שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    החבורה מגבעת החלוקים

    הבקבוקים המשובחים של יקב צרעה, חגיגות הכסף של כרמל מזרחי והקשר שבין שחור-אלגנט לרמת הגולן

    מצרעה, יקב הקיבוץ השוכן בשיפולי הרי יהודה, יוצאים בשנים האחרונות יינות מצויינים. הם חיבור מוצלח של עבר והווה, אזור ענבי יין תנ"כי וייננות עם טרואר המטופחים על ידי רוני ג'יימס. בנוסף לכל זה, בקבוקי צרעה גם נותנים תוצאה טובה במבחן האיכות מול מחיר. המדור טעם מן היינות החדשים, בציר 2001, אשר יצאו לשוק בחודשיים-שלושה האחרונים, ואהב.

     

    ה"אילן - קברנה סוביניון", העשוי בתוספת זעירה של מרלו, התיישן 20 חודשים בחביות עץ אלון, והוא כהה לעין, נדיב בניחוחותיו, מאוזן ונעים על הלשון.

     

    "אילן - מרלו", לעומתו, העשוי עם מעט קברנה סוביניון, משחק בכוס בצבעים של סגול ואדום עמוק, מפיץ זר ריחות נהדר של פרי ותבלינים, ומורכבותו במגע עם החך מבשרת התיישנות טובה שבסופה לגימה נהדרת.

     

    כך גם ה"אילן - מיסטי הילס", המבקש עוד שנתיים לפחות על מנת להגיע למיטבו, אך כבר עכשיו קל להתאהב בו. זהו בלנד חושני של קברנה (55%) ומרלו (45%), עם עומק אפל בכוס, ארומות פרי יער בשל ושזיף, עם נגיעות עץ החבית.

     

    "גבעת החלוקים - רזרב", הבא מכרם גידולו בעמק שמשון, אשר על שם הגיבור המקומי, עשוי קברנה (90%) והשאר מרלו, והוא מוכן לשתיה אחרי שבדרכו אל הבקבוקים התיישן 20 חודשים בחביות אלון בנות שנתיים ושלוש. הוא רך, ניחוחי במידה וידידותי.

     

    חצי יובל של סלקטד

     

    סדרת היינות סלקטד של יקבי כרמל חוגגת בימים אלה 25 שנה - ארוע אמיתי במונחי ענף היין המקומי. לרגל חגיגות הכסף האלה, קיבלו בקבוקי הסדרה תלבושת כסופה ואלגנטית, והם נראים בהחלט מוכנים לנשף (עיצוב: ברוך נאה). מנתונים שמסר דוד זיו, מנכ"ל כרמל, עולה כי זאת הסדרה הנמכרת ביותר בישראל, והיא מובילה את שוק היין עם נתח של כ-20%. שני יינות חדשים בסדרה ראו אור זה עתה, "שרדונה 2003", ו"זינפנדל 2003", הם והאחרים נמכרים על פני מזלג מחירים הנע בין כ-23 ל-28 שקלים לבקבוק הסטנדרטי (הופיעו כעת גם בקבוקי מגנום של 1.5 ליטר, לארועים רבי משתתפים - או מעט משתתפים צמאים מאוד). הדיל הזה, הוא סוד ההצלחה אצל הצרכן הממוצע, קבוצת הבסיס של כל שוק יין. 

     

    שחור-אלגנט

     

    חובבי הפינו נואר של רמת הגולן, והמדור הוא אחד מהם, מקבלים את הבקבוקים שלהם מבציר 2002, תחת המותג הסדרתי "גמלא". היין, על טהרת הזן, התיישן משך שבעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, והוא מוכן לשתיה. יין אלגנטי מאוד, ניחוחותיו טובים, האף מלקט בקלות בכוס ריחות של פרי, תבלינים ועץ, ובמגע עם החך הוא מלטף ונעים. המחיר בחנויות נע סביב 60 שקלים.

     

    עוד על המדפים, חדש מבית היוצר של רמת הגולן, שני יינות הפורצים את ה"לוק" השגרתי של בקבוקי היקב - ומציגים חזות מעודכנת יותר, רעננה וצילומית-אמנותית. הם נושאים גם לוגו חדש - "ג'י" מתעקלת ושובבה, המתאימה ברוחה ליין, המבקש (ומצליח) לשלב צעירות ואיכותיות.

     

    שני היינות האלה, "גולן שיאון אדום 2003", ו"גולן שיאון לבן 2003", הם בלנדים. הראשון עשוי תערובת של ענבי סנג'יובזה, סירה, גאמיי נואר ופינו נואר, והוא קל, נעים וטעים, בלתי מחייב אך עשוי היטב. השני, מורכב מסוביניון בלאן, גוורצטרמינר, יוהנסבורג ריזלינג ומוסקט אלכסנדרוני, וכאשר הוא מצונן, הוא שתייה ארוכה נחמדה עד מאוד, עם ניחוחות הדרים באף והרבה רעננות על החך. שני הבקבוקים מתמסרים במחיר 28-32 השקלים לאחד.

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    פינו נואר של יקבי רמת הגולן. ניחוחות טובים
    מומלצים