שתף קטע נבחר

אשקלון: חודשה היוזמה להקמת שכונה חרדית

לטענת גורמים חרדים, את המהלך מוביל הרב יצחק ברדה. יו"ר שינוי: "צריך לעשות הכל בכדי לעצור את התהליך"

גורמים חרדיים באשקלון חידשו לאחרונה את הנסיונות להקים שכונה חרדית בעיר. "עכשיו, כשסגן ראש העירייה והממונה על ההנדסה הוא ניסים כלפון, איש ש"ס, אנו בטוחים שזה יהיה רבה יותר קל", הסביר אחד מיוזמי הרעיון. יו"ר סיעת שינוי באשקלון, לאה מלול, כבר הודיעה כי תפעל במלוא כוחה למנוע את הקמת השכונה.

 

באשקלון קיימת מזה כ-30 שנה קריה חרדית, הכוללת כחמישה בניינים גדולים. השכונה הוקמה על ידי הרב הראשי של העיר, הרב יוסף בלוי, ונקראת "קריית זוננפלד" על שמו של הרב הראשי לשעבר של ירושלים. בתקופת ממשלת נתניהו ביקר בעיר הרב מאיר פרוש, שכיהן אז כשר השיכון, והציע לראש העירייה דאז, בני וקנין, להקים בעיר שכונה חרדית נוספת ואף הבטיח לסייע לבנייתה. וקנין דחה את ההצעה בנימוס.

 

כעת, עם בואו של הרב יצחק ברדה לאשקלון, חודשה היוזמה להקמת השכונה החרדית. מלול ואחרים יודעים לספר כי בכנסים שעורך מדי ראש חודש הרב ברדה, נראים לא מעט קבלנים בכירים בכיר. 

 

לדברי כלפון, הרעיון של הקמת שכונה חרדית אינו קיים יותר, כיוון ש"החוק היום מתיר הקצאת קרקע ציבורית רק למוסדות או עמותות". עם זאת, הקמת שכונה חרדית היא אפשרית, בתנאי שתיעשה מול יזם או קבלן "באופן פרטי לגמרי", כהגדרתו.

 

לאה מלול, מצידה, טוענת כי "זה מתחיל בכולל קטן שמתפתח לישיבה, בדרך כלל בתוך שכונה חילונית, ואט אט השכונה מתחילה לקבל ציביון חרדי. משפחות חרדיות מתחילות להגיע לאיזור הזה, ערך הדירות במקום יורד, התושבים החילוניים מתחילים לעזוב והשכונה הופכת לחרדית. זו לא נבואה אלא מציאות, שניצנים ממנה אנו רואים כבר היום באשקלון.

 

"השכונות הללו תמיד הופכות לנטל, כי התושבים כמעט ולא משלמים ארנונה וצורכים תקציבים גדולים יותר. זה גם יפגע במרקם החיים בעיר, בסטטוס קוו ויוביל לשינוי המפה הפוליטית בעיר, כי אצל החרדים זה 100 אחוזי הצבעה. צריך לעשות הכל בכדי לעצור את התהליך הזה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
מלול: "זה מתחיל בכולל קטן בשכונה חילונית" (אילוסטרציה)
צילום: מריאן הול
מומלצים