שתף קטע נבחר

מתכנת: "אני כתבתי את 'קאזה'"

עובד מיקרוסופט מרומניה תבע את חברת שרמן נטוורקס, מפיצת תוכנת שיתוף הקבצים הפופולרית בעולם, בטענה כי הוא כתב את קוד המקור של התוכנה. הוא דורש 25 מיליון דולר פיצויים עבור עוגמת נפש

אזרח רומניה הגיש תביעה בארה"ב נגד חברת שרמן נטוורקס, מפיצת תוכנת שיתוף הקבצים הפופולרית בעולם, קאזה, בטענה כי הוא כתב את קוד המקור של התוכנה. הוא דורש מהחברה פיצויים על עוגמת נפש בסך 25 מיליון דולר.

 

פאביאן טואדר, המתגורר כיום ברדמונד, ומועסק כמתכנת במיקרוסופט, טוען כי כתב את קוד המקור של קאזה בשנת 2000, בעת שעבד ברומניה כמתכנת עצמאי עבור חברת .Kazaa B.V, של ניקלס זננסטרם וג'אנו פריס, מייסדי התוכנה, שבפברואר 2002 מכרו אותה לשרמן נטוורקס, ופנו לפיתוח טכנולוגיות שיתוף קבצים אחרות, בהן תוכנת הטלפוניה "Skype".  

 

לדבריו, הוא מעולם לא חתם על הסכם עם .Kazaa B.V, ולפיכך, על פי חוקי זכויות היוצרים בארה"ב וברומניה, הבעלות על זכויות היוצרים שייכות לו, ולא לשרמן נטוורקס. "שרמן הרוויחה מיליונים מהשימוש בתוכנה שלי", מסר טואדר ביום ג'. "אני רק רוצה לקבל פיצוי הולם עבור תרומתי".

 

התפתחות משפטית אחרונה

 

קאזה היא אחת מתוכנות השיתוף הפופולריות בעולם, עם מיליוני משתמשים. הגירסה האחרונה של התוכנה, לדוגמה, רשמה למעלה מ-335 מיליון הורדות באתר Download.com, מאז הושקה בנובמבר 2003.

 

ריץ' צ'רנלה, דובר חברת שרמן האוסטרלית מסר כי, "העבודה שנעשתה על ידי טואדר בגירסאות המוקדמות של התוכנה, נעשתה במסגרת הסכם עבודה קבלני, בו נכתב בפירוש, כי חברת .Kazaa B.V היא בעלת כל הזכויות על כל עבודה הנוגעת לפיתוחה של התוכנה".

 

התביעה, שהוגשה בבית משפט פדרלי בלוס אנג'לס לפני כשבועיים, היא רק ההתפתחות המשפטית האחרונה בין טואדר לשרמן. בחודש אוגוסט 2003, תבעה החברה את טואדר בבית המשפט העליון בוושינגטון, בטענה כי ניסה לסחוט אותה.

 

מאוחר יותר הגיש טואדר תביעה נגדית, ובחודש פברואר הוא הוא הציע לשרמן לבטל את התביעה מבלי לפגוע בזכויותיו. ב-4 למרץ טואדר שב והגיש את התביעה בלוס אנג'לס. "שרמן מתייחסת לתביעה האחרונה שהוגשה, כאל ניסיון סחיטה נוסף מצד מר טואדר", אמר צ'רנלה.

 

רקע

 

זהו אינו המאבק המשפטי היחיד של שרמן, אשר טוענת כי, התביעות המשפטיות שמנהלות נגדה חברות המוזיקה גרמו לה לאובדן הכנסות של מיליוני דולרים.

 

בחודש פברואר פשטו אנשי תעשיית המוזיקה באוסטרליה על משרדי החברה ובתיהם של בעליה באוסטרליה, בחיפוש אחר ראיות שיתמכו בתביעה על הפרת זכויות יוצרים. פרקליטי שרמן פנו לבית המשפט במטרה למנוע שימוש בראיות שנתפסו בפשיטה, אולם בית המשפט דחה את טענותיהם, ואישר שימוש חלקי בחומר.

 

תביעה פדרלית שהגישו נגד שרמן חברות הבידור בלוס אנג'לס, מחכה כעת להכרעה לאחר שתתברר החלטת בית המשפט לערעורים לגבי פסיקה שקבעה כי שתי חברות אחרות, גרוקסטר ומורפיאוס, אינן אחראיות לשיתוף קבצים פיראטיים באמצעות תוכנותיהן. בפסק הדין כתב שופט בית המשפט המחוזי, סטיבן וילסון, כי לרשתות שיתוף הקבצים הללו יש גם שימושים חוקיים שאין להתעלם מהן.

 

 

בדצמבר, קבע בית המשפט העליון בהולנד, כי קאזה היא חוקית. משמעות הפסיקה, היא כי מפתחי התוכנה אינם אחראים לפעילות בלתי חוקית של גולשים פרטיים המשתמשים ברשת שיתוף הקבצים כדי להוריד שירים, סרטים ותוכנות פיראטיות. 

 

ביומן הרשת שלנו כבר ביקרתם? היכנסו לקטעי קישור ותהיו בעניינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים