שתף קטע נבחר

נוסחת פלא

ללא מגע עץ, על שמריו, או מיושן היטב - כל הדרכים מובילות ל"רקנטים" החדשים היוצאים יפה בשיקלול של איכות מול מחיר

בחוקי המסחר של עולם היין קיימת נוסחת פלא סודית להצלחה במכירות. היא אומרת, בערך, כך: להעלות את איכות המוצר - ולהוריד את מחירו לצרכן ככל האפשר. מחשבות מן הסוג הזה עלו בראשו של המדור בשבוע שעבר, כאשר לגם מרק קרם סרטנים ופרי-ים של שף זיסנבך, האיש המציץ מאחורי גבה של מסעדת "כרמלה בנחלה", מסעדה תל-אביבית שאירחה לרגע את השקת היינות החדשים של "יקב רקנאטי".

 

קחו למשל את ה"סוביניון בלאן 2003" - אשר הלך לעבר השקיעה יד ביד עם טרטר-ים באספרגוס ירוק. יין לכאורה בלתי מחייב, שלא ידע חבית. הוא נעשה מענבי כרם יחיד באזור בנימינה, אשר נבצרו ידנית בחום אוגוסט האחרון, התפתלו תחת עולה של תסיסה איטית קרה (11 מעלות), שאילצה אותם להותיר בתירוש את מירב ניחוחות וטעמי הפרי. התוצאה, ללא מגע העץ שהעניק לפרי את כל הבמה, היא שלל ארומות נעימות עד מאוד של הדרים, פרי טרופי בשל, תבלינים ומגע מתפצח וטוב על הלשון. המחיר, 42 שקלים הבקבוק.

 

או ה"שרדונה רזרב 2002" - מענבי הגליל העליון, אשר עבורו בחר היינן לואיס פסקו תהליך אישי שקבע תסיסה מלולקטית (זאת המתרחשת באדיבות חיידקי חומצת החלב) קצרה מאוד, מה שנתן ליין פחות חמאתיות אך יותר פרי. אחר-כך הוא התיישן משך 8 חודשים "על שמריו", בחביות עץ אלון צרפתי חדשות והתעשר עד מאוד. האף הנעוץ בכוס ליקט בתאווה ניחוחות של פריחה, ריחות וניל ותבלינים. על החך הוא היה מאוזן, טעים ומלא. יין האוצר יכולת להתיישן ולהתפתח בבקבוק שנתיים-שלוש. המחיר, 74 שקלים.

 

וגם שני האדומים בעלי הגוף, "רקנאטי מרלו רזרב 2001", ו "רקנאטי קברנה סוביניון רזרב 2001", מתאימים לאווירה הידידותית. הראשון, יין נהדר, אציל, שהתיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון, ולפניו עוד יכולת התפתחות של שנים בבקבוק, וכבר הוא מראה מורכבות ועושר וכשרון ליטוף שמותיר את החך עם הלשון בחוץ (74 שקלים). והשני, קברנה מקומי מן העסיסיים שפגש המדור באחרונה, ממש לנעוץ בו שיניים ולהסתחרר מניחוחות גרגרי היער השחורים שהוא מפיץ ברבים. יין הנטוע סגנונית עם רגל אחת בבורדו, ועם רגל שנייה על חוף הים התיכון (79 שקלים).

 

מסעות אלכסנדר

 

היקב הצעיר יחסית של אילנה ויורם שלום הוא דוגמא לתסיסה מתמדת גם מחוץ למיכלים ולחביות המיועדים לכך. חיפושים בכיוונים שונים, מיזמים ותוצאות בקו עלייה. המדור טעם בימים אלה מן היין שעושה היקב במיוחד עבור מסעדת ימה, שת"פ נמשך ומוצלח - "היין של ימה 2001", בלנד קברנה סוביניון (60%) ומרלו, ללא סינון, מענבים של כרמים שונים בגליל העליון. היין התיישן 14 חודשים בחביות צרפתיות, ובוקבק ביולי האחרון. הוא יין מוכן לשתייה, נעים ביותר, טעמיו רכים, והוא בהחלט מתאים להיות מלווה נאמן לארוחות בסגנון המטבח של ימה - על-פי זכרונו של המדור.

 

עוד ממרתפו של אלכסנדר, המשך לקו היין המחוזק שהוא וריאציה חופשית בסגנון הפורטו הפורטוגלי. ה"ברונו 2000" עשוי מתערובת של קברנה סוביניון, מרלו, סירה וקברנה פרנק, שנבצרו ידנית ורוסקו יחד. במהלך תסיסתם קיבלו על הראש תוספות של כהל ענבים וברנדי, נסחטו אחרי 48 יום ועברו להתיישן בחביות עץ אלון צרפתיות אשר רבצו מביטות לשמיים, מזיעות ממש בקיץ הישראלי החם, בטמפרטורות של 35-40 מעלות. 42 חודשי היישון נתנו יין שרמת האלכוהול בו מגיעה ל-18.8%, הוא ממלא את הכוס בגוון עמוק-אדמה, מפיץ ארומה כבדה וטובה, זר של צימוקים, שזיפים מיובשים, משהו קינמוני בקצה ומגע אבהי וחם עם החך. מומלץ לחובבי הז'אנר (139 שקלים לבקבוק גוץ וכרסתני).

 

מרתף מעוצב

 

אוהבי יקבים ישמחו לשמוע, ועוד יותר מזה לבקר, במרתף החביות החדש והמיוחד שעיצבו לעצמם יקבי בנימינה. 400 מ"ר, חלל שגובהו 5 מטרים, תאורה מיוחדת, מערכת בקרת אקלים, עמדות טעימה ו-200 חביות עץ שכבר מסודרות בשורות ישרות - חיילים של יין. בקרוב, יוכפל מספרן. המרתף הזה אשר הוקם בתחילת שנות ה-60 של המאה שעברה, שימש כאולם אחסון חביות עץ ענקיות (15 אלף ליטר), אשר שימשו את היקב בגילגולו הקודם. כמה מהן הושארו במקום למען היופי והאופי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוביניון בלאן ושרדונה של רקנאטי. הענבים נבצרו בבנימינה ובגליל העליון
מומלצים