוא מטרה ענקית, כבדה ונמוכה. מספיק שהפלסטינים יירו טיל לעבר מטוס ויפספסו, זה יהיה מספיק בשביל שאף חברת תעופה לא תרצה לטוס מבן גוריון יותר. עלינו להרחיק גורמים עויינים מהתפיסה שזה בכלל אפשרי". 


פורסם לראשונה 14/01/2004 23:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גדר ההפרדה. מעתה - "גדר למניעת טרור"
צילום: איי פי
קיים דיון. ראש הממשלה
צילום: איי פי
צילום: איי פי
העיר אריאל. גדר סביב לה?
צילום: איי פי
מומלצים