שתף קטע נבחר

 

מצבות - מ-1,500 שקל ועד עשרות אלפים

אם אינכם מחפשים חלקת קבר מיוחדת, תהיה המצבה ההוצאה הכבדה ביותר בהליך הקבורה. המצבה הפשוטה ביותר תעלה 1,500 שקל, אך כל סטייה מן הסטנדרט הזול יקפיץ את מחירה - האבן, גודל המצבה, המלים המוטבעות עליה - כל אלה יכולים להעלות את מחיר המצבה עד לעשרות אלפי שקלים. פרסום מודעת אבל בעיתון תגזול גם היא יותר מ-2,000 שקל

לא פעם תשמע מבני משפחה של נפטרים כי "צריך כסף גם כשמתים". בתום השבעה עולים בני המשפחה אל הקבר, ובדרך כלל פונים משם לבוני מצבות להזמין מצבה. ברוב המקרים רוצים בני המשפחה לגלות את המצבה בתום השלושים. לפיכך, לא רבים מהם עורכים סקרי שוק בטרם יזמינו את המצבה, כדי לא לאבד זמן יקר.

 

המחיר המינימלי למצבה פשוטה הוא 2,000-1,500 שקל, אבל ברגע שאתם מבקשים "משהו מיוחד", ויהיה זה הקטן ביותר, ימריאו המחירים והם יכולים להגיע בקלות גם לעשרות אלפי שקלים.

 

המצבה הפשוטה ביותר היא מצבה העשויה שיש חברון, סוג של אבן בגוון בהיר. סוג אבן יקר יותר הוא השיש הטורקי, המגיע בגוון אפרפר. מצבת יחיד סטנדרטית משיש כזה עולה 3,000-3,500 שקל. יקרה אף יותר היא אבן הגרניט בצבעי שחור או אדמדם.

 

אפשרות נוספת היא הצבת סלע טבעי על הקבר. הסלע מייקר את העבודה, מכיוון שהוא מחייב התקנת מוטות לייצוב. עם זאת, זו אינה תופעה נפוצה עקב מגבלות גובה הקיימות במרבית בתיה קברות ואשר מגבילות את המצבה לגובה מירבי של 80 ס"מ. יש לזכור כמובן את המצבות הכפולות, של שני בני זוג,  שמחירן גבוה בהרבה.

 

מלים חקוקות בסלע

 

מבחינת הכיתוב - ניתן לבחור בין אותיות חרוטות וצבועות שהם הסטנדרט, לבין אותיות מובלטות שמייקרות את העלות. גם מילוי האותיות בעופרת יצוקה מייקרת את העבודה, אך כמובן נשמרת לשנים רבות, בעוד שהאותיות הצבועות נמחקות במשך השנים ויש לחדשן מדי פעם. מקובל שבמחיר המצבה כלולות 60-70 אותיות. חריגה מהמספר הזה כרוכה אף היא בתוספת תשלום.

 

גם בוני המצבות לא תמיד שומרים על מרחק של כבוד כלפי המשפחה האבלה. מוכרת התופעה של בוני מצבות שמסתובבים בבתי הקברות ואורבים לבני המשפחה הבאים לפקוד את הקבר הטרי של יקירם. רבים מהם גם מצלצלים לבתי האבלים ומציעים את שירותיהם, או משאירים כרטיסי ביקור בתיבות הדואר. התחרות בתחום גדולה והם נאבקים על כל מצבה. עצה - למרות הקושי הכרוך בכך בתקופת האבל, כדאי להשוות מחירים  לפני שמזמינים מצבה.

 

מודעות בעיתון

 

משפחות שיקיריהן נפטרו מפרסמות בדרך כלל מודעות בעיתונים עם פרטי הלוויה. המודעות מתפרסמות בעיקר בשלושת העיתונים "ידיעות אחרונות", "מעריב" ו"הארץ". יש שוני בתעריפים בין העיתונים, על פי הבדלי התפוצה,  וכן בין פרסום ביום חול לימי שישי או ערבי חג, וכמובן, ובעיקר, על פי גודל המודעה.

 

מודעה בגודל של 4X5 אינץ', הנחשבת לגודל סביר עולה ב"ידיעות אחרונות", ביום חול, 2,200 שקל (ו-2,870 שקל בימי שישי) .

 

מודעת אבל לתלייה על גבי הבית או ברחוב עולה כ-130 שקל ל-20 מודעות וניתן להזמינה בכל בית דפוס.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוד הכהן
מחיר המצבה: השמיים הם הגבול
צילום: דוד הכהן
כמה עולה מודעה? (צילום אילוסטרציה)
מומלצים