שתף קטע נבחר

נהריה: שני רימוני יד התפוצצו בפתח בתי שוטרים

תושבי העיר דיווחו על פיצוצים שהרעידו את מרכז העיר. לא היו נפגעים בשני הארועים, אך נגרם נזק. במשטרה הסבירו, כי מדובר בהשלכות של הטיפול הכללי של המשטרה בפשע המאורגן. המפכ"ל אהרונישקי: כל ניסיון להרפות את ידי השוטרים לא יצלח

שני רימוני יד הושלכו אמש (שבת) בהפרש של כעשר דקות אל בתיהם של שני שוטרים המתגוררים ברחובות וולפסון וטרומפלדור בנהריה. לא היו נפגעים בפיצוץ, אך נגרם נזק לבתים. 

 

הלילה אישרו גורמים במשטרה כי הרקע למעשה הוא ככל הנראה הלחץ הכבד שמפעילה משטרת נהריה בחצי השנה האחרונה על 'משפחת פשע' מקומית, אם כי שני השוטרים שאל בתיהם הושלכו הרימונים לא מעורבים ישירות בחקירה.

 

משטרת נהריה עצרה ארבעה חשודים במעורבות בארוע. הם הועברו לחקירה במשטרת נהריה.

 

השוטרים יקבלו "סל אבטחה"

 

מחקירה ראשונית של המשטרה עולה כי בשני הארועים - לא הרחק ממרכז העיר ובאחת השכונות הצפוניות של נהריה - רכב החשוד בזריקת הרימונים על אופנוע. לא ברור עדיין אם מדובר בחשוד אחד או שניים.

 

משפחות השוטרים שלעבר ביתם הושלכו הרימונים יקבלו החל מהבוקר סל אבטחה משטרתי. משטרת מרחב גליל תקבע מה יכלול הסל וכמה זמן "ייהנו" ממנו המשפחות.

 

מפקד מרחב גליל, תנ"צ דב לוצקי, אמר כי המקרה מעיד שהלחץ שמפעילה המשטרה על העבריינים בנהריה נושא פרי. "בחצי השנה האחרונה אנחנו מפעילים לחץ כבד על האנשים האלה, והמעשה שראינו מעיד על איבוד עשתונות מצידם. מבחינתם הגיעו מים עד נפש, אם הם מוכנים לפגוע בחפים מפשע ללא אבחנה".

 

המאבק ב'משפחת הפשע' בנהריה החל באוקטובר 2003, לאחר שביום אחד נורו יריות לעבר מסעדה סינית בעיר, הושלך לעברה רימון הלם ונורו יריות אל עבריין מקומי. מפקד המרחב מינה אז צוות משימה שהביא למעצרים ולהעמדה של חשודים לדין.

 

צוותים של התחנה והמרחב המשיכו גם לאחר המעצרים לפעול בשטח: הם פעלו בשיטתיות נגד עסקי הזנות, הסמים, ההימורים ודמי החסות של אותה 'משפחה'.

 

כעת מאמינים במרחב גליל, כי הלחץ הביא את העבריינים לצעדי ייאוש, בהם השלכת הרימונים. "אנחנו בכיוון הנכון, ונמשיך להכביד עליהם את ידינו", אמר תת ניצב לוצקי.

  

"בדקתי את המכונית ואת סביבת הבית"

 

אורית, אשתו של בלש במשטרת נהריה שלעבר ביתו הושלך אחד הרימונים, סיפרה ל-ynet: "בחודשים האחרונים, לאחר שהבנתי שמאיימים עליו, הייתי בודקת מדי בוקר את המכונית ואת סביבת הבית, כדי להרגיש בטוחה". השוטר שהה לבד בביתו בעת שהרימון הושלך. אורית וילדם, בן השש, היו אצל בני משפחתם.

 

"הוא התקשר לאחותי, ואמר לה שזרקו רימון לתוך הבית, ושתמסור לי לא להתקרב לאזור בזמן הקרוב. נכנסתי לחרדה איומה, אך מצד שני היתה לי תחושה של הקלה, שכשזה קרה הילד לא היה בבית", סיפרה אורית. תחושת החרדה עזבה אותה רק לאחר ששמעה את קולו של בעלה, והבינה שלא קרה לו דבר.

 

בעלה של אורית משרת במשטרת ישראל מעל 12 שנים. "מספר פעמים ביקשתי ממנו שיעזוב את העבודה, לאחר שתקופות ארוכות לא ראינו אותו בכלל. היום, גם לאחר שהשליכו אל ביתנו רימון לא אבקש ממנו לקום וללכת. אני מבינה שזו הפרנסה שלו, ואין מה לעשות".

 

לשאלה מה מספרים לילד שלעבר ביתו הושלך רימון, ככל הנראה על-ידי אחת ממשפחות הפשע המטופלות בתחנת המשטרה בנהריה, אמרה: "מזל שאנו עתידים לחגוג את פורים בקרוב. סיפרתי לו שילדים ברחוב שיחקו בנפצים ואחד מהם עף לעבר הבית".

 

"אני סומכת על משטרת ישראל שתעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר. מחר נשוב הביתה ונחזור לשגרה. אנחנו לא אלו שצריכים לחיות מאחורי סורג ובריח. הם אלה שצריכים לחיות מאחורי הסורגים".

 

המדיניות: טיפול במשפחות הפשע

 

דובר מרחב הגליל במשטרה אישר כי המקרה קשור ללחץ המתמשך שמפעילה משטרת ישראל בכללותה על הפשיעה המאורגנת במדינה.

 

"יש מדיניות של טיפול במשפחות הפשע, והמקרה הזה מצביע על הלחץ המדויק שהתחנה מפעילה במסגרת המאבק הכללי".

 

צמרת המשטרה מיהרה להגיב על המקרה. מפקד המחוז הצפוני, ניצב יעקב בורובסקי, הורה להקים צוות חקירה מיוחד. מפכ"ל המשטרה, רב ניצב שלמה אהרונישקי, הודיע כי המשטרה לא תחסוך במשאבים ובמאמצים להגן על שוטריה וקציניה. "כל ניסיון להרפות את ידי השוטרים העושים מלאכתם נאמנה במסגרת המאבק בפשיעה החמורה, לא יצלח".

 

מפקד המחוז שוחח אמש עם שני השוטרים שאל בתיהם נזרקו הרימונים, ועם בני משפחותיהם. צוות הפיקוד הבכיר של מרחב גליל התכנס להערכת מצב, בה יחליטו מי יועמד בראש צוות החקירה המיוחד.


פורסם לראשונה 28/02/2004 22:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
טיפול בפשע המאורגן (אילוסטרציה)
צילום: רויטרס
צילום: עמית שאבי
לא נחסוך במשאבים. אהרונישקי
צילום: עמית שאבי
מומלצים