שתף קטע נבחר

פקיסטן: מעולם לא הזמנו את השר כץ אלינו

פקיסטן משיבה בקרירות לפרסומים בישראל אודות התחממות יחסים קרובה: משרד החוץ באיסלאמבד הבהיר כי לא הועברה כל הזמנה לשר החקלאות, ישראל כץ. כץ אמור לצאת בתוך כחודשיים לאיסלאמבד במסגרת משלחת של האו"ם - שככל הנראה נדחתה. גם במשרד החוץ בירושלים כעסו על ההדלפה

פקיסטן מכחישה היום (ג') בתוקף כי הזמינה את שר החקלאות, ישראל כץ, לביקור ראשון אי פעם של שר ישראלי בתחומה.

 

בהודעת משרד החוץ באיסלאמבד נמסר בצהריים כי מעולם לא הועברה הזמנה רשמית לכץ, שטען כי ביקורו אושר במסגרת משלחת של האו"ם בחודש מרס הקרוב. דבר הביקור פורסם לראשונה ב"מעריב".

 

השר כץ סיפר היום ל-ynet כי הקשר הראשון נוצר באמצעות מנהל ארגון המזון והחקלאות של האו"ם, שישראל חברה בו, עמו נפגש בכינוס שרי חקלאות ברומא. "אולי דרך החקלאות ישנה הזדמנות טובה לחמם את היחסים עם הפקיסטנים", אומר כץ, "גם שכנתה הודו מקבלת סיוע רב מישראל בתחום החקלאי, ובפקיסטאן אחוז החקלאים מאוד גבוה".

 

אבל בפקיסטן הכחישו במקביל כי משלחת של האו"ם תגיע במרס. "המועד הזה נמצא בלתי מתאים", הבהירו במשרד החוץ הפקיסטני.

 

גם במשרד החוץ בירושלים, אגב, לא אהבו את הדיווחים הבוקר: יועץ התקשורת של שר החוץ מסר כי "ההדלפות הנמשכות, הכוללות מידע שגוי, פוגעות ביכולתה של ישראל לקדם את יחסיה עם מדינות בעולם".

 

האיתותים המדיניים בין ישראל לפקיסטן פורסמו ב-ynet לפני כחצי שנה. ההתחממות הדיפלומטית בין המדינות החלה בחודש יוני שעבר, בעקבות ראיון שהעניק נשיא פקיסטן, הגנרל פרבז מושארף, ובו אמר כי הגיע הזמן "לשקול מחדש" את היחס הפקיסטני לישראל.

 

שר החוץ, סילבן שלום, אמר ל-ynet כחודש מאוחר יותר כי ירושלים מעוניינת לייסד קשרים דיפלומטים מלאים עם המדינה המוסלמית הגדולה, המחזיקה בנשק גרעיני. "נשמח מאוד לחזק את הקשרים", הבהיר שלום, "ההצהרות של הנשיא מושארף היו מאוד חיוביות ואנחנו חושבים שקשרים עם מדינה מוסלמית גדולה, כמו פקיסטן, הם קשרים חשובים. אנחנו מאוד מקווים שהצעותיו האחרונות של הנשיא מושארף יביאו לשיחות ולפתיחת מגעים על מנת להגיע ליחסים דיפלומטים מלאים בין שתי המדינות".

 

פקיסטן השתייכה באופן מסורתי למדינות התומכות בעמדת העולם הערבי נגד ישראל. אולם פיגועי הטרור ב-11 בספטמבר והמלחמה באפגניסטן הפכו אותה לבת ברית מרכזית של הממשל בוושינגטון. הדאגה בממשל נובעת מעצם היותה של פקיסטן המעצמה הגרעינית האיסלאמית היחידה. בשל כך, בוושינגטון סבורים כי יש לקרב אותה למערב ולא לאגפים הקיצוניים של האיסלאם.


פורסם לראשונה 20/01/2004 07:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתר הכנסת
כץ. בדרך לפקיסטן או לא?
אתר הכנסת
צילום: איי פי
מושארף. מחמם?
צילום: איי פי
מומלצים