שתף קטע נבחר

העבודה ומרצ לבג"ץ: לקיים הבחירות ב-2006

המפלגות עתרו נגד קביעת השופטת דורנר שקבעה כי הבחירות יתקיימו ב-2007. היועץ מזוז אמר כי הוא מעדיף את הפרשנות המורה לקיים את הבחירות שנה קודם. כעת נדרשים שופטי בג"ץ לסוגייה

כבר בשבוע שעבר, כשהודיעה על החלטתה להמליץ על קיום הבחירות לכנסת ב-2007, ידעה יו"ר ועדת הבחירות המרכזית הפורשת, דליה דורנר, כי היא לא תאמר את המילה האחרונה בעניין. היום (א') עבר הכדור למגרשם של חבריה בבית המשפט העליון: מפלגת העבודה ומפלגת מרצ עתרו, כל אחת בנפרד, בדרישה לקיים את הבחירות כבר ב-2006.

 

בעתירתה, טוענת מפלגת העבודה, באמצעות עו"ד אלדד יניב, כי בחוקים הנוגעים לבחירות הפרשנות הקובעת היא קריאת החוק כפשוטו וכלשונו, "החוק כפשוטו קובע שיש לערוך בחירות ב-2006", טוען עו"ד יניב, "כל מועד אחר מהווה חקיקה שיפוטית".

 

במרצ הטענה נועזת קצת יותר: בעתירה שהוגשה באמצעות עו"ד דפנה הולץ-לכנר, נטען כי ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית פשוט אין סמכות לקבוע את מועד הבחירות. במרצ טוענים כי סמכות ועדת הבחירות הינה ניהול ועריכת הבחירות, אך לא קביעת מסגרת הפעולה, כלומר – התאריך.

 

עוד נטען בעתירה כי מדובר בנושא מהותי בדמוקרטיה, ולכן יש לדבוק בלשון החוק. רק בג"ץ מוסמך להכריע בסוגיית המועד, אומרים במרצ.

 

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, קבע בשבוע שעבר בחוות דעת שהעביר לשופטת דורנר, כי שתי פרשנויות החוק אפשריות, ואולם, בבחירה שביניהם – הוא מעדיף את הפרשנות המורה על קיום הבחירות ב-2006.

 

דורנר, לעומתו, החליטה לתת לכנסת שנת חסד נוספת, וקבעה כי הבחירות ייערכו ב-2007, ואולם נראה שלא היועץ המשפטי לממשלה ולא יו"ר ועדת הבחירות הם שיכריעו – אלא בג"ץ הוא שיקבע האם הכנסת הנוכחית תחזיק מעמד עד 2007, או שמא ישראל הולכת לבחירות כבר ב-2006. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זום 77
השופטת דורנר. קבעה ופרשה
צילום: זום 77
צילום: סבסטיאן שיינר
היועץ מזוז. בג"ץ יקבע?
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים