שתף קטע נבחר

נציבות זכויות האדם בז'נווה גינתה את "רצח יאסין"

31 מדינות תמכו בהצעת הגינוי שהעלתה פקיסטן בשם ארגון מדינות האיסלאם. ארה"ב ואוסטרליה היו היחידות שהתנגדו. מדינות האיחוד האירופי נמנעו. כך גונתה ישראל על הפרת אמנת ז'נווה

שוב גינוי בינלאומי חריף לישראל: נציבות זכויות האדם של האו"ם גינתה אחר הצהריים (יום ד') בחריפות את ישראל על ההתנקשות במנהיג החמאס, שייח אחמד יאסין.

 

הגינוי עלה לדיון בכינוס חירום בנציבות בז'נבה על פי דרישת פקיסטן, בשם ארגון המדינות האיסלאמיות. בתום הדיון זכתה הודעת הגינוי לתמיכת 31 מדינות. רק שתי מדינות התנגדו (ארה"ב ואוסטרליה) ו-18 מדינות נמנעו, ביניהן מדינות האיחוד האירופי.

 

וזו לשון הגינוי: "(הנציבות) מגנה בתוקף את הפרת זכויות האדם החמורה בשטחים הפלסטינים הכבושים, ובמיוחד את רציחתו המכוונת של השייח' אחמד יאסין, שהייתה הפרה של אמנת ז'נבה".

 

שגריר ישראל למוסדות האו"ם בז'נבה, יעקב לוי, האשים בדיון את הנציבות במתן תמיכה בפעילות טרור, בסירובה להכיר בזכותה של ישראל להגנה עצמית. לוי אמר כי בהחלטה זו, "הגיעה נציבות זכויות האדם לשפל המדרגה, בהענקת תמיכה מוסרית לפשעים הנתעבים ביותר של הטרור".

 

גם באו"ם דנו בהתנקשות

 

לפי דרישת גוש המדינות הערביות, דנה הלילה מועצת הביטחון בפעולת ההתנקשות ביאסין, בדיון שהסתיים ללא תוצאות.

 

הנציג הפלסטיני באו"ם, נאסר אל קידווה, פתח את הדיון בבקשה לגנות את פעולת צה"ל "בה נהרג יאסין המשותק בארבע גפיו ושישה בני אדם נוספים". אל קידווה אמר בפני המועצה: "אנו מגנים בחריפות את הפשע הישראלי החדש הזה ורואים בהנהגה הישראלית ובכוח הכיבוש כנושאים באחריות המשפטית והפוליטית לתוצאותיו".

  

שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן אמר מנגד בדיון: "מעולם לא התקבלה באו"ם החלטה המגנה באופן ספציפי את הטרור המכוון נגד אזרחים תמימים בישראל, וכעת באה המועצה באה להגן על הסנדק של הטרור - זוהי צביעות מוחלטת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הפגנות מחאה על ההתנקשות ביאסין באינדונזיה
צילום: איי פי
צילום: איי פי
נשים מוסלמיות בהפגנה בג'קרטה, אינדונזיה
צילום: איי פי
מומלצים