שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: עוקבים מקרוב אחרי תוכנית שרון

ל-ynet נודע: שני בכירים במועצה האמריקנית לביטחון לאומי צפויים להגיע לישראל ולרצועת עזה בשבוע הבא. ממלא מקום ראש הממשלה אולמרט ומזכיר המדינה האמריקני פאוול נפגשו אמש בוושינגטון, וסיכמו: "שליחים אמריקניים ישתתפו בעבודת הועדות שיכינו את התכנית וידווחו למימשל". אולמרט: "במצב הנוכחי, כשאין משא ומתן, ישראל חייבת ללכת לתכנית ההתנתקות"

"ארה"ב תעקוב מקרוב אחר תוכניותיה של ישראל", כך הודיע אמש (ה') רשמית בוושינגטון דובר מחלקת המדינה האמריקנית, ריצ'ארד באוצ'ר.

 

באוצ'ר הוסיף: "ממשלת ישראל תמשיך להתייעץ איתנו, ואנחנו נמשיך ללמוד את הנושאים הללו בזהירות".

 

דברי באוצ'ר נאמרו בעקבות פגישתם אמש של ממלא מקום ראש הממשלה, השר אהוד אולמרט, ומזכיר המדינה של ארה"ב, קולין פאוול. אולמרט נועד גם עם היועצת לביטחון לאומי, קונדוליזה רייס, ועם סגן הנשיא דיק צ'ייני.

 

ל-ynet נודע כי שני בכירים במועצה האמריקנית לביטחון לאומי, סטיב האדלי (המישנה לקונדוליזה רייס) ואליוט אברהמס (ראש דסק המזרח התיכון במועצה), צפויים להגיע לישראל בשבוע הבא - לקבלת הסברים ותדרוכים אודות התוכנית. כמו כן השניים צפויים לסייר ברצועת עזה.  

 

בנוסף, צפוי ביקור נוסף בוושינגטון של ראש לשכת ראש הממשלה, דב וייסגלס, יחד עם ראש המועצה לביטחון לאומי, האלוף (מיל.) גיורא איילנד. טרם נקבע מועד לפגישת בוש-שרון בעניין, שתיקבע בכפוף להתקדמות בגיבוש התכנית.

 

 

אולמרט לפאוול: פינוי עזה מוסכם על רוב הישראלים

 

בפגישת אולמרט-פאוול, לא הביע השר האמריקני תמיכה או הסתייגות מתוכנית ההתנתקות של שרון, ואמר לאולמרט כי ארה"ב תעקוב מקרוב אחר גיבוש התוכנית.

 

פאוול אף הודיע שישגר שליחים לישראל, כדי שאלה ידווחו למימשל האמריקני על עבודת הוועדות.

 

בנושא גדר ההפרדה הבהיר פאוול לאולמרט: "תוואי גדר הביטחון מהווה עבורנו בעיה". יחד עם זאת הבהיר פאוול בפגישה ש"ברור לארה"ב שהצעד המיידי והדחוף ביותר צריך להיות פעולה פלסטינית נגד ארגוני הטרור שהם מקור האלימות".

 

בתדרוך כתבים שכינס השר אולמרט בתום הפגישה, הוא הסביר שתוכנית ההתנתקות אינה מתנגשת עם תוכנית הנשיא בוש, אלא אפילו מהווה חלק מחזון הנשיא כפי שהוצג ביוני 2002. אולמרט אמר: "אנחנו לא רואים שום שינוי אצל הפלסטינים, שיקרב אותנו למשא ומתן".

 

אולמרט אמר בפגישה: "במצב הנוכחי, ישראל חייבת ללכת לתוכנית ההתנתקות. בהיעדר משא ומתן, ישראל תבצע מהלכים שיקלו על הפלסטינים, ויסייעו לישראל בהגברת הביטחון".

 

בתדרוך אמר אולמרט לכתבים: "אנו לא רואים שום תזוזה לקראת מו"מ, ובהיעדר התקדמות אי אפשר להמתין. גם האמריקנים סבורים שבינתיים הפלסטינים לא עשו צעדים שיקרבו את הצדדים למשא ומתן. הסברתי שעזה תפונה תחילה, כי זה מוסכם על רוב הישראלים, לכן קל להציע את עזה קודם".

 

אולמרט הסביר לפאוול את מורכבות המצב הפוליטי בישראל, ואת סוגיית משאל העם. פאוול אמר שיבקש מעוזריו לצאת לישראל ולעקוב אחר תוכנית ההתנתקות. אולמרט אמר שמהלך ההתנתקות יקל על חיי הפלסטינים, ולדבריו, הערכה זו מקובלת גם על האמריקנים.

 

אולמרט: "אמשיך לקיים מגעים מדיניים"

 

גורמים במימשל האמריקני גילו כי ארה"ב חששה בתחילה לתמוך בתוכנית ההתנתקות של שרון, בשל התחושה שמדובר ב"שם קוד לסיפוח שטחים".

 

הגורמים ציינו, כי ארה"ב שינתה את דעתה אחרי שקיבלו הבהרות מישראל, בין היתר, בפגישה אמש שבה - נוסף לאולמרט ופאוול - השתתף גם השגריר הישראלי בוושינגטון, דני איילון.

 

לאחר הפגישה התברר לאמריקנים כי "ברור שאין מדובר בתכנית סיפוח".

 

אולמרט אמר שנציב האיחוד האירופי, רומנו פרודי, הביע אף הוא תמיכה בתוכניתו של שרון. 

 

על המתיחות בינו לבין שר החוץ, סילבן שלום, אמר אולמרט: "מקובל שאני מקיים מגעים מדיניים כממלא מקום ראש הממשלה, ואמשיך לעשות זאת. סילבן שלום עושה עבודה נפלאה, אבל זה לא צריך למנוע ממני לקיים פגישות". 


פורסם לראשונה 05/02/2004 18:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ראש הממשלה וממלא מקומו
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
מזכיר המדינה האמריקני
צילום: רויטרס
מומלצים