שתף קטע נבחר

למרות מחאת ישראל: השופט המצרי ייכלל בהרכב בהאג

ישראל דרשה לפסול את השופט נביל אל-ערבי מדיון בסוגיית הגדר בטענה שאינו אובייקטיבי ומחזיק בעמדות אנטי-ישראליות, אך בית הדין סרב. עיתון איטלקי פירסם תמונות קשות מהפיגוע בירושלים וקרא "להבין את המציאות בישראל לא רק דרך הסטטיסטיקה"

בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג הודיע אתמול (ג') כי הרכב השופטים שידון בסוגיית גדר הפרדה יכלול את השופט המצרי ד"ר נביל אל-ערבי.

 

ההחלטה שמה קץ להתכתבות חשאית שניהלה ישראל עם בית הדין, בה דרשה לפסול את אל-ערבי מהשתתפות בהרכב השופטים. ישראל טענה כי אל-ערבי אינו אובייקטיבי ומחזיק בעמדות אנטי-ישראליות מובהקות ובין השאר המליץ בעבר לעולם הערבי לתבוע את מדינת ישראל על רצח עם.

 

בחודשיים האחרונים התנהלה בחשאי ההתכתבות בין גורמים בישראל לראשי בית הדין. ישראל הציגה בפני בית הדין קטעי ראיון שהעניק אל-ערבי בחודש אוגוסט 2001 לעיתון מצרי, בו קרא לעולם הערבי לתבוע את ישראל על רצח עם. "אני אישית תומך בהגשת תביעה מוסלמית ערבית נגד הפשעים הישראלים ובהגשת בקשה לנקיטה בצעדים זמניים כדי להפסיק את מה שקורה בשטחים", אמר אל-ערבי. חודשיים אחרי אותו ראיון, באוקטובר 2001, הוא מונה לשופט מן המניין בבית המשפט בהאג.

 

לאחר הפניות הישראליות התכנסו שופטי בית הדין ודנו בסוגיית פסילתו של אל-ערבי. ב-30 בינואר הוחלט שהחומר שהציגה ישראל אינו מהווה עילה לפסילתו של השופט.

 

ההחלטה התקבלה ברוב של 13 שופטים בעד ורק שופט אחד, השופט האמריקני תומאס בורגנטל, קבע שיש בדברים שאמר אל-ערבי מראית עין של הטייה ותמך בפסילתו.

 

גורמים ישראל אמרו כי ההחלטה להשאיר את אל-ערבי בהרכב רק מבליטה את הנטיה האנטי-ישראלית בה מחזיק בית הדין.

 

תמונות מהפיגוע - בעיתון איטלקי

 

בתוך כך נודע כי באתר האינטרנט של משרד החוץ, שמציג את קטע הוידאו ובו המראות הקשים שצולמו מיד לאחר הפיגוע בירושלים בשבוע שעבר, נרשמו כמיליון כניסות של משתמשים.

 

במשרד החוץ אמרו כי "המטרה היתה להעלות את המודעות לטרור הנוראי שישראל חשופה לו בשנים האחרונות. מיליון הצופים מוכיחים שההחלטה היתה נכונה".

 

סימן נוסף שהמציאות הישראלית מחלחלת לתודעה האירופית ניתן כשהעיתון האיטלקי "איל פוליו" פירסם כפולה ובה 31 תמונות צבעוניות של שרידי גופות וחפצים של ההרוגים בפיגוע מתוך הסרטון האמור (עמוד התמונות הראשון ; עמוד התמונות השני).

 

בעיתון הופיע לצד התמונות הקשות מאמר של עורך העיתון תחת הכותרת: "נאהב את החיים יותר מכפי שהם אוהבים את המוות".

כותב המאמר הביע תמיכה בהחלטה לפרסם את התמונות הקשות וקרא לצפות בתמונות כדי להבין את המציאות בישראל לא רק דרך הסטטיסטיקה.

 

"במאמר שמלווה את התמונות נכתב: "בהאג, תחת לחץ האו"ם, מקיימים כעת בית דין שדה לישראל, מדינה המעזה להקים גדר ביטחון כדי לחסוך מעצמה את מה שאתם רואים. אם יש לכם האומץ (אזרו אומץ, אנא), הביטו בתמונות האלה. אלה אנשים שנוסעים באוטובוס, אוכלים במסעדה, חוגגים חתונה, הולכים לבית הספר, ומתפוצצים בדרך אמיתית מאוד, אותה אתם יכולים לראות בפעם הראשונה על כל הזוועה שבה...

זו שערוריה שהטרור זוכה להגדרה של התנגדות. מדינה המותקפת בצורה כזאת, מדינה קרועה ומדממת כפי שאתם יכולים לראות, וזו לא רק מטאפורה, זו המציאות".

 

בתום המאמר הביע העיתון תמיכה בהצגת התמונות: "טוב עשו בירושלים כשהציגו את הטרור בצורה כל כך ברורה. אנחנו החלטנו לפרסם זאת".

 

עופר בבלי דובר שגרירות ישראל ברומא אמר ל-ynet: "נראה שבאיטליה יש היום יותר הבנה לעמדותינו מאשר במדינות אחרות באירופה. אין ספק שפרסום התמונות יעורר אחריו עוד פרסום ועוד התעניינות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 2
שופטי בית הדין בהאג (ארכיון)
צילום: ערוץ 2
צילום: גיל יוחנן
הפיגוע בירושלים. גם באיטליה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים