שתף קטע נבחר

 

"מודאגים, אך לשרון עדיין אין אלטרנטיבה"

כך מגיבים בסביבתו של ראש הממשלה על סקר "ידיעות אחרונות", שלפיו יורד שרון לראשונה אל מתחת לקו האדום של האמינות: 56% מהציבור סבורים שהוא ראש ממשלה לא אמין. שני שלישים סבורים שהיה מעורב בגיוס כספים בלתי כשר לפריימריז, וכמעט מחצית סבורים שעליו להתפטר. המרוויח הגדול הוא נתניהו, שפותח פער על יתר מועמדי הליכוד

ירידה חדה באמון בראש הממשלה: לראשונה מאז ניצחונו בבחירות 2001 חצה שרון השבוע את הקו האדום של האמינות - יותר ממחצית אזרחי ישראל הפסיקו לתת בו את אמונם. כך עולה מסקר של ד"ר מינה צמח עבור "המוסף לשבת", שפורסם היום (ו') ב"ידיעות אחרונות".  

 

ל-ynet נודע, כי בסביבת ראש הממשלה מודאגים מן הירידה באמינותו של שרון. עם זאת, מדגישים בסביבתו של ראש הממשלה כי יש לבדוק האם מדובר בתופעה שתימשך לאורך זמן או שמא מדובר בתופעה נקודתית, שנובעת רק מפרסומי הקלטות בתקשורת.

 

בנוסף, מעריכים בסביבת שרון, כי כל עוד אין אלטרנטיבה מתוך הליכוד או מחוצה לו לשרון אין לסקרים האלה כל משמעות. "קשה להעריך שנתניהו ינסה להדיח את ראש הממשלה המכהן", אמרו גורמים בליכוד.

 

הם העריכו שהאלטרנטיבה לראשות הממשלה תהפוך להיות רלוונטית באחד משני תסריטים: או שראש הממשלה יאלץ לפרוש כתוצאה מהגשת כתב אישום, או שיפרוש מיוזמתו. הצניחה

הראשונה של שרון בסקרים הייתה, אגב, לאחר חשיפת פרשת סיריל קרן בעיתון הארץ.

 

56% מהציבור: "שרון לא אמין" 

 

כך נראית ההידרדרות באמינות של שרון: ביולי אשתקד סברו 64% מהישראלים ששרון הוא ראש ממשלה אמין. בנובמבר ירד שיעור הנותנים בו אמון ל-53%. בסקר הנוכחי אחוז הרואים בשרון ראש הממשלה אמין צלל ל-41%.

 

ובמקביל, חל זינוק חד באחוז הישראלים הסבורים ששרון אינו אמין ואפילו מאוד לא אמין: מ-32% לפני שמונה חודשים ל-56% כיום.

 

לפי העיתון, למפולת האמינות של שרון הסברים רבים. הזיגזוג המדיני, האדישות החברתית, העמימות הכלכלית והצל המתעבה של הפרשיות הכספיות. אך מעבר לכך גובר המיאוס הציבורי ממה שנתפס כערמומיות מנהיגותית עקרה, חסרת תוחלת.

 

בסקר מלפני שנה סברו רק 33% מהישראלים שעל שרון יהיה להתפטר, אם יתברר שידע על גיוס לא כשר של כספים למערכת הבחירות שלו. בסקר השבוע קפץ אחוז הרוצים בפרישת שרון, במקרה כזה, ל-46%.

 

עם זאת, שרון מקבל ציון "טוב" ו"טוב מאוד" על תיפקודו כראש ממשלה מ-53% מאזרחי ישראל. אבל גם בהערכת תיפקודו של שרון – להבדיל מתכונותיו – נמשכת השחיקה. באוגוסט אשתקד העניקו לו ציון חיובי כראש ממשלה 69% מהישראלים. בספטמבר ירד אחוז המרוצים מתיפקודו של שרון ל-56%, וכעת הצטמק, כאמור, לקרוב למחצית.

 

בשעה שכ-14% מהאוכלוסייה ממשיכים בהתמדה לראות בשרון ראש ממשלה שביצועיו טובים מאוד, יותר ויותר אזרחים מצטרפים לקבוצת המאוכזבים הקשים, הנותנים לשרון ציון גרוע מאוד על תיפקודו. בסקר מאוגוסט 2003 קיבל שרון ציון מאוד לא טוב על תיפקודו כראש הממשלה מ-11% מאזרחי ישראל בלבד. בנובמבר אשתקד שיעור המאוד לא מרוצים עלה ל-20%, וכעת הגיע ל-23%. כמעט רבע מכלל הציבור.

 

ונתניהו עולה  

 

ככל ששרון נחלש, נתניהו מתחזק. לפי הסקר, כמעט שליש מהציבור רואים בנתניהו את המחליף המועדף, כאשר יידרש או יחליט שרון לפרוש מתפקידו. בקרב תומכי הליכוד אין לנתניהו מתחרים של ממש: 44% עד 49% (תלוי אם גם מופז מתמודד או לא) רואים בו את היורש הטבעי. עלייה  של 7% בהשוואה לסקר מלפני חודש.

 

על פי הסקר, נראה שגם בנושאים המדיניים העם כבר לא כל כך עם שרון. התוואי הנוכחי של גדר ההפרדה, תוואי שהוא פרי המצאתו של ראש הממשלה, נתמך רק על ידי 44% מהאזרחים. יותר ממחצית הציבור סבור שהתוואי פוגע בסיכוי להסדר עם הפלסטינים. כך גם רעיון הניתוק החד צדדי: כמחצית מהעם תומכת בו, מחצית שנייה מתנגדת.

 

עוד עולה מהסקר כי 27% בלבד מהישראלים רוצים כיום לסגור עיסקת שלום עם סוריה, כשמחירה הוא נסיגה מכל רמת הגולן תמורת שלום מלא. 68% מתנגדים לה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
שרון. הקו האדום
צילום: איי אף פי
האם שרון ידע והיה מעורב בפרטים הקשורים בגיוס כספים בלתי כשר למערכת הבחירות שלו?
צילום: איי אף פי
נתניהו. המרוויח
צילום: איי אף פי
כלל המדגם: אם שרון יפרוש, מי היית רוצה שיחליף אותו כרה"מ?
מבין תומכי הליכוד: אם שרון יפרוש, מי היית רוצה שיחליף אותו כראש ממשלה?
מומלצים